Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

RFS gaidāmais ceļojums Eiropas līgā - astoņi pretinieki, 22 Eirokausu tituli

Rolands Eliņš

RFS gaidāmais ceļojums Eiropas līgā - astoņi pretinieki, 22 Eirokausu tituli
Frankfurtes "Eintracht" svin UEFA Eiropas līgas titulu 2022. gadā. Foto: IMAGO/Revierfoto/Scanpix

Latvijas čempionvienība futbolā RFS pirmoreiz spēlēs UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā. Iepriekšējā piektdienā UEFA izlozē Monako noskaidrojās astoņas RFS pretinieces šajā turnīrā. Rudens vēl nemaz nav sācies un līdz spēlēm vēl laiciņš jāpagaida, taču ar pretinieku spēku, tituliem un skandāliem var iepazīties jau laicīgi.

RFS ir guvusi milzīgu panākumu, iekļūstot Eiropas līgas pamatturnīrā. Objektīvi skaidrs, ka RFS būtu izlikts kā otrais numurs visās spēlēs, neatkarīgi no izlozes, līdz ar grūti spriest par aizvadīto izlozi kā veiksmīgu vai neveiksmīgu. Necenšoties uzdzīt pastarīša kompleksu, bet gan piedāvājot kontekstu - RFS nosacīti visvājākās ielozētās pretinieces FCSB viena paša spēlētāja - kapteiņa Dariusa Olaru - tirgus vērtība pēc "Transfermarkt" datiem ir gandrīz tikpat liela (7 miljoni eiro) kā visam RFS sastāvam kopā (9.4 miljoni). Vēl viens fakts - RFS pretinieces pa visām kopā izcīnījušas 22 Eirokausu trofejas. Jā, nevis vienkārši dalības grupu turnīrā vai "play-off", bet trofejas.

Ja skatāmies tīri no sportiskās perspektīvas, tad rezultāts ir pa vidu - komandas grozos bija sadalītas pēc UEFA ranga, un no četru grozu 12 augstāk izliktajām komandām RFS tikusi tikai viena ("Galatasaray", kas pēc ranga bija 2. vietā trešajā grozā).

Taču arī no septiņām zemāk izliktajām komandām RFS tikusi tikai viena ("Maccabi", kas pēc ranga bija 7. vietā otrajā grozā). Pārējās sešas savos grozos bija izsētas pa vidu (no 4. līdz 6. vietai). Bet rangi ir viena lieta, kamēr aktuālie spēku samēri ir jau cita lieta, un šeit vērts atzīmēt, ka divas no RFS pretiniecēm - Rumānijas FCBS un Telavivas "Maccabi" - bukmeikeru prognozēs tiek ierindotas turnīra četru zemāk vērtēto komandu lokā, kurā ietilpst arī RFS.

Eiropas līgas izlozē bija deviņi "Top 5" līgu klubi, taču RFS līgas fāzē tiksies tikai ar vienu - Frankfurtes "Eintrahct". Taču RFS pretiniekos trāpījušies vairāki otrā līmeņa futbola lielvalstu grandi - Nīderlandes, Grieķijas, Turcijas, Beļģijas, Ukrainas vadošie klubi. Bet par visiem pēc kārtas nedaudz sīkāk.

Kijivas "Dynamo" - Verpakovska bijusī komanda

Ukrainas futbola grands bija RFS ģenerāldirektora komanda astoņu gadu garumā. Vairākas reizes gan viņš tika izīrēts citām komandām, taču oficiāls līgums viņu saistīja ar "Dynamo" no 2003. līdz 2011. gadam. Verpakovskis "Dynamo" sastāvā aizvadīja 74 spēles un guva 20 vārtus, ieskaitot vienus vārtus UEFA Čempionu līgā.

Kijivas klubs piedalījies visās Eirokausu sezonās kopš 1990. gada, taču visas trīs savas Eirokausu trofejas ieguvis pirms tam - divreiz uzvarot Eiropas kausa Uzvarētāju kausā un vienreiz Eiropas Superkausā. Čempionu līgas grupu turnīrā "Dynamo" iepriekš spēlēja 2021. un 2022. gadā, taču abās sezonās nokļuva ļoti sarežģītās grupās (vispirms pret "Juventus" un "Barcelona", pēc tam pret "Bayern" un "Barcelona").

