Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Žigajevs: "Jābūt godīgiem: daudz emociju iztērējām jau sezonas pirmajā pusē"

Rolands Eliņš

Žigajevs: "Jābūt godīgiem: daudz emociju iztērējām jau sezonas pirmajā pusē"
Jurijs Žigajevs un "Leevon PPK". Foto: Aivars Baranovs

Nākotnes līgas futbola klubs "Leevon PPK" sezonas pirmo pusi uz emociju un svaiguma rēķina aizvadījis labāk nekā varētu objektīvi tēmēt, plašā sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņa "Patreon" kontā atzina kluba prezidents Jurijs Žigajevs.

"Leevon PPK" komanda savu pašreizējo veidolu ieguva tikai īsi pirms sezonas sākuma, apvienojoties "Leevon" klubam, kuram izjuka jauno ārzemju investoru piesaiste, un "Pa Pāris Kausiem", populārajai futbola kustībai, kas arī starpsezonā bija palikusi bez ģenerālsponsora. Apvienotais "Leevon PPK" klubs Nākotnes līgas sezonu sāka ar četrām uzvarām pēc kārtas un vasarā sasniedza Latvijas kausa ceturtdaļfinālu, taču tagad Nākotnes līgā ieņem piekto vietu un uz iekļūšanu Virslīgā vairs reāli nepretendē, bet arī par izkrišanu uz zemāku līgu būtībā var nesatraukties.

"Jautājums, kā saglabāt motivāciju spēlēm rudenī, ir ļoti labs jautājums," sacīja Jurijs Žigajevs. "Sava veida problēmas sākās jau jūlija vidū, kad Latvijas kausā pieveicām Grobiņu un komandā bija tāda kā ekstāze. Liela uzvara, lielas emocijas, tāpat vēl bija sekmīgs starts Nākotnes līgā, taču tas viss negāja kopā ar to līmeni, kādā mēs trenējamies. Jā, tas ir augstāks nekā iepriekš, taču lielākā daļa mūsu spēlētāju tāpat savu karjeru vairs nesaista ar profesionālo futbolu, viņiem ir ģimenes un citi darbi. Liels paldies, ka viņi tāpat ziedo savu laiku un veselību mūsu komandā!"

"Tāpēc pēc Grobiņas to varēja labi sajust, varbūt ne obligāti rezultātu izteiksmē, jo pēc tam jau sekoja arī vēl uzvara pār Valmieras dublieriem, bet es personīgi to sajutu," par komandas emocionālo nosēšanos teica Žigajevs. "Jābūt godīgiem pret sevi - mums ir daudz to lielo spēļu, vairākas skaistas spēles ar pasākumiem "LNK Sporta parkā", un principā to foršo un pozitīvo emociju bijis par daudz. Daudz emociju tika iztērēts jau sezonas pirmajā pusē."

Žigajevs atzina, ka tādēļ satraucas par to, kā komanda aizvadīs sezonas noslēdzošo daļu, taču izteica cerību, ka arī no negatīvā - Latvijas kausa ceturtdaļfināla pret "Riga", kurā kluba līdzjutēju izmantotās pirotehnikas dēļ aizdegās "LNK Sporta parka" laukuma segums un abu pušu sadarbība tika pārtraukta - būs iespējams paņemt kaut ko pozitīvu.

"Ceru, ka šis notikums sapurinās komandu," teica kluba prezidents. "Teikšu godīgi, ka pēc šī notikuma ilgi nevarēju atgūties, bija jāpārdzīvo daudzas nepatīkamas sarunas. Paldies mūsu kolektīvam, kas ļoti atbalstīja un palīdzēja ar turpmāko organizāciju."

Žigajevs arī norādīja, ka komandā gūto traumu dēļ rēķinās ar vēl vairāku spēlētāju aiziešanu un lielākām grūtībām sportiskajā ziņā: "Taču jābūt reāliem. Šis ir pirmais gads. Uzskatu, ka gūtie rezultāti ir adekvāti. Uzskatu, ka sezonas pirmajā daļā uz emociju, fanu un svaiguma rēķina ieguvām nedaudz vairāk nekā objektīvi vajadzētu, tas palīdz izvairīties tagad no stresa par vietas nosargāšanu līgā. Kaut gan futbolā jau tā ir - zaudē dažas spēles pēc kārtas, situācija tabulā mainās, un atkal var nākties satraukties."

Tāpēc Žigajevs aicināja kluba līdzjutējus ar sapratni izturēties pret "Leevon PPK" sezonas turpmāko daļu gan sportiskajā ziņā, gan spēļu organizēšanas ziņā, ņemot vērā, ka turpmāk mājas spēles tiks aizvadītas RTU stadiona laukumā.

"Leevon PPK" ar 26 punktiem 16 spēlēs ieņem piekto vietu Nākotnes līgā, atpaliekot no abu Rīgas vadošo klubu dublieriem (RFS-2 un "Riga FC-2"), kā arī "Alberta" un "Super Novas", kas punktu ziņā izrāvušās attiecīgi 14 un 12 punktus priekšā "Leevon PPK". Tieši pret "Super Novu" paredzēta nākamā spēle, tā notiks 31. augustā Jāņa Skredeļa stadionā

     [+] [-]

, 2024-08-28 18:28, pirms 2 nedēļām
Objektīvi skatoties, pret SN jābūt zāģim,bet nereāli svētīgi būtu kaut punktu ieķert,kas varētu atkal jaunas emocijas iedot sezonas noslēgumam.
Bet jebkurā gadījumā jau tagad pirmā sezona ir ar stabilu "+" vērtējama. Uzskatīju un joprojām uzskatu,ka Jerrys bija viens no atslēgas spēlētājiem, kuru neizdevās aizvietot. Varbūt uz nākošo sezonu vēl kāds kuģis no Āfrikas garām peldēs, vajag uzmest aci.

     [+] [-]

, 2024-08-28 20:01, pirms 2 nedēļām
Žigajevs tak pats vēl varēja spēlēt. Kāds vēl prezidents! Nosvīda no laukuma jau 2018. gadā, bet jaunāks par C.Ronaldo un Modric.

     [+] [-]

, 2024-08-28 20:48, pirms 2 nedēļām
Būs jau labi - galu, galā pirmā sezona Nākotnes līgā. manējie JFK Ventspils arī Dali dali 3.līgā un Altero.lv 2.līgā gāja visiem pāri kā traktors, bet Nākotnes līgā pirms gada izskatījās tik vāji, ka cīnijās par notiurēšanos Nākotnes līgā - šogad jau ir daudz labāk, jo laikam iemācījušies sadalīt spēkus visas sezonas garumā.
2. un 3. līga ir +/- līdzīgas, bet Nākontes līga ir jau pavisam cits līmenis.