Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

papildināts Ronaldu: "Varējām uzvarēt, taču tiesnesis to neļāva"

Agris Suveizda

Ronaldu: "Varējām uzvarēt, taču tiesnesis to neļāva"
Krištianu Ronaldu pret Havjeru Maskerāno
Foto: AP/Scanpix

Vakar tika noskaidrota UEFA Čempionu līgas pirmā fināliste – "Barcelona" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Madrides "Real", divu spēļu summā uzvarot ar 3:1. Pēc mača Madrides kluba spēlētāji kārtējo reizi bija ārkārtīgi sašutuši par tiesnešu darbību, galvenokārt uzmanību akcentējot Gonsalo Iguaina neieskaitītajiem vārtiem.

Pirmā cīņa Madridē noslēdzās ar "Barcelona" uzvaru 2:0. Tomēr ne jau Lionela Mesi lieliskie vārti bija galvenais sarunu objekts pēc beigu svilpes – tas bija Pepes noraidījums 61.minūtē, kad rezultāts vēl bija neizšķirts 0:0. Pirms atbildes spēles lielākā intriga summā bija zudusi, tomēr arī otrajā cīņā neiztika bez diskutablām epizodēm.

Pirmais puslaiks noslēdzās bez gūtiem vārtiem, toties otrajā minūtē pēc pārtraukuma Gonsalo Iguains ieraidīja bumbu vārtos. Vārtu guvums gan netika ieskaitīts, jo Krištianu Ronaldu mirkli pirms tam bija aizķeksējis Havjeru Maskerāno. Aizķeksējis, pats krītot pēc iespējama Herarda Pikē pārkāpuma. Kamēr "Barcelona" svinēja iekļūšanu finālā, "Real" puse, protams, neiztika bez asiem komentāriem galvenā tiesneša Franka De Blēkeres virzienā.

Ronaldu: "Anglijā Maskerāno tāds nebija"

"[Žozē] Mourinju teica, ka Madrides "Real" nav iespējams uzvarēt summā, un tā tas arī bija. Mēs pretojāmies Barselonai, kamēr bijām līdzīgos apstākļos. Visi madridieši ir satriekti pēc tā, ko redzējām šovakar. Neieskaitītie vārti 41 minūti pirms spēles beigām mainīja daudz ko. Tie ir fakti. Visi saka, ka vārtu guvums bija pareizs," pēc mača sacīja Aitors Karanka, kurš uz komandas soliņa aizstāja diskvalificēto Mourinju.

"Visa pasaule to redzēja un turpinās to redzēt. Tūkstoši skatījās pirmo spēli, tāpat kā šodienas spēli. Jau teicu, ka šodien pienākumu pildīšana būs viegla, jo cīņas liktenis jau bija izšķirts pēc tā, kas notika "Bernabeu". Trenerim [Mourinju] atkal bija taisnība. Spēli pabeidzām ar 11 spēlētājiem pret 11, un četros mačos bija divi neizšķirti, viena uzvara un viens zaudējums. Ja mēs šeit [Barselonā] ierastos ar 0:0 un 11 spēlētājiem…" Karanka turpināja. "Komanda pierādīja, ka zina, kā spēlēt, ja tai to ļauj darīt."

"Ne mirkli nejutām Barselonas pārākumu, kad spēlējām pilnā sastāvā. Godīgi sakot, ir viegli atskatīties uz pirmo maču mājās. Ja mēs netiktu atstāti mazākumā, būtu varējuši nospēlēt neizšķirti 0:0 un tad tiktu tālāk ar šo 1:1 iznākumu," teica "Real" vārtsargs un kapteinis Ikers Kasiljass. "Vairs nesūdzēsimies, jo viss, ko sakām, var tikt izmantots pret mums pašiem. Katrs pats var izdarīt secinājumus. Neieskaitītie vārti bija tikai kārtējais punkts sarakstā. Kā parasti. Skaidrs ir tas, ka varam turēt galvas augstu paceltas."

"Spēlētāji ir bēdīgi, taču zinājām, ka tā bija cīņa kā pret kalnu. Mača nosaukums ir Mission Impossible IV [Neiespējamā misija 4 –aut.]. Kārtējo reizi tiesnesis neļāva mums noteikt spēles iznākumu. Zinājām, ka varam sakaut Barselonu, taču tiesnesis mums to neļāva. Iguaina vārti bija pareizi. Pikē mani pagrūda, un es piezemējos uz Maskerāno. Anglijā viņš nekrita gar zemi, taču Barselonā pārņēma slikto ieradumu darīt to, ko šeit dara visi," sacīja Krištianu Ronaldu.

