Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A un B grupa: "Tottenham" viesosies Brēmenē, "Lyon" uzņems "Schalke"

Agris Suveizda

A un B grupa: "Tottenham" viesosies Brēmenē, "Lyon" uzņems "Schalke"
Visu laiku rezultatīvākais Čempionu līgas futbolists Rauls šosezon centīsies priecēt "Schalke" līdzjutējus
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar ar astoņām spēlēm tiks uzsākts UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs. A apakšgrupā Nīderlandes "Twente" uzņems Milānas "Inter", bet Anglijas "Tottenham" viesosies pie Brēmenes "Werder". Savukārt B apakšgrupā ambiciozā "Schalke" izbraukumā tiksies ar Lionas "Olympique", bet Lisabonas "Benfica" uzņems Telavivas "Hapoel".

Nīderlandes čempione uzņems Eiropas un Itālijas čempioni

"Twente" aizvadītajā sezonā diezgan negaidīti apsteidza superrezultatīvo un dominanto Amsterdamas "Ajax" un pirmo reizi kluba vēsturē kļuva par Nīderlandes čempionu. Lai arī "Twente" Eiropā nav tik pazīstama komanda kā jau pieminētā "Ajax" vai "PSV Eindhoven", 24 gadus vecais pussargs Vouts Brama ir kaujinieciski noskaņots, sakot, ka Čempionu līgā ir jāspēlē tā, kā Nīderlandes čempioniem pienākas.

Tikmēr Milānas "Inter" iepriekšējā sezonā uzvarēja gan Čempionu līgā, gan Itālijas "A Sērijā", gan Itālijas kausa izcīņā. Lai arī vasarā netika ciesti lieli zaudējumi sastāvā, daudzi futbola eksperti visai piesardzīgi izsakās par "Inter" iespējām nosargāt Eiropas vadošā kluba titulu. Iemesls tam ir pavisam vienkāršs – pēc sezonas "Inter" zaudēja galveno treneri Žozē Mourinju. Portugāļa vietā stājās spānis Rafaels Benitess, un viņa vadībā "Inter" sezonas sākumu varēja vēlēties veiksmīgāku. Vispirms "Inter" ar 0:2 UEFA Superkausa finālā piekāpās Madrides "Atletico", bet Itālijas čempionāts tika sākts ar bezvārtu neizšķirtu Boloņā. Tiesa, aizvakar "Inter" savā laukumā ar 2:1 pieveica "Udinese". Vēl noteikti jāatzīmē, ka pirms jaunās sezonas sākuma Itālijas Superkausā "Inter" ar 3:1 apspēlēja "Roma".

"Twente" Nīderlandes čempionāta jauno sezonu uzsāka ar diviem bezvārtu neizšķirtiem, toties to turpināja ar trim uzvarām pēc kārtas. "Twente" ar piecos mačos iegūtiem 11 punktiem turnīra tabulā ierindojas trešajā vietā, atpaliekot tikai no "PSV" un "Ajax" (abām pa 13 punktiem). Jāpiebilst, ka "Twente" piecās spēlēs ielaidusi tikai vienus vārtus. Šovakar "Inter" palīdzēt nevarēs Tjagu Mota un Dejans Stankovičs, bet holandiešiem sastāvā būtisku iztrūkumu nav.

"Werder" pret "Tottenham Hotspur" – spēle par otro vietu?

Gan Brēmenes "Werder", gan "Tottenham Hotspur" Čempionu līgā iekļuva caur kvalifikācijas turnīru. "Tottenham" izšķirošajā "play-off" kārtā vispirms izbraukumā pret Šveices "Young Boys" saņēma aukstu dušu – jau pirmajā puslaikā mājinieki izvirzījās vadībā ar 3:0. Tomēr turpinājumā vienīgie vārtus guva "Tottenham" futbolisti – vispirms Šveicē mačs noslēdzās 3:2, bet mājās angļi uzvarēja ar 4:0. Tikmēr "Werder" caur adatas aci iespraucās grupu turnīrā – pārliecinošajam 3:1 sekoja bezcerīga spēle izbraukumā, tomēr pamatlaika pašā izskaņā brēmenieši panāca 1:3, bet jau pagarinājumā guva vēl vienus vārtus, uzvarot arī summā.

"Werder" Bundeslīgas atklāšanas mačā ar 1:4 izbraukumā saņēma kāvienu no "Hoffenheim", tomēr turpinājums brēmeniešiem padevās labāks – uzvara mājās ar 4:2 pār "Koln", kā arī bezvārtu neizšķirts Minhenē pret "Bayern". Savukārt "Tottenham" pirmajā mačā tikai teicamā pretinieku vārtsarga spēle neļāva uzvarēt Mančestras "City" (0:0), bet pēdējās divās cīņās tika fiksēti ne pārāk patīkami rezultāti – zaudējums mājās pret "Wigan" (0:1), kā arī neizšķirts pret "West Bromwich" (1:1).