Savukārt Ukrainas čempionātā "Dynamo" nav uzvarējis trīs gadus pēc kārtas, iepriekšējā sezonā ar labāko vārtu statistiku (72:28) tomēr paliekot divus punktus aiz "Shakhtar".

"Dynamo" Krievijas izvērstās karadarbības dēļ savas Eirokausu spēles aizvada ārpus Ukrainā un šosezon līgas fāzē mājas spēles uzņems Hamburgā.

Sastāva tirgus vērtība (portāla Transfermarkt.com dati) - 76.70 miljoni eiro.

Zvaigzne: Vladislavs Vanats (tirgus vērtība - 10 miljoni eiro)

PAOK - četrkārtēja Grieķijas čempione ar krievu prezidentu

PAOK nule kā aizvadījusi labāko sezonu savā gandrīz gadsimtu ilgajā vēsturē - PAOK Konferences līgā aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam, kas ir tālākais, cik tālu PAOK tikusi Eirokausos, kamēr Grieķijas līgā izdevās iegūt čempiones titulu. Tas tika paveikts ar iespaidīgu sezonas noslēgumu, kad PAOK maijā izcīnīja četras uzvaras pār kārtas pret četriem tiešajiem konkurentiem (AEK, "Olympiacos", "Panathinaikos" un "Aris"), beigās par diviem punktiem apsteidzot AEK.

PAOK galvenais treneris ir Razvans Lučesku, leģendārā rumāņu trenera Mirčas Lučesku dēls. Interesanti, ka nebija tālu no tā, lai RFS vienā sezonā cīnītos gan pret tēvu, gan dēlu - Mirča Lučesku vēl nesen bija Kijivas "Dynamo" galvenais treneris.

PAOK Grieķijas futbola vēsturē tradicionāli bijusi līmeni zem lielajiem grandiem "Olympiacos" un "Panathinaikos", taču soli uz augšu palīdzēja veikt bagāta investora pieslēgšanās - 2012. gadā klubu iegādājās krievu oligarhs Ivans Savidis, kura bagātība tiek lēsta pusotra miljarda dolāru apmērā.

Savidis nokārtoja kluba parādus un ieguldīja transfēros, taču arī sacēla pamatīgus tračus, no kuriem lielākais bija viņa slavenais iznāciens laukumā 2018. gada mačā pret AEK. Kad pēdējās minūtēs, rezultātam esot 0:0, netika ieskaitīti PAOK vārti, Savidis iznāca laukumā ar šaujamieroci pie jostas. Toreiz viņš saņēma astoņu mēnešu diskvalifikāciju no sporta un arī kriminālsodu (25 mēnešu nosacīts cietumsods).

Savidis iepriekš uzskatīts par Putina režīmam pietuvinātu oligarhu, un šogad Ukrainas varas iestādes lēma par viņa īpašumu konfiscēšanu, norādot, ka viņa uzņēmumi darbojas agresorvalsts armijas atbalstam.

Bez agresoriem neiztiek arī PAOK futbola komandas sastāvā - šovasar transfērā no Maskavas CSKA par trim miljoniem eiro PAOK ieguva krievu uzbrucēju Fjodoru Čalovu. PAOK šobrīd vērtīgākais spēlētājs gan ir 21 gadu vecais grieķu talants Jannis Konstanteliass, kurš PAOK lielās komandas sastāvā paspējis aizvadīt jau 108 spēles un gūt 18 vārtus (deviņus no tiem iepriekšējā Grieķijas Superlīgas sezonā).

Sastāva tirgus vērtība (portāla Transfermarkt.com dati) - 92.0 miljoni eiro.

Zvaigzne: Jannis Konstanteliass (tirgus vērtība - 15 miljoni eiro)

Galatasaray - Turcijas zvaigžņotais grands

"Galatasaray" līdz šim ir spēlējis pret Igaunijas un Lietuvas komandām, bet ne reizi pret Latvijas klubu. Interesanti, ka pret Baltijas klubiem Stambulas smagsvars iekrājis nemaz ne tik spožu bilanci, kā varētu domāt, ņemot vērā atšķirīgos līmeņus - četros mačos pret "Žalgiri" un "Levadia" divas uzvaras un divi neizšķirti.

