Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Verpakovskis: "Nākotnē Eirokausus uzņemsim LNK Sporta parkā"

Rolands Eliņš

Verpakovskis: "Nākotnē Eirokausus uzņemsim LNK Sporta parkā"
Māris Verpakovskis. Foto: RFS

Divi no četriem Latvijas klubiem Eirokausos savas mājas spēles aizvadīs sev neierastās vietās – RFS kā savu mājas stadionu Čempionu līgai norādījusi Slokas stadionu, bet "Valmiera" Konferences līgas kvalifikācijas otro kārtu sāks "Daugavas" stadionā Rīgā. RFS gan gatavojas kā jau drīzā nākotnē Eirokausu mačus uzņems savās mājās "LNK Sporta parkā".

RFS savas mājas spēles Virslīgā šosezon aizvada Jāņa Skredeļa stadionā, bet pavasarī spēlēja "LNK Sporta parkā". UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā 12. jūlijā mājas spēle pret Somijas HJK tiks aizvadīta Jūrmalas stadionā "Sloka".

"Mums bija izvēle starp Slokas stadionu un Daugavas stadionu Rīgā," portālam Sportacentrs.com paskaidroja RFS ģenerāldirektors Māris Verpakovskis. "Slokai par labu bija divi argumenti – gan laukuma kvalitāte ir labāka Slokā, gan cena ir daudz pievilcīgāka."

"Tā principā Daugavas stadions šajos datumos bija pieejams, jā," skaidroja Verpakovskis. "Taču jau Latvijas izlases spēlēs Nāciju līgā jūnija pirmajā pusē varēja redzēt, ka laukuma kvalitāte tur nav labākā, un Eirokausu spēles mēs tur negribējām aizvadīt. Par tālākajām kārtām tad arī – turpināsim Slokā, bet, ja tiksim trešajā kārtā, tad jau būs jāatgriežas "Daugavas" stadionā UEFA prasību dēļ."

Eirokausu pirmās kārtas vēl var aizvadīt UEFA otrās kategorijas stadionā, trešajai kārtai un ceturtajai kārtai Konferences līgā nepieciešams trešās kategorijas stadions, bet Konferences līgas grupu turnīram un ČL pēdējai kvalifikācijas kārtai – jau ceturtās kategorijas stadions. "Daugavas" stadions ceturtajai kategorijai nekvalificējas, taču UEFA var pieļaut izņēmumu.

RFS klubs drīzumā gatavojas par savām mājām padarīt "LNK Properties" veidoto "LNK Sporta parku", kas tuvākajā nākotnē piemērota stadiona atrašanas problēmas klubam atrisinās. Tā vismaz ir plānots, norādīja Verpakovskis.

"Tur viss ir paredzēts tā, lai beigās visu ierīkot tā, ka tur var aizvadīt Eirokausu spēles," sacīja kluba ģenerāldirektors. "Es neesmu pilnībā drošs, vai tas notiks jau nākamajā sezonā, varbūt vēl aiznākamajā, taču varu atbildēt pārliecināti – tuvākajā nākotnē tur varēsim uzņemt Eirokausu spēles."

Tikmēr Konferenču līgas dalībnieces "Riga" un "Liepāja" savas spēles aizvadīs savos mājas stadionos "Skonto" un Liepājas stadionā, kamēr par citu stadionu bija jādomā "Valmierai", kas turklāt Konferences līgas kvalifikāciju sāks no otrās kārtas, savus mačus aizvadot 21. un 28. jūlijā.

"Valmiera" jau Virslīgā nevar sākt mājas spēles vēlāk par 18:00, jo Jāņa Daliņa stadionā trūkst attiecīga apgaismojuma, mūsu portālam apstiprināja kluba pārstāvis Jānis Līgats. Attiecīgi arī šajā stadionā par Eirokausu spēļu uzņemšanu pagaidām nevar domāt.

"Savu mājas spēli aizvadīsim "Daugavas" stadionā Rīgā," norādīja Līgats. "Daliņa stadions laukuma apgaismojuma neesamības dēļ neatbilst UEFA prasībām. Cik zinu, šobrīd arī nav aktīvu plānu par šī stadiona trūkuma novēršanu. Valmieras novads gan mums nāk pretim, nodrošinot bezmaksas autobusu līdzjutējiem uz Rīgu Eirokausu spēlei, vismaz tāds labums."

"Valmiera" savu pretinieci Konferences līgas otrajā kārtā vēl nezina, bet par to kļūs Ziemeļmaķedonijas "Shkendija" un Armēnijas "Ararat" dueļa uzvarētāja. "Riga" tikmēr pirmajā kārtā jau nākamnedēļ spēlēs pret Ziemeļīrijas "Derry City", bet "Liepāja" cīnīsies pret Kosovas "Gjilani". Abas Latvijas komandas pirmo spēli aizvadīs viesos.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-01 13:00, pirms 2 gadiem
Varēja jau RFS un Valmiera spēlēt Skonto stadionā.
Būtu gan labāks laukums, gan skatītājiem mājīgāk un lietus gadījumā Jumts virs galvas!

     [+] [-]

, 2022-07-01 13:33, pirms 2 gadiem
Konferences Līgas pusfināls LNK stadionā

  +2 [+] [-]

, 2022-07-01 13:50, pirms 2 gadiem
Kaut nu ātrāk uzbūvētu to LNK stadionu, lai vismaz ar lēniem soļiem atrisinās šis Virslīgu klubu stadionu un laukumu murgs, ka katru sezonas sākumu daļa nezin kur spēlēs, daļa spēlē teju citā pilsētā, bet vēl kaut kādai daļai atļauj spēlēt ierastajos stadionos/laukumos tikai ar nosacījumu, ja LFF piever acis nepilnībām!

     [+] [-]

, 2022-07-01 17:32, pirms 2 gadiem
kriss1111888844 rakstīja: Varēja jau RFS un Valmiera spēlēt Skonto stadionā.
Būtu gan labāks laukums, gan skatītājiem mājīgāk un lietus gadījumā Jumts virs galvas!
Domāju,ka šeit ir principa lieta ,Riga domaju ,ka nemaz nepieļauj sādu opciju.