"Werder" savainojuma dēļ spēlēt nevarēs aizsargi Pērs Mertezakers un Naldu, savukārt Torstens Fringss, Tims Borovskis, Ārons Hants un Klaudio Pisaro acīmredzot būs gatavi doties laukumā. Jāpiebilst, ka transfēru periodā "Werder" zaudēja komandas motoru Mesutu Ezilu, kurš pārcēlās uz Madrides "Real". "Tottenham" uz vairākiem mēnešiem no ierindas izgājis aizsargs Maikls Dosons un uzbrucējs Džermeins Defo. Iespējams, viesiem spēlēt nevarēs arī vārtsargs Eurelju Gomess.

Lionas "Olympique" uzņems Gelzenkirhenes "Schalke"

Bukmeikeri uzskata, ka B apakšgrupā par pirmajām divām vietām diezgan sīvi cīnīsies Lionas "Olympique", "Schalke" un Lisabonas "Benfica". Šovakar Lionā savā starpā tiksies Francijas un Vācijas vicečempiones – attiecīgi "Lyon" un "Schalke" Abām komandām šosezon ir diezgan lielas ambīcijas, tomēr sezonas sākums ne vienai, ne otrai nav izdevies.

"Lyon" vasaras transfēru periodā darbojās diezgan mierīgi, tomēr arī produktīvi – Sidneju Govū nomainīja Džimijs Briāns, aizsardzība tika pastiprināta senegālieša Papa Djakatē personā, savukārt neapšaubāmi vērtīgākais ieguvums ir saspēles vadītājs Joans Gurkufs, kurš par 22 miljoniem eiro tika iegādāts no "Bordeaux". Tomēr lionieši gaužām neveiksmīgi startējuši Francijas čempionātā, piecos mačos iegūstot tikai piecus punktus un ierindojoties 16.vietā turnīra tabulā. Tikmēr daudz katastrofālāks sākums padevies "Schalke", kas vasarā diezgan nopietni pastiprināja sastāvu, papildinoties ar tādiem pazīstamiem uzbrucējiem kā Rauls Gonsaless, Klāss Jans Huntelārs u.c. Tomēr "Schalke" pamanījusies zaudēt visās trijās Bundeslīgas cīņās, kas pagaidām dod priekšpēdējo (17.) vietu.

Viens no galvenajiem Lionas kluba neveiksmju cēloņiem noteikti ir savainojumu problēmas. Potītes traumas dēļ praktiski visu sagatavošanās posmu izlaida uzbrukuma līderis Lisandro Lopess, kurš tikai sestdien beidzot atgriezās pamatsastāvā. Cirkšņa savainojumu bija guvuši pat četri spēlētāji – brazīlieši Kriss un Mišels Bastušs, malējais aizsargs Alī Sisoko un argentīniešu pussargs Sesars Delgado. Tāpat savainots ir pussargs Edersons, kuram debija Brazīlijas izlasē izvērtās ārkārtīgi neveiksmīga – viņš jau trešajā minūtē guva savainojumu un laukumā (labākajā gadījumā) atgriezīsies nākamā gada sākumā. No nosauktajiem spēlētājiem ierindā atgriezies Bastušs, kurš arī, visticamāk, izies pamatsastāvā. Tikmēr "Schalke" rindās savainojumu ārstē aizsargi Kristofs Mecelders un Acuto Učida. Pagājušajā sezonā "Lyon" aizcīnījās līdz pat pusfinālam, kur piekāpās citam vācu klubam Minhenes "Bayern", savukārt "Schalke" Čempionu līgā šovakar atgriezīsies pēc divu gadu pārtraukuma.

Pastarīte "Hapoel" centīsies pārsteigt "Benfica"

Lisabonas "Benfica" kā Portugāles čempione grupu turnīram kvalificējās automātiski. Savukārt Izraēlas spēcīgākais klubs Telavivas "Hapoel" cīņu par grupu turnīru uzsāka jau no otrās kvalifikācijas turnīra kārtas. Vispirms "Hapoel" ar 6:0 sagrāva Bosnijas un Hercegovinas "Željezničar" (5:0 un 1:0), tālāk sekoja ne pārāk viegla uzvara pret Kazahstānas "Aktobe" (0:1 un 3:1), bet jau "play-off" kārtā "Hapoel" tika galā ar Zalcburgas "Red Bull" (3:2 viesos un 1:1 mājās).

