Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Aizups: "Nezinu, kas Lemajičam uznāca un ko RFS cilvēki man gribēja pierādīt"

Rolands Eliņš

Aizups: "Nezinu, kas Lemajičam uznāca un ko RFS cilvēki man gribēja pierādīt"
Darko Lemajičs ķēries pie Rinalda Aizupa kakla. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS

Nedēļas nogalē BFC "Daugavpils" nenoturēja pārsvaru pret RFS Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālā un piekāpās ar 1:2. Daugavpils aizsargs Rinalds Aizups sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki, kas publicēta viņa "Patreon", pastāstīja par maču no sava skatu punkta un pauda neizpratni par pretinieku spēlētāja Darko Lemajiča rīcību, uzbrūkot viņam, kas noveda pie sarkanās kartītes.

Sekmīgu Virslīgas sezonu aizvadošā "Daugavpils" nebija tālu no liela panākuma 11.lv Latvijas kausa izcīņā, gandrīz 70 spēles minūtes esot vadībā pret Virslīgas līdervienību RFS, ko "Daugavpils" oficiālos mačos nav uzvarējusi kopš 2016. gada. Taču spēles izskaņā RFS guva divus vārtus un tomēr izcīnīja uzvaru ar 2:1.

"Spēles noskaņojums bija tāds, ka atdosim visus spēkus laukumā un tad varēsim doties nelielā atpūtā, kamēr RFS vēl būs Čempionu līgas spēle," sacīja "Daugavpils" 20 gadus vecais spēlētājs Rinalds Aizups, kurš aizvada savu trešo pilno sezonu Virslīgā. "Spēkus visus atdevām, jā, taču beigās paši atvedām sev vārtus un zaudējām."

Par ielaistajiem vārtiem Aizups izteicās, ka tā bijusi neveiksmīga apstākļu un pieļauto kļūdu sakritība: "Komunikācijas kļūda, pieredzes trūkums, citas kļūdas - tajos divos ielaisto vārtu momentos mums notika visas iespējamās kļūdas. RFS tādas kļūdas nepiedod."

"Daugavpils" nenoturētais pārsvars komandai bija vēl jo rūgtāks, jo tā spēles beigas aizvadīja vairākumā. 70. minūtē, kad "Daugavpils" bija vadībā ar 1:0, izvērtās asumi - RFS spēlētājs Mārtiņš Ķigurs asi pārkāpa noteikumus, Aizups viņam dusmīgi piegāja klāt, lai izteiktu savas domas par pārkāpumu pret savu komandas biedru, bet tad klāt pieskrēja RFS uzbrucējs Darko Lemajičs un, saķēris Aizupu aiz kakla, nogrūda viņu zemē. Protams, sekoja sarkanā kartīte Lemajičam, kamēr Aizupam, kurš piecēlās tikai pēc krietnas pusminūtes, tika brīdinājums.

Kādēļ Lemajičs tobrīd reaģējis tik skarbi, Aizups pēc spēles nezināja teikt: "Nezinu, kas viņam notika. Pirmajā puslaikā, kad spēlējām viens pret otru, vēl pajokojām par laika apstākļiem, viss bija normāli, nezinu, kas viņam notika pēc tam otrajā puslaikā. It īpaši, ja ņem vērā, ka viņš tajā epizodē vispār nebija iesaistīts sākotnēji. Droši vien neizturēja nervi. Pirmajā puslaikā jau varēja dzirdēt no RFS treneru štāba, ka viņam ir kaut kāds uztraukums, ka neiet spēle viņam."

Aizupam pēc spēles nācās uzklausīt arī citu RFS pārstāvju iebildumus: "Kā es sapratu, viņi gribēja man kaut ko pierādīt par to Lemajiča epizodi. RFS treneri nez kāpēc nāca pie manis un gribēja kaut ko pierādīt man, Rinaldam Aizupam. Nesapratu, ko tieši. Viņi teica, lai izejam parunāties pēc spēles. Tas arī viss."