"Tiesnesis pirmajā spēlē mums atņēma iespējas spēlēt finālā. Katrs, kurš ko saprot no futbola, zina, ka pret Barselonu izturas priviliģētāk. Zinājām, ka kas tāds var notikt. Zinājām, ka, ja gūsim vārtus, tiks darīts viss, lai mūs atturētu no iekļūšanas finālā. Tas nenāk par labu futbolam. Ja lietas nemainās, mums vajadzētu palikt mājās un ļaut Barselonai spēlēt vienatnē," Ronaldu turpināja. "Barselonai ir liela ietekme ārpus laukuma. Bez [Dani] Alvesa incidenta būtu nospēlējuši pa nullēm, un šodienas rezultāts ļautu mums tikt tālāk. Kā redzējām četru spēļu laikā, starp komandām nav nekādas atšķirības [meistarībā]. Karaļa kausu ieguvām, spēlējot godīgi. Nedomāju, ka Barselona bija labāka par mums, drīzāk tai bija daudz lielāka palīdzība no tiesnešiem."

"Ja Iguaina vārti tiktu ieskaitīti, spēle būtu pavisam citāda. Pret mums tika pieņemts tik daudz sliktu lēmumu, un neesam par to priecīgi," arī Šabi Alonso kritizēja arbitru darbību. "Tas mainītu pilnīgi visu, jo otrajā puslaikā bija aizvadītas tikai trīs minūtes un mūsu pozīcijas būtu daudz stiprākas. Tiesnešiem tiešām bija ļoti liela ietekme un lielākoties pret mums." Tāpat Alonso, atbildot uz jautājumu par to, ka Serhio Busketss, iespējams, pirmajā spēlē rasistiski aizvainojis Marselu, sacīja, ka "attiecības ar dažiem Barselonas spēlētājiem ir salauztas".

Alvess: "Tas, ka "Real" mūs neapsveic, parāda atšķirību starp abiem klubiem"

"Tās bijušas grūtas 20 dienas, jo četrreiz spēlējām pret bagātāko komandu pasaulē un tik bieži tiesneši ietekmēja maču. Taču mēs spēlējām ļoti labi. Tas ir gods [spēlēt Vemblijā] – futbols atgriežas mājās. Barselona 1992.gadā tur ieguva pirmo Eiropas kausu, un tagad mēs ierodamies jaunajā Vemblijā. Esam ļoti lepni par savu klubu, par spēlētājiem," izteicās "Barcelona" galvenais treneris Hoseps Gvardiola. "Mums finālā jābūt labākajā gatavībā. Nezinu, pret ko spēlēsim, "Schalke" vai Mančestru, pieņemu, ka pret Mančestru. Domāju, ka Alekss Fergusons vienmērs ir tur, viņš vienmēr ir finālos un cīnās par tituliem, tāpēc mums tas ir gods.Esmu jauns treneris un tas ir gods iekļūt finālā."

"Tas bija perfekts vakars, un beigās spējām iekļūt nākamajā kārtā," iesāka "Barcelona" aizsargs Dani Alvess. "Nedomāju, ka pēc tik daudz spēlēm pēc kārtas vairs nespējām viens otru paciest. Žēl, ka futbolā notiek tādas lietas. Kad zaudējām kausa finālā, apsveicām viņus ["Real" futbolistus]. Ja viņi to nedara pēc šā vakara, tas tikai parāda atšķirību starp Barselonu un Madridi. Mēs esam kas vairāk kā tikai klubs. (…) Futbolā labākās komandas vienmēr tiek atalgotas. "

"Mums jāatceras, ka vēl nekas nav sasniegts, lai arī visi zina, cik grūti ir tikt tik tālu. Finālā iekļuvām taisnīgi, kaut Madride pēc tik lieliskas sezonas arī to būtu pelnījusi," teica Havjers Maskerāno. "Nav nepieciešamības sākt runāt par tiesnešiem. Visiem ir tiesības teikt, ko domā, tomēr uzskatu, ka Barselona šo 180 minūšu laikā bija labāka."

