Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Holanns: "Panākums sniedz cerību jaunajiem futbolistiem Norvēģijā"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Holanns: "Panākums sniedz cerību jaunajiem futbolistiem Norvēģijā"
Ērlings Holanns ar Čempionu līgas kausu. Foto: Robert Michael/DPA/Scanpix

Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas, Anglijas futbola Premjerlīgas un Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas uzvarētājas Mančestras "City" līderis Ērlings Holanns pēc triumfa Čempionu līgas finālā (1:0 pret Milānas "Inter") pēcspēles intervijā neslēpa sajūsmu.

Norvēģu uzbrucējs izteicās: "Neticami. Šis panākums apliecina, ka to ir iespējams sasniegt arī puisim no mazas pilsētas Norvēģijā, kā arī sniedz cerību jaunajiem futbolistiem, kuri [ziemā] trenējas iekštelpās."

"Ir svarīgi, ka dzīvē ir mīloši cilvēki, kuriem vari uzticēties. Jauki, ka šeit ar mani ir gan tēvs, gan māte. Pēc dažām dienām, kad līksmība un eiforija būs nosēdusies, skaidri zinu, ka vēlēšos atkārtot šo sasniegumu, vēlreiz izcīnīt šo trofeju," izteicās 22 gadus vecais norvēģis.

Viņš piebilda: "Šodien neparādīju savu labāko sniegumu, pirmajā puslaikā man bija divas vārtu gūšanas iespējas. Veiksmīgā dienā varu šādā spēlē gūt divus vārtus, tomēr tas šobrīd nav svarīgi."

Holanns komentēja sadarbību ar komandas galveno treneri Pepu Gvardiolu: "Es joprojām esmu jauns, man priekšā ir daudz gadu, tādēļ ir īpaši vērtīgi, kad ikdienā trenējos pie labākā trenera pasaulē."

Holanns kļuva par trešo futbolistu aiz ukraiņa Andrija Ševčenko (Kijivas "Dynamo" un "Milan") un Krištianu Ronaldu (Mančestras "United" un Madrides "Real"), kurš divās sezonās bijis Čempionu līgas turnīra rezultatīvākais spēlētājs. 2020./2021. gada sezonā Holanns Dortmundes "Borussia" labā Čempionu līgas spēlēs guva desmit vārtus, savukārt šosezon "City" rindās norvēģis pasaules prestižākajā klubu turnīrā veica 12 rezultatīvus sitienus.

Holanns debijas sezonā Anglijas čempiones labā 53 spēlēs guva 52 (!) vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

Izmantotie avoti:
https://www.bbc.com/sport/live/foot...