Nacionālo izlašu sakarā Latvijas līdzjutējiem un medijiem vēl nemaz ne tik senā pagātnē patika Turcijas izlasi saukt par mūsu klientiem, un Latvijas izlasei pret Turciju patiešām bijuši lieliski rezultāti, ar uzvaru "Euro 2004" pārspēlēs priekšgalā, kad vārtus gan mājās, gan viesos iesita Verpakovskis (1:0 un 2:2).

Turcijas izlase Eiropas futbolā kotējas augstu, taču klubu līmenī "Galatasaray" ir vēl augstāk. Pēc portāla "Transfermarkt" datiem, "Galatasaray" pašreizējā sastāva vērtība ir 42. lielākā pasaulē, tiesa, tur lielu spēlē nule kā īrē iegūtais Viktors Osimhens. Spēlētāju tirgū Stambulas klubs strādā ar transfēriem ar Eiropas vadošajiem klubiem un savā sastāvā pulcējis vairākus spēlētājus "ar vārdu" - Davinsons Sančess, Mauro Ikardi, Viktors Nelsons, Hakims Ziješs, Miči Batšuaji, Drīss Mertenss, Fernando Muslera. Un tam visam vēl klāt nācis Viktors Osimhens, kurš uz īres līguma pamata tikko pievienojies no "Napoli".

"Galatasaray" ir 24 reizes uzvarējusi Turcijas čempionātā un ir titulētākā Turcijas komanda, kā arī vienīgā Turcijas komanda, kas triumfējusi Eiropas līmeņa turnīrā. "Galatasaray" to paveica sev fantastiskajā 2000. gadā, kad uzvarēja gan UEFA kausā (finālā pieveica "Arsenal"), gan UEFA Superkausā (uzvara pār Madrides "Real"). "Galatasaray" ir regulāra Eirokausu dalībniece, turklāt nevis vienkārši dalībniece, bet gan nopietna konkurente augstākā līmeņa grandiem - vien iepriekšējo trīs gadu laikā "Galatasaray" rēķinā ir uzvara pār Mančestras "United" (3:2 un 3:3), neizšķirts pret "Barcelona" (1:2 un 0:0), uzvaras pār "Lazio" (1:0 un 0:0) un "Marseille" (4:2 un 0:0).

Sastāva tirgus vērtība (portāla Transfermarkt.com dati) - 279.3 miljoni eiro.

Zvaigzne: Viktors Osimhens (tirgus vērtība - 100 miljoni eiro)

FCSB - Rumānijas leģendārā (?) čempione

FCSB iepriekš bija pazīstama ar nosaukumu "Steaua Bucuresti" un par šī nosaukuma izmantošanu pirms dažiem gadiem bija karsti strīdi, kuri noveda arī pie tiesas prāvām, un to rezultātā klubs vairs nedrīkst izmantot "Steaua" brendu savā nosaukumā. Līdz ar to arī tiek apstrīdēts, vai "Steaua" 21 izcīnītais Rumānijas čempiones tituls laika posmā no 1947. līdz 2003. gadam pieder FCSB vai pirmajā līgā spēlējošajai "CSA Steaua", kā arī tiek apstrīdēts, vai FCSB drīkst saukties par UEFA Eiropas kausa ieguvēju 1986. gadā, kad Eiropas klubu spēcīgākajā turnīrā "Steaua" finālā pieveica "Barcelona".

Šīs sezonas ievads FCSB sanācis vājš - Rumānijas līgā tā pagaidām ieņem tikai 15. vietu pēc sešām aizvadītajām kārtām, un aizvadītās sezonas valsts čempiones titula nosargāšana nesolās viegla. Tāpat jāatzīmē, ka FCSB, lai gan var lepoties ar regulāru dalību Eirokausos un plašu vēsturi, Eirokausu kvalifikāciju pēdējos gados pārvarēja nemaz ne tik bieži. FCSB spēlēja Eiropas līgas grupu turnīrā 2019. gadā, Konferences līgā 2022. gadā, kamēr ČL grupu turnīrā nav spēlējusi kopš 2014. gada.

Sastāva tirgus vērtība (portāla Transfermarkt.com dati) - 35.3 miljoni eiro.

