Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Gvardiola pēc triumfa Čempionu līgā: "Šo nolāpīto trofeju ir tik grūti izcīnīt!"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Gvardiola pēc triumfa Čempionu līgā: "Šo nolāpīto trofeju ir tik grūti izcīnīt!"
Peps Gvardiola. Foto: Robert Michael/DPA/Scanpix

Pēc vakar Stambulā notikušā UEFA Čempionu līgas fināla, kurā Mančestras "City" pieveica (1:0) Milānas "Inter", atvieglojumu pauda Anglijas čempiones galvenais treneris Peps Gvardiola.

"Jūtos noguris, mierīgs un apmierināts. Šo sasodīto trofeju ir tik grūti izcīnīt! Šis turnīrs ir kā monētas mešana, tomēr mēs bijām gatavi [dažādiem pavērsieniem]. Domāju, ka Mančestras "City" komandai šis tituls bija ierakstīts zvaigznēs," izteicās kopš 2016. gada pie "City" stūres esošais katalāņu speciālists.

Gvardiola, kurš Čempionu līgas kausu iepriekš virs galvas bija cēlis 2009. un 2011. gadā, kad vadīja "Barcelona" vienību, izteicās: "Mēs esam uzlabojuši mūsu spējas aizsargāties spēles noslēgumā. Ja arī gadās kļūdīties, tomēr ir lielāka drošības sajūta. Paši zinām, ka šis nebija mūsu pārliecinošākais sniegums. Ja mums palaimēsies vēlreiz sasniegt finālu, tad tajā parādīsim labāku spēli."

"Šobrīd nespēju padomāt par nākamo sezonu. Ir atvieglojums, ka beidzot ir izdevies uzvarēt Čempionu līgā, no mums to vairs tik uzstājīgi nepieprasīs. Zinu, ka komandas mēdz piedzīvot lejupslīdi pēc šādiem triumfiem, tomēr, zinot pašam sevi, to nepieļaušu," Gvardiola piebilda.

52 gadus vecais speciālists atklāja, ka pirms spēles viņam piezvanījis sers Alekss Fērgusons, kura vadītajai Mančestras "United" 1999. gadā izdevās pirmajai sasniegt prestižo trīstrofeju – triumfēt Anglijas Premjerlīgā, Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausā un Čempionu līgā. Mančestras "City" šādu panākumu šosezon atkārtoja. Fērgusons trenēja "United" arī 2009. gadā, kad Gvardiolas vadītā "Barcelona" finālspēlē Romā pārspēja sarkanos velnus.

Gvardiola izteica pateicību "City" kluba vadībai, kas pēc iepriekšējās sezonās Čempionu līgā piedzīvotiem sāpīgiem zaudējumiem saglabāja uzticību un atbalstīja treneri.

Finālspēles 68. minūtē uzvaras vārtus guvušais spāņu pussargs Rodri pēc izcīnītā panākuma bija paškritisks: "Pirmajā puslaikā spēlēju sūdīgi, tomēr nevar gaidīt, ka finālā varēs parādīt ierasti labāko sniegumu. Visi kopā cīnījāmies kā zvēri. Ļoti vēlamies arī nākotnē uzvarēt šajā turnīrā."

26 gadus vecais futbolists, kurš Mančestras "City" rindām pievienojās 2019. gadā, izteica pateicību "City" kluba iepriekšējām zvaigznēm Serhio Agvero, Dāvidam Silvam un citiem, kuri "vienību pacēla tādā līmenī".

Izmantotie avoti:
https://www.dailymail.co.uk/sport/l...
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +2 [+] [-]

, 2023-06-11 10:45, pirms 11 mēnešiem
Fergusons Pepam nosūtīja ziņu vakar no rīta. Pirms spēles. Nevis apsveica pēc tās.

  -4 [+] [-]

, 2023-06-11 11:16, pirms 11 mēnešiem
Teica trīskārtējais ieguvējs un leģenda. Kas ir Fergusons?

     [+] [-]

, 2023-06-11 13:19, pirms 11 mēnešiem
Pēc zoles nāk krišana...

  +1 [+] [-]

, 2023-06-11 15:14, pirms 11 mēnešiem
Hose Girtinho rakstīja: Teica trīskārtējais ieguvējs un leģenda. Kas ir Fergusons?
Tu tak esi muļķis un trolis, šķita jau, ka no futbola kaut ko sajēdz, izrādās neko nesajēdz. Kā var SAFu salīdzināt ar pepu? Gvardiolam *irst un peldēt līdz SAF līmenim. Ej labāk paraudi pie Juves rakstiem, ka tik šiem vēl kādu krāpniecību kluba iekšienē neatklāj un neizmet uz Seria B. Konferences līgā arī gan jau aptaisīsies.