Lai arī vasaras starpsezonu periodā "Benfica" zaudēja divus ļoti būtiskus spēlētājus (Anhelu di Mariju un Ramiresu), "Benfica" ambīcijas Čempionu līgā ir pietiekami lielas, un portugāļu kluba uzdevums noteikti ir izkļūšana no grupas. Tikmēr bukmeikeri "Hapoel" B kvartetā atvēl izteiktu pastarītes lomu. Abas komandas iepriekšējā sezonā spēlēja Eiropas līgā. "Benfica" aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kur piekāpās Anglijas "Liverpool", savukārt "Hapoel" spēja izcīnīt pirmo vietu grupā, kurā spēlēja arī Vācijas "Hamburg", Glāzgovas "Celtic" un Vīnes "Rapid", bet 1/32 finālā "Hapoel" zaudēja Kazaņas "Rubin".

Ja pagājušajā sezonā "Benfica" bija vismaz galvastiesu pārāka pār gandrīz visām Portugāles čempionāta pārstāvēm, šosezon Lisabonas vienība ir uzsākusi ļoti neveiksmīgi. Četru kārtu laikā "Benfica" ir cietusi trīs zaudējumus un turnīra tabulā ierindojas necilajā 13.vietā. "Benfica" šovakar savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt argentīniešu pussargs Eduardo Silvio un brazīliešu uzbrucējs Alens Kardeks. Savukārt viesiem ierindā acīmredzot atgriezīsies Itajs Šehters, kurš aizvadītajā sezonā Izraēlas čempionātā guva 22 vārtus.

Izmantotie resursi:
Goal.com

Vai grupu favorītes "Inter" un "Lyon" šovakar sāks ar uzvaru?

  • 22

  • 51

  • 11

  • 18


  +1 [+] [-]

, 2010-09-14 10:55, pirms 14 gadiem
Veiksmi Raulam un "Schalke"!

     [+] [-]

, 2010-09-14 12:37, pirms 14 gadiem
Autor - esi aizmirsis piemineet to, ka Spurs 2.kaartas speelee uzvareeja Stoke City izbraukumaa ar 2-1

     [+] [-]

, 2010-09-14 12:42, pirms 14 gadiem
Un Kriss jau taapat nevareetu speleet, deelj taa, ka, ka atbildes speelee pret Bayern dauuja sarkano kartiiti

     [+] [-]

, 2010-09-14 14:28, pirms 14 gadiem
Nav Kuranji - nav ballītes
Rauls labi ja sevi iepriecēs. Tad jau drīzāk Huntelāra bildi varēja ielikt, jo tikai viņš ir spējīgs pavilkt "Scheisse" uzbrukumu.

P.S.- Nav jau tā, ka es necienītu Raulu, tikai viņa ziedu laiki jau ir aiz muguras.

     [+] [-]

, 2010-09-14 15:18, pirms 14 gadiem
Interesanti būs ko spēs labu parādīt (neparādīt??) Benitez ar INT priekšgalā pret TWE!

     [+] [-]

, 2010-09-14 16:12, pirms 14 gadiem
Futbola fani !
Nāciet prognozēt mūsu fanu klubiņā !

• View topic - UEFA Čempionlīga Grupu...

     [+] [-]

, 2010-09-14 16:13, pirms 14 gadiem
Beidzot īstā Čempionu līga var sākties !

     [+] [-]

, 2010-09-14 16:13, pirms 14 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Un Kriss jau taapat nevareetu speleet, deelj taa, ka, ka atbildes speelee pret Bayern dauuja sarkano kartiiti
Pirmkārt, nekur nav teikts, ka Kriss šovakar nespēlēs savainojuma dēļ. Taisnība, ka viņš ir diskvalificēts un jebkurā gadījumā laukumā neizietu, taču galvenais bija uzsvērt "OL" sastāva problēmas un saistīt tās ar neveiksmīgo sezonas sākumu. Otrkārt, tāpat nekur nav minēts, ka Spurs Premjerlīgā aizvadījusi tikai tās trīs spēles, kas tekstā ir pieminētas. Bet paldies, ka aizrādīji.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-14 17:57, pirms 14 gadiem
RAULS! paradis klasi, sjis ir vinja turniirs!!

VAMOS!!

     [+] [-]

, 2010-09-14 18:03, pirms 14 gadiem
realmadrid7 rakstīja: RAULS! paradis klasi, sjis ir vinja turniirs!!


VAMOS!!
Tikai ne "viņa komanda".