Zvaigzne: Dariuss Olaru, Rumānija (tirgus vērtība - 7.0 miljoni eiro)

Telavivas "Maccabi" - divkārtējā Āzijas čempione

Telavivas "Maccabi" Eirokausos četras reizes izkļuvusi no grupas - divreiz Konferences līgā un divreiz Eiropas līgā. Taču tās vēsturē ir divi Āzijas čempiones tituli pirms pusgadsimta. Tolaik Āzijas klubu čempionātā, kas centās sekot Eiropas piemēru pēdās, piedalījās arī Izraēlas klubi, taču "Maccabi" triumfos lielu lomu spēlēja arī politika - vairāki arābu valstu klubi gluži vienkārši atteicās spēlēt pret "Maccabi" un saņēma tehniskos zaudējumus.

"Maccabi" sporta klubā ir arī viena no Eiropas spēcīgākajām basketbola komandām, kuras budžets (ap 25 miljoniem eiro iepriekšējos gados) ir pat lielāks nekā futbola klubam. Ja "Maccabi" Eiropas basketbolā ir finanšu grands, tad futbolā līdz tam ir patālu.

"Maccabi", ko pārstāv arī Izraēlas izlases visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Erans Zahavi, iepriekšējā sezonā spēlēja slavenā īra Robija Kīna vadībā, un Kīns palīdzēja Telavivas komandai ar lielu atrāvienu uzvarēt vietējā čempionātā, visas sezonas garumā zaudējot tikai trīs mačos. Taču starpsezonā Kīns nolēma klubu atstāt.

Arī "Maccabi" savas Eirokausu mājas spēles aizvada neitrālā teritorijā, to esot spiesta darīt savā valstī notiekošā kara dēļ.

Arī "Maccabi" titulu skaits bija diskusiju objekts, jo 1906. gadā dibinātais klubs titulus ieguva jau pirms Izraēlas valsts dibināšanas. Ilgu laiku atšķīrās kluba un Izraelas Futbola federācijas uzskaite, jo bija jautājumi par to, vai atzīt "Maccabi" 1939. gadā izcīnīto titulu. Federācija ilgu laiku uzskatīja, ka togad esot ticis izspēlēts tikai reģionāla līmeņa turnīra, taču šovasar pēc "Maccabi" protesta piekrita kluba argumentiem. Līdz ar to šobrīd gan federācijas, gan kluba uzskaitē "Maccabi" ir 25-kārtēja Izraēlas čempione.

Sastāva tirgus vērtība (portāla Transfermarkt.com dati) - 23.5 miljoni eiro.

Zvaigzne: Erans Zahavi (tirgus vērtība - 1.20 miljoni eiro)

Frankfurtes "Eintracht" - pasaules lielākais sporta klubs ar futbola komandu

Institūta "IRIS Sport" pētījumā, ko savā mājaslapā labprāt pārpublicējusi arī "Eintracht", secināts, ka "Eintracht" ir lielākais sporta klubs pasaulē, kuram ir arī profesionāla futbola komanda. "Eintracht" sporta klubā pārstāvēti vairāk nekā 50 sporta veidi, kuros kopumā trenējas un startē 14 tūkstoši sportistu. Jā, nevis kluba biedri vai vienkārši līdzjutēji, bet sportisti.

"Eintracht" ir labs arguments tam, cik spēcīga konkurence ir Vācijas Bundeslīgā, jo fakts ir tāds, ka Frankfurtes komandai ir divreiz vairāk Eiropas līgas čempiones titulu (divi) nekā Bundeslīgas titulu (viens, tas pats pirms 65 gadiem). "Eintracht" pirms sešiem gadiem ieguva Vācijas kausu, savu pirmo vietējo titulu 21. gadsimtā, taču Bundeslīgas sezonu augstāk par piekto vietu nav pabeigusi jau kopš 1993. gada, turklāt šajā laikā nesen vairākkārt bijusi arī zem vidusdaļas, arī uz laiku izkrītot no Bundeslīgas.

