Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Korreā izceļas ar hat-trick, "Metta" un "Auda" iesit pa četriem vārtiem

Emils Ozerinskis

Korreā izceļas ar hat-trick, "Metta" un "Auda" iesit pa četriem vārtiem
"Hat-trick" autors Moamets Korreā. Foto: Eduards Grencmanis

11.lv Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālā bez liekiem pārdzīvojumiem nākamo kārtu sasniedza divas Virslīgas komandas. "Metta" ar 4:0 izcīnīja sauso panākumu pret "Beitar/Riga Mariners", bet "Auda", jau esot drošā uzvarētāju kārtā, ielaida vienus vārtus Jaunmārupē, uzveicot "Mārupi" ar 4:1.

Zaļo komandu kaujā Jaunmārupē "Auda" nolēma ilgi intrigu garumā nevilkt. Jau spēles ceturtajā minūtē tālā piespēle izvirzīja izgājienā pret vārtsargu jauno "Audas" uzbrukuma līderi Abdulrahmanu Taivo, kurš pārcēla bumbu pāri tālāk no vārtiem izgājušajam Valerijam Urigajevam, panākot 1:0. Arī spēles otrie vārti nāca no Nigērijas futbolista. Usmans Kamarā veica reidu caur labo laukuma malu un apskrēja savu oponentu. Kamarā adresēto piespēli vārtu priekšā saņēma Taivo, kurš ar vienu pieskārienu raidīja bumbu vārtos, dubultojot savu vārtu rēķinu.

"Mārupes" un "Audas" spēles 37. minūtē uz mājinieku vārtiem tika nozīmēts tiešais brīvsitiens. Tā izpildīšanu uzņēmās Brazīlijas futbolists Lukass Ramoss. Mūrīti nostādījušais Urigajevs nebija gatavs sitiena izpildīšanas brīdim un neaizsniedzās līdz principā vārtu vidū lidojošajai bumbai. Tādējādi zaļimelnie puslaika atelpā varēja doties ar ļoti komfortablo 3:0 pārsvaru.

Arī otrajā spēles pusē mārupieši netika līdzi "Audas" apgriezieniem, nokavējot flangu maiņu. Ar ātru saspēli uzbrukuma smailē tika izvirzīts Ramoss, kurš paripināja bumbu garām pretinieku vārtu vīram, atzīmējoties ar savu otro rezultatīvo sitienu, kas deva 4:0.

Bjorna Lipferta trenētajai vienībai vismaz izdevās izvairīties no palikšanas tukšā. Tālo piespēli pāri gandrīz no viena soda laukuma līdz otram raidīja Gatis Štrauss. Uzreiz no gaisa ar galvu sitienu izdarīja Matvijs Marušijs, kura raidītā bumba lidoja pāri Raivo Stūriņam, ļaujot mārupiešiem atzīmēties ar goda vārtiem - 1:4.

"Mārupe" - "Auda" 1:4 (0:3)
Vārti: M. Marusijs 73' - Taivo 4' 35' Ramoss 37' 66'

Andra Rihera trenētajai komandai bija vajadzīgas nedaudz vairāk par 25 minūtēm, lai atvērtu otrās līgas komandas "Beitar/Riga Mariners" vārtus. Pēc nospēlēšanas presingā, mettieši pārtvēra bumbu pretinieku laukuma pusē un izveidoja uzbrukumu, kuru rezultatīvi pabeidza Vini Souza.

Pavisam drošus pamatus uzvaras nodrošināšanai zaļibaltie ielika nepilnas desmit minūtes pirms pirmā puslaika beigām, kad Moamets Korreā panāca viesu komandai 2:0 pārsvaru. Ar šiem vārtiem gan pirmā puslaika beigu rezultāts nebija ierakstīts. Alans Siņeļņikovs savā soda laukumā ar masu notrieca pretspēlētāju, ļaujot Artim Ķēniņam parādīt uz 11 metru soda sitiena atzīmi. Kā jau ierasts, pendeli mettiešu rindās uzņēmās Korreā, kurš vēsā mierā izmānīja pretinieku vārtsargu un panāca rezultātu 3:0.

Spēles otrajā puslaikā tieši pie nospēlētas stundas robežas savus spēles trešos vārtus guva senegāliešu uzbrucējs Korreā, noformējot sev hat-trick un panākot arī beigu rezultātu 4:0. Alvim Sorokinam tā arī no saviem vārtiem bumbu ārā zvejot nenācās.

"Beitar/Riga Mariners" - "Metta" 0:4 (0:3)
Vārti: Souza 28' Korreā 36' 45'+1 (11m) 60'

Latvijas kausa astotdaļfināls

DatumsLaiksSpēleRezultātsVieta
12.07.19.30Leevon PPK (2.) – Grobiņa/LFS2:1 (1:0)LNK Sporta parks
13.07.18.00Beitar/Riga Mariners (3.) – Metta0:4 (0:3)Mežaparks SV
18.00Mārupe (2.) – Auda1:4 (0:3)Jaunmārupes stadions
19.00JDFS Alberts (2.) – AFA Olaine (2.)Upesciema stadions
19.00JFK Ventspils (2.) – RigaOC "Ventspils"
20.00RFS – DaugavpilsLNK Sporta parks
14.07.17.00Jelgava – LiepājaZemgales OC
18.00Tukums 2000/Telms – ValmieraTukuma pilsētas stadions

     [+] [-]

, 2024-07-13 20:09, pirms 2 mēnešiem
Nu nebija Audas sodiņš pa vidu vārtiem!
Un ceturtos, izskatījās, ieripināja vārtsargam starp kājām.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-13 20:19, pirms 2 mēnešiem
antuuns rakstīja: Nu nebija Audas sodiņš pa vidu vārtiem!
Un ceturtos, izskatījās, ieripināja vārtsargam starp kājām.
Pirmajā brīdī izskatījās, ka būs labi iegriezis. Pavilku atpakaļ atkārtojumu un varēja ļoti labi redzēt, ka vārtsargam kājās nenostrādāja un švaks lēciens. Diezgan pa vidu vārtiem bumba ielidoja.

     [+] [-]

, 2024-07-13 20:51, pirms 2 mēnešiem
Emīls Ozerinskis rakstīja: Pirmajā brīdī izskatījās, ka būs labi iegriezis. Pavilku atpakaļ atkārtojumu un varēja ļoti labi redzēt, ka vārtsargam kājās nenostrādāja un švaks lēciens. Diezgan pa vidu vārtiem bumba ielidoja.
OK! Bet pirmajā puslaikā sēdēju aiz vārtiem, un no turienes izskatījās ne tik ļoti pa vidu, kā skatoties no kameras uz centra līnijas.
Bet vārtsargs, jā, arī iepriekš sezonas laikā baigi pārliecinoši neizskatījās.

     [+] [-]

, 2024-07-14 01:17, pirms 2 mēnešiem
Kur paldies, vai vismaz atvainoties? Emīl !