     [+] [-]

, 2023-06-11 18:28, pirms 11 mēnešiem
Te labs salīdzinājums Pepa un Fergusona trofejām. Īsumā, kopā SAF vairāk, bet Pepam daudz labāks rādītājs trofejas sezonā. Peps vinnējis 3 no top 5 līgām, SAF tikai vienā un ar vienu komandu.
https://soofootball.com/guardiola-v...

     [+] [-]

, 2023-06-12 09:15, pirms 11 mēnešiem
...nu, kā Liverpool fans, man jāsaka, ka pirms SAF ManUtd bija parasts klubs...viņš to izveidoja un kad pameta, tad klubs atkal ir parasts...
Par ManCity - man nepatīk tā arābu nauda, bet tā arvien vairāk ienāk futbolā un ne tikai Anglijā...ar to visas tradīcijas aiziet kaut kur tur...tagad tā situācija, kad divi šeihi sēž stadiona ložās un vēro - kurš klubs vinnēs - manējais vai tavējais?...ehh, manējais šoreiz zaudēja - jāpiemet vēl pāris simti miljoni, lai iepērk svaigu gaļu un nākošreiz uzvar...

  +1 [+] [-]

, 2023-06-12 09:32, pirms 11 mēnešiem
Ar ko "arābu nauda" ir sliktāka par "ķīniešu naudu" vai "ASV naudu"?

     [+] [-]

, 2023-06-12 10:50, pirms 11 mēnešiem
septembris rakstīja: Ar ko "arābu nauda" ir sliktāka par "ķīniešu naudu" vai "ASV naudu"?
..nu, sliktāka ar to, ka nav pelnīta...bet dabas resursu izmantošana...ok, sāka Abramovičs ar čelsi un tagad viss futbols ir atkarīgs no tā - atnāks kāds naudas maiss vai nē....nepatīk man ne PSG, ne ManCity, tagad laikam ari Newcastle...
agrāk arābi pirka labākos zirgus un sacentās hipodromos - kuram tur labāks ērzelis....tagad naudas vēl vairāk un tas pats notiek futbolā....lūk, riebjas

     [+] [-]

, 2023-06-12 11:53, pirms 11 mēnešiem
dakots rakstīja: ..nu, sliktāka ar to, ka nav pelnīta...bet dabas resursu izmantošana...ok, sāka Abramovičs ar čelsi un tagad viss futbols ir atkarīgs no tā - atnāks kāds naudas maiss vai nē....nepatīk man ne PSG, ne ManCity, tagad laikam ari Newcastle...
agrāk arābi pirka labākos zirgus un sacentās hipodromos - kuram tur labāks ērzelis....tagad naudas vēl vairāk un tas pats notiek futbolā....lūk, riebjas
Tas ir ļoti steriotipisks un provinciāls viedoklis. "Arābu" valstis ir ļoti dažādas. Gan savā attieksmē pret reliģiju gan ārpolitikas orientācijā. Ir milzīga atšķirība starp AAE, Kataru un Saūda Arābiju. Vienādot "arābus" ir tas pats, kas uzskatīt, ka Krievija, Somija un Zvierija ir vienādas, jo taču atrodas blakus.
"Nav pelnīta" arī ir dīvains apzīmējums. Dabas resursi viņiem pieder, tos ir jāiegūst jāpārsrādā un jāārdod. Tas nemaz nav tik viegli. Par AAE diezgan pieklājīgu daļu tā GDP veido IT un tūrisms, lai gan naftas un gāzes tirdzniecība, protams, ir ļoti nozīmīga.
Bet Premjerlīgas kontekstā - ja angļi ļāva pirkt savus klubus visiem pēc kārtas, sākot ar Putina režīma oligarhiem (Abramavičš Chelsea un Ustimovs Arsenal), tad arī attieksmei pret visiem īpašniekiem jābūt vienādai. Tas, ka pēc kara Abramoviču nahrenizēja ir tikai apsveicami.

     [+] [-]

, 2023-06-12 12:02, pirms 11 mēnešiem
Dati: 2020. gadā 30% no AAE ienākumiem veidoja tirdzniecība ar dabas resursiem:
https://www.heritage.org/index/coun...