Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Auda" veikli atspēlējas un pēcspēles sitienu sērijā no kausa izsit "Mettu"

Emils Ozerinskis

"Auda" veikli atspēlējas un pēcspēles sitienu sērijā no kausa izsit "Mettu"
Vienu no "pendelēm" atsitušais Krišjānis Zviedris. Foto: Kristiāns Putniņš

Pirmdienas vakarā "Slokas" stadionā noskaidrojās pēdējā 11. Latvijas kausa pusfināliste. Dona koncerta dēļ no Daugavas stadiona uz Jūrmalu pārceltajā sacīkstē starp "Mettu" un "Audu" bija nepieciešami 11 metru pēcspēles sitieni. Pēc 120 minūtēs nospēlētā 1:1, pendeles labāk realizēja "Auda" trāpot visus četrus sitienus.

• Spēles pirmās desmit minūtes pagāja ar lielāku bumbas kontroli no zaļibaltajiem, taču tendencioza tieksme uz vārtiem nebija ne no vienas, ne otras komandas. Kopumā ilgs laiks pagāja komandām "taustoties" un meklējot spēlētājus, kuri būs gatavi šajā cīņā uzņemties iniciatīvu.

• Spēles 19. minūtē pirmā labā vārtu gūšanas iespēja radās "Audai". Sezonas pirmo pusi īrē Tukumā pavadījušais Žedī Stīvensons izpildīja asu sitienu, mērķējot bumbu zem vārtu pārliktņa. Mettiešu vārtu vīram Alvim Sorokinam izdevās noreaģēt, atvairot virs viņa galvas spurdzošo bumbu.

• Pirmā puslaika gaitā lielākie uzbrukuma centieni no "Mettas" puses nāca samērā negaidītā virzienā. Krišjānim Zviedrim bija jāatvaira amerikāņa Džordana Bendera izpildītais tālsitiens. Arī otra labākā iespēja bija tam pašam Benderam, taču tad bumbu lidoja garām iecerētajam mērķim. Kopumā pirmā puslaika beigās sāka komandas sāka iesilt un veidojās nelieli asumiņi starp spēlētājiem, taču puslaiks beidzās ar kausam gana raksturīgu 0:0.

• Otrajā puslaikā par sevi atkal atgādināja Stīvensons, kurš veica grieztu sitienu no pretinieku soda laukuma stūra. Bumba lidoja visai nodevīgi, Sorokinam nebūt ne viegli atsitot to ar ķermeni. Vārtu priekšā atlēkušo bumbu "Mettas" aizsardzībai izdevās veiksmīgi noslaucīt.

• "Mettas" sastāvā tā it kā nebūtu nekad aizgājis atgriezās Artjoms Puzirevskis. Zaļibalto kapteiņa Oskara Vientiesa tālo piespēli ļoti veiksmīgi priekš nominālajiem mājiniekiem pagarināja "Audas" pussargs Usmans Kamarā, nometot bumbu tieši pa skrējienam Puzirevskim. "Mettas" uzbrucējs bija gatavs savu spēles pirmo iespēju izmantot, panākot 1:0.

• Zaudētāju pozīcijā nonākušo "Audu" ātri līdzsvarā atgrieza Oskars Rubenis. Esot ar muguru pret vārtiem, kolēģa piespēlētā bumba atsitās šosezon līdz šim tikšā palikušajam Rubenim pa mugurpusi. Bumba leca vārtu apakšējā stūrī. Lai gan Alvis Sorokins bumbu aizskāra, tomēr tā no vārtu staba ieleca vārtos, panākot izlīdzinājumu 1:1.

• Pamatlaika izskaņā savu debiju "Mettas" sastāvā piedzīvoja Kristaps Grabovskis, kurš devās uz maiņu, aizstājot laukumā Kristoferu Rēķi. Visai agri no Latvijas aizbraukušais "Mettas" audzēknis šobrīd uz gadu pievienojies mettiešiem īrē no Austrijas komandas Vīnes "Rapid".

• Vasīlija Mordatenko svilpei vēstot par pamatlaika noslēgšanos, "Mettas" un "Audas" duelis Latvijas kausa ceturtdaļfinālā kļuva par pirmo un vienīgo, kuram bija nepieciešamas piemērot papildus pusstundu.

• Spēles 102. minūtē Abdulkadera Traorē pieļautā kļūda ļāva "Mettai" veikt strauju uzbrukumu. Bumba soda laukuma vidū nonāca pie Rendija Šibasa, tomēr Zviedris spēja atvairīt pretspēlētāja sitienu. Arī pie atlēkušās bumbas pirmie bija "Audas" futbolisti, neļaujot Puzirevskim atkārtoti panākt pārsvaru nominālajiem mājiniekiem.