Neapšaubāmi viens no spēles centrālajiem brīžiem bija malējā aizsarga Erika Abidāla simboliskā iziešana uz maiņu 90.minūtē. Marta vidū pieredzējušajam francūzim negaidīti tika atklāts aknu audzējs. Abidālam tika veikta steidzama operācija, un nebija zināms, kad 31 gadu vecais aizsargs atgriezīsies laukumā. "Nekad nebiju piedzīvojis ko tādu. Varu just, ka līdzjutēji mani mīl. Es arī viņus mīlu un centīšos viņu labā uz laukuma darīt visu, ko varu, kā vienmēr…Jūtos labi, trīs nedēļu laikā neesmu darījis īpaši daudz, tāpēc tagad cenšos smagi strādāt. Mans sapnis bija atgriezties un palīdzēt komandai, kad tai ir tik daudz savainojumu," pēc spēles sacīja pats Abidāls.

UEFA viceprezidents: "Nezināju, ka esmu tik labs futbolists, lai uzvarētu Madrides "Real""

Pagājušajā nedēļā Mourinju izteicās, ka Katalonijas klubam tāds atbalsts no UEFA ir tādēļ, ka UEFA, tāpat kā "Barcelona", ir saistība ar UNICEF. UEFA viceprezidents Šeness Erziks atbildi nepalika parādā: "Mourinju beidzot atrada to, kurš vainīgs pie Madrides zaudējuma. Pat nezināju, ka esmu tik lielisks futbolists, ka varēju pieveikt viņa komandu. Man bija saistība ar UNICEF jau ilgi pirms tam, kad Mourinju uzzināja, kas ir futbols. Šobrīd man tādas saistības nav, tomēr pat, ja būtu, tā nebūtu nekāda problēma. Atceros slavenu filmu Labais, Sliktais un Ļaunais. Iespējams, Mourinju pienācis laiks spēlēt Labo, jo pārējās divas lomas viņš jau ir spēlējis."

Izmantotie resursi:
Real Madrid C.F. - Web Oficial | Official Web Site
FCBarcelona.cat
Goal.com

1 2 3 82 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2011-05-04 14:29, pirms 13 gadiem
Nu jau sāk apnikt tā Real spēlētāju žēlošanās un katra tiesneša lēmuma apstrīdēšana. Gluži tāpat vakar rīkojās TV6 izcilais komentētājs.
Slēpts komentārs: Basketlv

 +27 [+] [-]

, 2011-05-04 14:34, pirms 13 gadiem
antuanito rakstīja: Nu jau sāk apnikt tā Real spēlētāju žēlošanās un katra tiesneša lēmuma apstrīdēšana. Gluži tāpat vakar rīkojās TV6 izcilais komentētājs.
man drīzāk ir jau nokaitinājusi bezjēdzīgā simulēšana, lai gan to piekopj visi, bet Barselona ir nepārspējama!

  +6 [+] [-]

, 2011-05-04 14:34, pirms 13 gadiem
Maskerano paarnjeema Barsas simulaacijas, Real paarnjeema CR chiiksteeshanu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +32 [+] [-]

, 2011-05-04 14:37, pirms 13 gadiem
Barcelonai treniņos nav simulācijas horeogrāfs, kurš iestudē kā labāk un efektīvāk nokrist ?

  +8 [+] [-]

, 2011-05-04 14:40, pirms 13 gadiem
Tizlaa simulesana no Barcas vakardienas speli padarija pilnigi neskatamu,pec mazaka pieskariena visi barcas aktieri krita zeme taa,itka viniem mugura butu cirvis iecirsts...vnk pretigs futbols barcas izpildijuma..real bij pelnijis uzvaret vakar un 2 spelu summa tikai tiesnesis to nepielava...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-04 14:40, pirms 13 gadiem
ironiski, bet kristiine pati uzdaivoja nabaga Maskerano virsuu. vajadzeeja tureeties kaajaas, tad iguains varbuut arii buutu iesitis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-05-04 14:46, pirms 13 gadiem
blackx rakstīja: man drīzāk ir jau nokaitinājusi bezjēdzīgā simulēšana, lai gan to piekopj visi, bet Barselona ir nepārspējama!
Ja katrā mačā neskaitāmas reizes iebrauc kājās, tad ir tikai normāli, ka kādreiz gribas pietēlot, lai taču pretinieks dabū sodu...

 +14 [+] [-]

, 2011-05-04 14:48, pirms 13 gadiem
Manuprāt, neieskaitītajos vārtos Ronaldo uzkrita virsū Mascherano, tādējādi traucējot panākt Higuainu - paspētu vai nē, tas ir cits jautājums, bet pārkāpums bija; tajā epizodē varēja dot arī sodu Pique, tādā veidā RM izpildītu soda sitienu, bet vārtus, es uzskatu, ka nebija jāskaita.

