Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

B grupa: Vai "Inter" apturēs "Werder" uzbrukumu?

Andrejs Siliņš

B grupa: Vai "Inter" apturēs "Werder" uzbrukumu?
"Werder" futbolistu prieki pargūtajiem vārtiem
Foto: AFP

UEFA Čempionu līgā futbolā šovakar 21:45 pēc Latvijas laika B grupā kipriešu "Anorthosis" futbolisti savā laukumā sacentīsies ar grieķu "Panathinaikos", kā arī Milānas "Inter" mājās uzņems Brēmenes "Werder" vienību.

Principiālā grieķu – kipriešu cīņa

"Anorthosis" futbolisti pēdējā laikā rādījuši atzīstamu sniegumu – vietējā čempionātā izcīnītas četras uzvaras, plus pa vidu vēl paspēts nospēlēt neizšķirti Čempionu līgā ar Brēmenes klubu. "Panathinaikos" gan nav klājies tik patīkami, lai gan nevarētu teikt, ka arī pārāk slikti. Grieķijas čempionātā aizvadītas trīs spēles, no kurām divās izcīnīti panākumi (zaudējums pret Atēnu AEK 1:2). Pēc ne visai pārliecinošās iekļūšanas Čempionu līgas grupu turnīrā grieķu klubs pirmajā tā mačā piedzīvoja sakāvi pret milāniešiem ar 0:2, kas vēl jo nepatīkamāk – savā laukumā.

Temuri Ketsbaja var būt salīdzinoši mierīgs – "Anorthosis" rindās gruzīnu futbola speciālistam būs visi galvenie spēki. Turpretī Tenam Keitam, "Panathinaikos" galvenajam trenerim, situācija ar komandu ir sarežģītāka. Spēlē pret savu bijušo klubu Milānas "Inter" savainojumu guva komandas kapteinis, centra pussargs Giorgioss Karagunis. Lai arī bez futbola spēlēšanas pussargam būs jāiztiek mēnesis, grieķis devies līdzi komandai uz Kipru, lai atbalstītu savējos ārpus laukuma.

Inter – Werder

"Werder" pēdējā laikā spēlējuši ne vien veiksmīgi, proti, izcīnījuši uzvaras, bet arī gana rezultatīvi. No pēdējiem pieciem mačiem četros uzvarēts un savukārt divos no tiem gūti pat pieci vārti, vēl vienā trīs, vēl vienā divi. Vienīgi Čempionu līgu nav izdevies uzsākt ne ar uzvaru, ne ar rezultatīvu sniegumu. Mačā pret kipriešu "Anorthosis" bumbu dabūt pāri baltajai vārtu līnijai tā arī neizdevās ne reizi un rezultātā bezvārtu neizšķirts. Pie tam šodien noteikti nespēlēs trīs spēlētāji – pussargs Franks Baumans un uzbrucējs Martins Harniks (abiem saaukstēšanās), kā arī uzbrucējs Hugo Almeida (muguras savainojums). Pussargam Danielam Jensenam ir problēmas ar kājām (Ahileja cīpslas), taču īsti nav skaidrības par spēlētāja gatavību šī vakara mačam.

"Inter" pēdējā laikā arī spēlējuši salīdzinoši veiksmīgi (tiesa, piedzīvots zaudējums Milānas derbijā), taču ne tik rezultatīvi. Vienai uzvarai pieticis ar vienu vārtu guvumu, divām ar diviem, un tikai vienai ar trim (vietējais čempionāts 3:1 pret "Torino"). Izdevies arī uzsākt Eiropas sezonu ar panākumu – 2:0 izbraukumā pret "Panathinaikos". Trīs spēlētāji gan itāļiem trūks – veterāns Luišs Figu savainojis pēdu, Maksvels un Luiss Himenezs augšstilbus. Pārējie spēki taisās būt ierindā.

UEFA Čempionu līga

A grupa

LaiksSpēle
21:45 Anorthosis – Panathinaikos
21:45 Inter – Werder

Tabula

VietaKomandaUNZVAP
1. Inter 1 0 0 2:0 3
2. Werder 0 1 0 0:0 1
3. Anorthosis 0 1 0 0:0 1
4. Panathinaikos 0 0 1 0:2 0

Izmantotie resursi:
uefa.com
goal.com