Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Liepāja" uzvar papildlaika pēdējās sekundēs, pusfinālā arī "Valmiera" un "Riga"

Rolands Eliņš

"Liepāja" uzvar papildlaika pēdējās sekundēs, pusfinālā arī "Valmiera" un "Riga"
Uzvaras vārtu autors Jevgeņijs Berjozkins ar bumbu. Foto: FK Liepāja

"Atbildīga spēle" Latvijas kausa izcīņā futbolā aizvadītas vēl divas ceturtdaļfināla spēles. "Liepāja" ar 1:0 pārspēja "Daugavpili", vienīgos vārtus gūstot papildlaika kompensācijas laikā, kamēr "Valmiera" ar 5:0 pārspēja "Dinamo Rīga". Savukārt "Riga" ar 3:0 droši apspēlēja "Albatroz/Jelgava".

Latvijas kausa turētāja "Liepāja" uzņēma "Daugavpili" savā laukumā, un abu komandu savstarpējā cīņā jau atkal bija mazrezultatīvs futbols. Līdz šim trīs šosezon aizvadītajos mačos Virslīgā kopā bija gūti tikai trīs vārti, un šodienas spēles pamatlaiks šo statistiku neuzlaboja.

Pirmajā puslaikā abām komandām bija ļoti labi vārtu gūšanas momenti, taču "Daugavpils" vārtos glāba Frenks Orols, atvairot tālsitienu, kamēr "Daugavpils" ātro uzbrukumu pēdējā brīdī tomēr apturēja aizsarga izklupiens. Kopumā spēle nebija īpaši ātra un vārtu momentiem bagāta, un pamatlaikā rezultāts arī nemainījās.

Likās, ka tas nenotiks arī uzmanīgi aizvadītajā papildlaikā, kurā "Liepāja' izcēlās ar uzreiz trīs spēlētāju maiņu uz pēdējām papildlaika minūtēm. Tikmēr "Daugavpils" izmantoja vispār tikai divas maiņas kopā, turklāt nevienu no tām pamatlaikā. Pašās beigās Daugavpils komandai nedaudz tomēr pietrūka veiksmes un spēka – papildlaika otrajā kompensācijas minūtē tika izdarīta piespēle gar vārtiem, ko "Daugavpils" aizsargs aizskāra, taču izsita tieši tukšajā zonā soda laukumā pretim vārtiem. Bumba atleca pie Jevgeņija Berjozkina, kurš to precīzi raidīja vārtos no soda laukuma robežas un nokārtoja "Liepājas" uzvaru.

Tikmēr "Valmiera" pārliecinoši uzvarēja cīņā pret Nākotnes līgas komandu "Dinamo Rīga". Raimonds Krollis ar pendeli izvirzīja Valmieru vadībā jau 17. minūtē, bet līdz pirmā puslaika beigām Ivans Želizko (vēlreiz pendele) un Alouns Ndojs panāca arī 3:0. Otrajā puslaikā Krollis un Ndojs tika nomainīti pret jaunajiem futbolistiem, bet Rīgas komandas situācija kļuva vēl sliktāka, 55. minūtē otru brīdinājumu saņemot tās spēlētājam Aleksandram Butkovskim.

Džibrils Gejs ar diviem vārtiem otrajā puslaikā "Valmierai" sniedza pārsvaru jau 5:0, taču "Valmierai" mača beigas sabojāja Luka Gadrani. Viņš 89. minūtē asi reaģēja uz pretinieka rīcību un spēcīgi ar galvu ietriecās viņa krūtīs, par to saņemot sarkano kartīti.

Latvijas čempione "Riga", kurai nākamnedēļ paredzēta ļoti svarīga Eirokausu spēle Gibraltārā, šodien sacentās pret Nākotnes līgas komandu "Albatroz/Jelgava". "Riga" pamatus savai uzvarai ielika jau mača pirmajā pusē, kad trīs vārtus guva Piščevičs, Rugins un Krapuhkins. Jāpiemin, ka Ritvaram Ruginam tie bija pirmie vārti "Riga" sastāvā.

"Atbildīga spēle" Latvijas kausa ceturtdaļfināli

Dat.LaiksSpēleRezultāts
21.08.17:00RFS - Auda4:0 (2:0)
22.08.17:00Liepāja - Daugavpils1:0 P (0:0)
18:00 Valmiera - Dinamo Rīga5:0 (3:0)
20:00Riga - Albatroz/Jelgava3:0 (3:0)

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija

     [+] [-]

, 2021-08-22 19:59, pirms 3 gadiem
Tamazam savs tautietis jānoper par to debilo izgājienu spēles beigās. Rezultāts 5:0, bet tas tur izdomājis Zidānu tēlot

     [+] [-]

, 2021-08-22 20:26, pirms 3 gadiem
Lietuvas tiesneši ilgi noturēja intrigu Liepājā…

     [+] [-]

, 2021-08-22 21:16, pirms 3 gadiem
Piekrītu. Šoreiz tiesāšana bija tendencioza.
Izskatās, ka čalim bija labi samaksāts.

     [+] [-]

, 2021-08-23 00:53, pirms 3 gadiem
Twitteris baumo, ka Gadrani nervi neizturēja arī pēc spēles. Esot bijis pretinieku ģērbtuvē un sitis. Sankcijas noteikti būs lielas, ja tā būs taisnība.