     [+] [-]

, 2010-09-14 19:26, pirms 14 gadiem
Hose esmu pamaniijis, ka tev ljoti patiik nolikt Raulu, pasam nav apnicis pie katra raksta, kas saistiits ar vinju rakstiit - vinja laiks ir cauri utml.?
Tas, ka vinjam pirmaas speeles nav izdevushaas, neko veel neliecina, jo jauna valsts, jauns klubs un chempionaats, ja Magats vinjam uzticeesies, esmu paarliecinaats, ka vinjs sevi veel paraadiis no labaakas puses Meistariiba nekur nav pazudusi, peedeejo sezonu tomeer ar to speelju praksi bija pasvaki. Piekritu, ka Rauls nav tik labs kaa agraak, bet taapat vinjs buus noderiigs paliigs Schalkei
Ljoti ceru, ka jau sodien vinjs liks tev aplauzties

     [+] [-]

, 2010-09-14 20:22, pirms 14 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Hose esmu pamaniijis, ka tev ljoti patiik nolikt Raulu, pasam nav apnicis pie katra raksta, kas saistiits ar vinju rakstiit - vinja laiks ir cauri utml.?
Tas, ka vinjam pirmaas speeles nav izdevushaas, neko veel neliecina, jo jauna valsts, jauns klubs un chempionaats, ja Magats vinjam uzticeesies, esmu paarliecinaats, ka vinjs sevi veel paraadiis no labaakas puses Meistariiba nekur nav pazudusi, peedeejo sezonu tomeer ar to speelju praksi bija pasvaki. Piekritu, ka Rauls nav tik labs kaa agraak, bet taapat vinjs buus noderiigs paliigs Schalkei
Ljoti ceru, ka jau sodien vinjs liks tev aplauzties
Es laika gaitā esmu iemācījies Raulu cienīt, viņš tomēr ir Spānijas dzīvā leģenda. Tagad viņš spēlē mana iemīļotajā Bundeslīgā, par ko liels prieks, bet par nelaimi "Schalke" faniem viņš tiešām vairs nav tik izcilā formā kā agrāk, tas ir fakts (neskaties uz vecumu, bet gan uz sezonu skaitu). Gelzenkirhenes kluba viduslīnija gan ir pie vainas tam, ka šis "otrais uzbrucējs" nespēj sevi realizēt. Ja tā šādā garā turpinās, tad ne Raulam, ne Huntelāram neizdosies sevi parādīt.
Protams, ir iespēja, ka Magatam ir kaut kas padomā, bet savu galveno trumpi - Kuranji - viņš ir palaidis, tāpēc uz lieliem panākumiem cerēt pašlaik ir grūti. Es nesaku, ka Rauls nebūs noderīgs, tikai saku, ka viņš nebūs glābējs, kā te daudzi "La Liga" fani nepamatoti cer, pat lāgā neapzinoties Bundeslīgas augsto līmeni.

P.S.- Diez vai Tu atradīsi daudz komentāru par Raulu, kur es par spāni izteiktos kaut uz pusi tik kritiski kā, piemēram, par Kristīni (skat. CR)

     [+] [-]

, 2010-09-14 20:37, pirms 14 gadiem
Paaraak sacereeties nevajag - tas tiesa Tachu arii norakstiit sho speeleetaaju ir paaraak agri, manupraat Motivaacijas vinjam netruuks shajaa klubaa, it sevishkji peec neveiksmiigaa sezonas saakuma.

P.S. Shodien skatiisos tiesi sho speeli un ljoti ceru uz Raula veiksmiigu speeli un vaartiem, balsosu par vinju personiski

     [+] [-]

, 2010-09-14 21:21, pirms 14 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Paaraak sacereeties nevajag - tas tiesa Tachu arii norakstiit sho speeleetaaju ir paaraak agri, manupraat Motivaacijas vinjam netruuks shajaa klubaa, it sevishkji peec neveiksmiigaa sezonas saakuma.

P.S. Shodien skatiisos tiesi sho speeli un ljoti ceru uz Raula veiksmiigu speeli un vaartiem, balsosu par vinju personiski
Man ir visas iespējas kļūdīties attiecībā uz Raulu, jo vismaz ČL nebūtu slikti redzēt kaut ko spožu viņa izpildījumā, jo lai arī "Scheisse" neciešu ne acu galā, tas tomēr šajā turnīrā pārstāv Vāciju.
...bet pretī šoreiz "Lyon", tāpēc vāciešu atbalstīšanu atlikšu uz citu reizi
Tā kā man ir tikai TV6, būs vien jāseko līdzi "saniknotajai" "Barcai"

     [+] [-]

, 2010-09-14 21:24, pirms 14 gadiem
nu man vsp tikai kompis bet izveeleejos sho speeli, jo liekas, ka taa vareetu buut shovakar 1 no aizraujosaakajaam un neprognozeejamaakajaam