Bet vispār diezgan smieklīgi, ka tieši C.Ronaldo runā par niršanu (lai arī Barcelona futbolisti tik tiešām vakar nebija nekādi enģeļi) - prātā joprojām vēl paliek šī gada spēle pret AC Milan:
YouTube
- cristiano ronaldo's cheat...


Protams, Real var runāt par to kā viņus tiesneši apdalījuši un visa pasaule pret viņiem sazvērējusies, taču šajos 4 El Classico viņu bieži piekoptā "wrestling-taktika" nekādi neliecina par "karaliskā kluba" spēli. Domāju, ka Mourinho paveica krietnu darbu ārpus laukuma (presē), jo arī Barcelona spēlētāji var būt neapmierināti, piemēram, ar Carvalho, Alonso spēli, kuri, pēc manām domām, bija pelnījuši 2. dzelteno - it īpaši portugālis.

 +11 [+] [-]

, 2011-05-04 14:48, pirms 13 gadiem
Kā man izbesīja tas āksts, kurš komentēja spēli TV6, ja tu neko nejēdz no futbola, tad nelien tam klāt... KLAUNS!
Slēpts komentārs: Nemiroff

  -3 [+] [-]

, 2011-05-04 14:54, pirms 13 gadiem
Pieņemu ka šis būs viens no(ja ne pēdējais) spīdošais Barcelona gads, tie viņu vecie krabji tur velk pēdējās spēles Real čaļi tik tulīt ieies labākajos gados tā teikt zenītā.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-04 14:55, pirms 13 gadiem
Spēlmaņu nakts galveno balvu saņem "FC Barcelona" par parādīto sniegumu spēlē pret Madrides "Real"...

  -1 [+] [-]

, 2011-05-04 14:55, pirms 13 gadiem
ceru ka finala tiesas akds no premjerligas tiesneshiem,tad netiks pieversta uzmaniba shim simulacijam un vares raudat cik grib...tracinaja vakardienas spele,cerms shodien bus interesantaka

  +5 [+] [-]

, 2011-05-04 14:58, pirms 13 gadiem
ar likumu aizliegt to čikstēšanu!!!

  +2 [+] [-]

, 2011-05-04 15:00, pirms 13 gadiem
Barcelona ārstē Ronaldo ar viņa paša zālēm! Nez kā viņam pašam tagad patīk, ka pretinieks nepārtraukti simulē?

Bet ja nopietni, tad biju par Real, jo džeki vismaz kaut cik turējās kājās, pirmo reizi redzēju, ka Barca tik atklāti vārtās pa zemi...

  +3 [+] [-]

, 2011-05-04 15:03, pirms 13 gadiem
Lai kurš kaut ko runatu,bet Ronaldu vareja savu suda pāksti aizvērt.Ja DIEVS vinam ir devis talantu,bet pratu gan vinam nav dāvajis.Lielakais ņuņa un simulants ko pedejos 20 gados esmu redzejusi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-05-04 15:08, pirms 13 gadiem
Futbolu tagad reti kad skatos, bet to ko redzeeju 1/2 laikaa, tad Real vnk netiek cauri Barselonas aizsardzibai, te pat tiesneshi nevar palidzet.
Slēpts komentārs: Nemiroff

  +1 [+] [-]

, 2011-05-04 15:12, pirms 13 gadiem
4uwis rakstīja: Karā visi līdzekļi ir atļauti! Uzvari kā māki. Real baigie meistari sajutušiem.. Nezinu man viņu spēle nemaz nepatīk.. Barcelona krīt kā mīkstie - Jūsu vārdiem, bet viņi spēlē uz pusi skatāmāku, labāku futbolu, kā gandrīz ikviens, nu par Real toč labāku.
vispār jau Ženēvas konvencija nosaka, ka karā ir pietiekami daudz lietu, kuras nav atļautas tāpat vaajadzētu būt futbolā attiecībā uz simulācijām...

  +1 [+] [-]

, 2011-05-04 15:13, pirms 13 gadiem
Džeina rakstīja: Lai kurš kaut ko runatu,bet Ronaldu vareja savu suda pāksti aizvērt.Ja DIEVS vinam ir devis talantu,bet pratu gan vinam nav dāvajis.Lielakais ņuņa un simulants ko pedejos 20 gados esmu redzejusi...
nu sen jau viņš nav lielākais simulants... tam pašam Busketam viņš pat tuvumā nav
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-05-04 15:16, pirms 13 gadiem
Dani Alvess: Tas, ka "Real" mūs neapsveic, parāda atšķirību starp abiem klubiem

Ai, kāds tirsējs, ar ko tad Barca labāki, savas manieres un klasi labi parādīja pagājušogad, ieslēdzot Noukampā sprinklerus, kad Inter spēlētāji priecājās par uzvaru 2 spēļu summā.