"Daugavpils" aizsargs intervijā apgalvoja, ka nekādas priekšvēstures ar Lemajiču viņam nav, tāpat arī spēles laikā nav bijuši nekādi aizvainojumi ar vārdiem vai tīšas provokācijas, tikai tā viena konkrētā spēles epizode.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-15 16:10, pirms mēneša
hā..hā..! Izskatās kā pasakā par meitenīti un lāčiem-kurš ēda no manas bļodas??? Labi ka negāja parunāties...pie tam Daugavpilī... tur arī RFS atbalstītāju pietiek, nepaskatīsies ka savējā komanda, runā pa latviskam un viss...

  +2 [+] [-]

, 2024-07-15 16:28, pirms mēneša
Lemajičs 100% nav apmierināts,ka viņam, tādai superzvaigznei, kaut kādā Latvijā jāatdod visi spēki pilnīgi katrā spēlē, arī kausa 1/8 finālā. Nabadziņš.

     [+] [-]

, 2024-07-15 16:41, pirms mēneša
Pārrunās viņam atgādinātu kam pieder Daugavpils un lai neiznieko iespēju kādreiz uz Rfs pārcelties.

  -3 [+] [-]

, 2024-07-15 16:58, pirms mēneša
jauneklis ar muti brauc ļoti, tikai darbi tam īsti neatbilst, gan kāds viņu noķers ne laukumā

  +3 [+] [-]

, 2024-07-15 17:15, pirms mēneša
estijjs rakstīja: Lemajičs 100% nav apmierināts,ka viņam, tādai superzvaigznei, kaut kādā Latvijā jāatdod visi spēki pilnīgi katrā spēlē, arī kausa 1/8 finālā. Nabadziņš.
viņam 110% vajag, lai vispār laukumā tiktu, kur nu vēl spēlētu.

  +3 [+] [-]

, 2024-07-15 17:21, pirms mēneša
Omamma rakstīja: jauneklis ar muti brauc ļoti, tikai darbi tam īsti neatbilst, gan kāds viņu noķers ne laukumā
Šis ir diezgan dumjš apmelojums

     [+] [-]

, 2024-07-15 17:57, pirms mēneša
Ko gan var gribēt no er ef ešņikiem? Tur tāda tipa kultūra vienmēr bijusi. Un vēl brīnās, ka Virslīgai nav skatītāju, ja vadošais klubs Virslīgā uzvedas tāpat kā austrumnieki.

  -2 [+] [-]

, 2024-07-15 18:04, pirms mēneša
Sporta novērotājs rakstīja: Šis ir diezgan dumjš apmelojums
diemžēl nē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2024-07-15 18:21, pirms mēneša
Viņam pašam jāatceras ko viņš pateica, Viņam vienmēr citi ir vainīgi, pats liek pa kājām citiem un bļauj ka nav vainīgs.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-15 18:27, pirms mēneša
Palīšana zem ādas ir futbola sastāvdaļa, atbildēšana - sods.

  +2 [+] [-]

, 2024-07-15 18:29, pirms mēneša
Nesaprotu,ko tur īsti pārmest Aizupam. Jebkurš, kurš ir spēlējis futbolu, normālā gadījumā zinās un sapratīs,ka jaizstav savi komandas biedri pēc tādiem pārkāpumiem kāds bija no Ķigura. Un Aizups tur neko viņam neizdarīja, Darko gan pārkāpa visu,ko var pārkāpt. Bēdīgi, ka tāda itkā zvaigzne tik viegli uzķeras uz mazu 20gadnieka provokāciju. Varbūt arī tieši tāpēc nekur tālāk par Gent tā arī netika un izskatās,ka netiks. Vai arī variants,ka vienkārši uztaisīja sev brīvdienu nākošās kausa kārtas laikā, jau tā saspringtajā grafikā 😅

  +1 [+] [-]

, 2024-07-15 20:25, pirms mēneša
Omamma rakstīja: diemžēl nē
Vispār jā, es, kaut kādā mērā diezgan labi zinu viņu

     [+] [-]

, 2024-08-05 07:28, pirms 2 nedēļām
Viensviensvīrs rakstīja: Palīšana zem ādas ir futbola sastāvdaļa, atbildēšana - sods.
Visiem tā nedrīkst, citiem tas saucas rasisms..