Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Ketsbaja: "Šī bija vēsturiska diena"

Andrejs Siliņš

Ketsbaja: "Šī bija vēsturiska diena"
Temuri Ketsbaja
Foto: AFP

Pēc Čempionu līgā izcīnītās uzvaras pār "Panathinaikos" ar rezultātu 3:1 "Anorthosis" galvenais treneris Temuri Ketsbaja bija priecīgs par to, ka komanda sagādājusi jaunu spilgtu ierakstu Kipras futbola vēstures grāmatu lapaspusēs.

"Apsveicu savus spēlētājus ar šo uzvaru," sacīja treneris, kura komanda uzvaru izcīnīja 48. gadadienā kopš Kipra kļuvusi par neatkarīgu valsti. "Šī ir vēsturiska diena šai valstij un vēsturiska diena mūsu klubam. Visa Eiropa tagad runās par Kipru un "Anorthosis". Pēc 2:0 sākām atkāpties. Spēlētāji smagi strādāji, bet mums arī paveicās. Bez veiksmes nevar uzveikt tik labu komandu. Mēs neļāvām pretiniekam izveidot labs vārtu gūšanas situācijas, paši guvām trešos vārtus un izcīnījām uzvaru."

"Tagad mums ir pietiekami daudz laika, lai atpūstos, un, kad atkal būs jāspēlē, būsim spēcīgāki," sacīja Ketsbaja. "Mums tagad ir četri punkti, bet tas neko nenozīmē. Šādā veidā mēģināsim spēlēt katru spēli, lai iegūtu punktus. Mums nerūp, ko par mums saka citi - ja gūstam punktus, lai viņi runā. Mums paveicās šovakar, bet tas nebija panākuma pamatā. Mēs guvām trīs vārtus, kamēr viņi vienus."

"Panathinaikos" galvenais treneris Henks Tens Keits: "Pirmie zaudētie vārti bija ļoti nelāgi, jo jau pēc 11 minūtēm mums bija jāmaina spēles plāns, un viņi varēja spēlēt savu spēli. Ja tu pēc 15 minūtēm jau esi zaudētājos ar 0:2, spēles plāns ir jāmaina, jādara kaut kas cits. Mums bija jāmaina stratēģija un jāspēlē ar vairāk cilvēkiem uzbrukumā nekā bijām plānojuši."

"Pirmajā puslaikā bijām labāka komanda, guvām arī vārtus, bet otrajā nebijām pietiekami aktīvi," turpināja treneris. "Mums bija jāuzbrūk caur malām, jo vidus bija pilns ar viņu spēlētājiem. Savukārt ar tik daudz gara auguma spēlētājiem viņiem bija viegli spēlēt aizsardzībā soda laukumā. Es netaisos nenovērtēt "Anorthosis". Mēs zaudējām un par to esmu sarūgtināts. Uzvaru izcīna komanda un zaudējumu piedzīvo komanda, nevienu personīgi negribu vainot, bet tieši individuālās kļūdas mums neļāva šodien izcīnīt uzvaru."

Izmantotie resursi:
uefa.com