     [+] [-]

, 2011-05-04 15:31, pirms 13 gadiem
Par pirmo speeli jau viss sen ir izrunaats - teatris tur gaaja valjaa pamatiigs, tachu smiekliigi ka liela dalja komentetaju vai nu vakar nav skatiijushies speeli vai smadzenes saskalojis vakardienas speles komentetajs turpina teikt ka arii vakar bija pilns simulaaciju, viens vieniigs teaatris utt.. vakar Real neskaitaamas reizes parkapa noteikumus ljoti rupji un pietam katra situacija platija rokas ka neka neesot bijis. Zaudeet ir jamaak !

  +8 [+] [-]

, 2011-05-04 15:34, pirms 13 gadiem
Lai arī esmu par Real, nepatik, ka Real komandā visi domā, ka tikai tiesnesis vainīgs... Paši vakar ne tuvu nenospēlēja to labāko spēli. Protams, ka tiesnešiem bija ietekme šajā duelī, bet negribas visu vainu novelt uz viņiem. Jāmeklē iemesli arī savā spēlē, ne tikai apkārtejos faktoros. Par to Iguaina golu, manuprāt, pret Ronaldu soda nebija (atkārtojumā skatoties) un pareizi netika ieskaitīti vārti.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-04 15:36, pirms 13 gadiem
begemocz rakstīja: Par pirmo speeli jau viss sen ir izrunaats - teatris tur gaaja valjaa pamatiigs, tachu smiekliigi ka liela dalja komentetaju vai nu vakar nav skatiijushies speeli vai smadzenes saskalojis vakardienas speles komentetajs turpina teikt ka arii vakar bija pilns simulaaciju, viens vieniigs teaatris utt.. vakar Real neskaitaamas reizes parkapa noteikumus ljoti rupji un pietam katra situacija platija rokas ka neka neesot bijis. Zaudeet ir jamaak !
Zhēl, ka nespēlēja Ramoss, viņš spēles beigās būtu tādu Busketu vai Pedro nedaudz pārmācījis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-05-04 15:42, pirms 13 gadiem
Nu jā - pats tiesāju futbola spēles un diemžēl, jāatzīst, ka 1. vārtus tiesnesis diemžēl Realam atņēma diezgan ne pa tēmu, jo nebija tur ne sods ne bīstama spēle... Kopumā likās, ka tiesnesis rēķinājās ar to, ka ja nu kas, tad ārā viņu gaidīs Barselonas fani un līdz ar to arī diezgan jūtami pietiesāja Barselonai pa labu... ŽĒL, ka tāda līmeņa spēlēs tā notiek. Bar Barsas simulēšanu vispār negribas runāt... Diezgan gļēvi un pretīgi tas bija...

  -1 [+] [-]

, 2011-05-04 15:45, pirms 13 gadiem
Izmisums rakstīja: Un dabūjis vēlvienu diskābeli. Forši, ne?
Un kas no tā? Real grupu turnīrā tāpat mierīgi varētu vinnēt pretiniekus bez viņ. Bet Busketss bija riktīgi pelnījis atrauties par to gājienu pret Marselu.... Pašam komandā melnādainie, tik idiotiski....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-05-04 15:48, pirms 13 gadiem
xxx77lv rakstīja: Nu jā - pats tiesāju futbola spēles un diemžēl, jāatzīst, ka 1. vārtus tiesnesis diemžēl Realam atņēma diezgan ne pa tēmu, jo nebija tur ne sods ne bīstama spēle... Kopumā likās, ka tiesnesis rēķinājās ar to, ka ja nu kas, tad ārā viņu gaidīs Barselonas fani un līdz ar to arī diezgan jūtami pietiesāja Barselonai pa labu... ŽĒL, ka tāda līmeņa spēlēs tā notiek. Bar Barsas simulēšanu vispār negribas runāt... Diezgan gļēvi un pretīgi tas bija...
Ja esi futbola tiesnesis pasaki man cik situacijaas vakardienas spelee bija reaals parkaapums un cik simulaacija?
1 2 3 82 komentāri