Līdz ar to 21. gadsimtā "Eintracht" Eirokausos nav spēlējusi nemaz tik bieži un Čempionu līgā vēl jo retāk. Arī interesants fakts - "Eintracht" vēsturē ir dalība finālā Eiropas kausā 1960. gadā, bet, kopš Eiropas kauss kļuva par šobrīd pazīstamo Čempionu līgu, Frankfurtes klubs tajā dalību nopelnījis tikai vienreiz, turklāt paveica to nevis ar valsts kvotu, bet gan kā Eiropas līgas uzvarētāja pirms diviem gadiem.

Šī būs jau sestā sezona septiņu gadu laikā, kurā "Eintracht" spēlē Eirokausu pamatturnīrā, un "Eintracht" šī sezona būs pāreja jaunā ērā. Pēc 24 gadu darba no kluba prezidenta amata šovasar atkāpās Peters Fišers, un viņa vietā ievēlēts Matiass Beks.

Aizvadītajā sezonā Bundeslīgā "Eintracht" ieņēma sesto vietu, taču no pirmā piecinieka atpalika tālu un punktu izteiksmē Dortmunde bija tikpat tuvu kā izkrišanas zona ("Borussia" bija 63 punkti, Frankfurtei 47 punkti, kamēr 16. vietas ieguvējai "Bochum" bija 31 punkts). Taču Eiropas līgā "Eintracht" tiek pieskaitīta pie favorītēm un bukmeikeru vērtējumā tiek vērtēta kā ticamākā titula kandidāte starp tam astoņām komandām, kas ielozētas pretiniekos RFS.

Sastāva tirgus vērtība (portāla Transfermarkt.com dati) - 248.30 miljoni eiro.

Zvaigzne: Hugo Lāšons (tirgus vērtība - 28 miljoni eiro)

Amsterdamas "Ajax" - pēc krituma sezonas

Viens no Eiropas futbola spēcīgākajiem brendiem, par kura uzņemšanu Rīgā gan vēl vismaz pāris mēnešus būs jautājuma zīmes, jo to paredzēts darīt 23. janvārī, un aktuāls jautājums, vai tobrīd Latvijā būs šādiem apstākļiem atbilstošs stadions. RFS kluba vadība gan solās, ka spēles pārcelšana uz neitrālu laukumu ir pats galējais risinājums.
"Ajax" ir izcīnījusi astoņas Eirokausu trofejas, ieskaitot četras Eiropas kausa/Čempionu līgas trofejas, taču šie panākumi bija iepriekšējā gadsimtā. Nesenā pagātnē "Ajax" bija ļoti tuvu Čempionu līgas finālam 2019. gadā, kad aizvadīja izcilu "play-off", izsitot gan Madrides "Real", gan Turīnas "Juventus", turklāt pusfinālā otrajā spēlē otrā puslaika sākumā bija ar trīs vārtu pārsvaru pret "Tottenham"... taču sekoja milzu drāma, neizsakāma vilšanās un zaudējums, pēdējos vārtus ielaižot kompensācijas laika beigās.

Pie "Ajax" valdīšanas vietējā līgā jau bija pierasts, klubs 36 reizes kļuvis par Nīderlandes čempionu, taču pēc atvadīšanās no galvenā trenera Erika ten Hāga, kurš pārgāja uz Mančestras "United", par veiksmīgu nesauca jau 22./23. gada sezonu, kad palika 3. vietā, no "Feyenoord" atpaliekot par 13 punktiem. Bet vēl smagāka bija iepriekšējā sezona, kurā "Ajax" palika tikai piektajā vietā - savā zemākajā pozīcijā 24 gadu laikā.

Pēc ten Hāga aiziešanas "Ajax" bijuši seši galvenie treneri divu gadu laikā, ieskaitot pagaidu trenerus. Šobrīd kluba vadība uzticēta Frančesko Farioli, kurš līdz ar to kļuvis par pirmo itāli šajā amatā. 35 gadus vecais Farioli UEFA "Pro" licenci ieguva tikai pirms gada...

"Ajax" jau ilgu laiku ir slavens ar savu jauno spēlētāju izaudzināšanu, nevis mētāšanos ar miljoniem transfēru darījumos. Līdzīgs stāsts bijis arī šovasar - par nelielām summām piesaistīti pieredzējušie Daniele Rugani, Bertrāns Traorē un Vouts Veghorsts, kamēr, pārdodot spēlētājus, iekasēti vairāk nekā 50 miljoni eiro. Lielākais darījums bija Stīvena Bergveina transfērs uz Saūda Arābiju - par viņu samaksāts 21 miljons eiro.

Sastāva tirgus vērtība (portāla Transfermarkt.com dati) - 223.55 miljoni eiro.

Zvaigzne: Braiens Brobijs (tirgus vērtība - 35 miljoni eiro)

Anderlecht - Beļģijas grands neierasti ilgi bez tituliem

Beļģijas vistitulētākais klubs, kas valsts čempionātā uzvarējis 34 reizes un izcīnījis piecas Eirokausu trofejas (Eiropas līgas un pa divām reizēm UEFA Uzvarētāju kausā un UEFA Superkausā), šobrīd pieredz sev nepierastu laiku. "Anderlecht" nacionāla mēroga titulu nav ieguvis jau septiņus gadus, turklāt nesen arī pieredzēja, kā apraujas kluba 55 sezonas ilgā Eirokausu dalības sērija.

Aizvadītajā sezonā "Anderlecht" izrāpās no bedres (11. vieta Beļģijas līgā 22./23.gadā) un atkal pieteicās Beļģijas elitē, kopvērtējumā iegūstot trešo vietu. Beļģu slavenajā klubā šobrīd ir nosacīta Dānijas ēra - galvenais treneris ir dānis Brians Rīmers, kamēr komandas līderi ir Kaspers Dolbergs un Anderss Drejers.

Sastāva tirgus vērtība (portāla Transfermarkt.com dati) - 108.50miljoni eiro.

Zvaigzne: Anderss Drejers (tirgus vērtība - 15 miljoni eiro)

     [+] [-]

, 2024-09-05 13:40, pirms 2 nedēļām
Lai gan Eintracht triumfs Eiropas līgā notika tikai pirms 2 gadiem, no tā sastāva komandā ir palicis ļoti maz spēlētāju. Ja nemaldos, tad uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi.

     [+] [-]

, 2024-09-05 15:45, pirms 2 nedēļām
Konferences līgas spēlētāju vērtība ir 2,29 miljardi!
Eiropas līgas spēlētāju vērtība ir 6,33 miljardi!
Čempionu līgas spēlētāju vērtība ir 16,18 miljardi!

Pavisam citā līmenī ir RFS nokļuvis, lai gan arī 2022-2023 grupa bija pietiekami spēcīga!

  -1 [+] [-]

, 2024-09-05 16:17, pirms 2 nedēļām
Tātad šajā grupā ir izveidojušies trīs slāņi, 1. Ajax, Galatasary un Eintrahct, 2. Beļģu Anderlecht, PAOK un Dynamo, un 3. Rumāņu FCSB, Maccabi un Rīga RFS

     [+] [-]

, 2024-09-05 19:02, pirms 2 nedēļām
RFS pretiniekiem tie Eirotituli ir samērā sen izcīnīti.Izņemot Eintrahtu,kura Eirotitulu var vērtēt kā samērā svaigu.
Kopumā,manuprāt, izloze bij veiksmīga prieks RFS ar kuriem jāspēlē.Arī vērtējot to,ar kuriem bij izdevīgāk spēlēt mājās,nekā izbraukumā-tur arī veiksmīgi.

     [+] [-]

, 2024-09-05 22:46, pirms 2 nedēļām
Optimistiski, vienu punktiņu kaut kur dabūs, varbūt...

     [+] [-]

, 2024-09-06 09:37, pirms nedēļas
Informācijai:
23.01.2023. dienas vidējā gaisa temperatūra Rīgā bija -2,2 grādi
23.01.2024. dienas vidējā gaisa temperatūra Rīgā bija +3,4 grādi

     [+] [-]

, 2024-09-06 12:19, pirms nedēļas
Vatņikus ielaidis Latvijā?

     [+] [-]

, 2024-09-06 14:04, pirms nedēļas
Vai tad nelaiž? Marhijev jau vairākus gadus ir Latvijā!!!

     [+] [-]

, 2024-09-06 14:06, pirms nedēļas
Kāds uzstādījums, tādi spēlētāji un tāda darba valoda futbola klubā. Tagil ruļit!!!