• Pusotru minūti pirms pagarinājuma noslēguma gandrīz viss beidzās. Elhadžs Manē raidīja bumbu "Mettas" vārtu apakšējā stūrī, taču tas tika darīts gan no aizmugures stāvokļa, gan pēc pārkāpuma pret Ivo Minkeviču. Iznākumā rezultāts palika nemainīgs, liekot komandu treneriem domāt par saviem 11 drošākajiem metru sitienu izpildītājiem.

Pendelas sākās ar "Mettas" kapteiņa Vientiesa sitienu kaut kur Kauguru priedēs. Savukārt Aleksejs Saveļjevs mierīgā stilā panāca 1-0. Otrajā sērijā Grabovskis precīzi pret stabu un iekšā, bet "Audai" ar spēcīgu raidījumu atboldēja Peters Bosančičs.

• Trešajā sērijā aukstasinīgi savu iespēju realizēja pieredzējušais Daniils Ulimbaševs, bet ne mazāk pārliecinošs bija "Audas" bīstamākais vārtu guvējs Abdulrahmans Taivo. Ceturtajā sitienu sērijā Krišjānis Zviedris atvairīja Ivo Minkeviča sisto bumbu, tādējādi "Auda" nonāca viena precīza sitiena atstatumā no pusfināla kārtas. Visu varēja izšķirt Abioduns Ogunniji. Nigēriešu pussargs ar ilgu gājienu līdz sitiena atzīmei uzlika milzu spriedzi Sorokinam. "Mettas" jaunais vārtsargs tā arī nevienu 11 metru sitienu neatvairīja, "Audai" pendelēs uzvarot ar 4:2, tika noskaidrota arī pēdējā Latvijas kausa pusfināliste.

"Metta" - "Auda" 1:1; 2:4 p.s.s. (0:0; 1:1)
Vārti: Puzirevskis 67' - Rubenis 71'
Brīdinājumi: Puzirevskis, Kurcevs, Sorokins - Konē, Korotkovs
Metta: Sorokins - Benders (Kurcevs 46'), Minkevičs, Vientiess, Vilnis, Šibass - Ivulāns (Jakubu 93'), Ulimbaševs, Čiņajevs (Stadņiks 86') - Rēķis (Grabovskis 86'), Puzirevskis.
Auda: Zviedris - Isajevs, Korotkovs, Ouedraogo (Bosančičs 91') - Rubenis (Traorē 91'), Saveļjevs, Konē (Oguniji 99'), Kamarā (Manē 80'), Ogundži (Kārkliņš 105') - Tallā, Stīvensons (Taivo 91').
Galvenais tiesnesis: Vasilijs Mordatenko

11.lv Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināls

DatumsLaiksSpēleRezultātsNorises vieta
17.08.14.00Valmiera – RFS3:4 (1:1)Jāņa Daliņa stadions
17.00Liepāja – AFA Olaine1:0 (0:0)Stadions "Daugava"
18.08.19.00Leevon PPK – Riga0:4 (0:1)LNK Sporta parks (mākslīgais)
19.08.17.00Metta – Auda1:1; 2:4 p.s.s. (0:0; 1:1)Stadions "Sloka"

     [+] [-]

, 2024-08-19 20:35, pirms 3 nedēļām
Ļoti patīkami, ka lecīgo metu izslēdza no kausa izcīņas.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-19 20:38, pirms 3 nedēļām
un tas bija futbols kaut kādu nespējnieku , maigi izsakoties , izpildījumā

  +3 [+] [-]

, 2024-08-19 20:42, pirms 3 nedēļām
Cik tā Auda melna...

     [+] [-]

, 2024-08-19 20:54, pirms 3 nedēļām
Puika būdams spēlēju gan Audas rindās, gan Mettas rindās (kad liela daļa "Audas" atdalījās un kļuva par "Mettu") un jāsaka, ka Mettas kultūra jau no pirmsākumiem ir bijusi diezgan greiza. Bērnu treneriem maksā minimālo algu, kamēr paši priekšnieki (Mihelsons un Riherts) kļūst resnāki un bagātāki. Klubam itkā ir lielākā jauniešu un bērnu akadēmija valstī, bet virslīgas klubs gadu pēc gada izskatās pēc amatieriem. Ok, šad tad uzpeld kāds augstākas kvalitātes spēlētājs, bet to uzreiz nopārdod, lai atkal iekasētu naudiņu. Nekas vairāk par biznesu tas klubs nav. Kamēr tur galvalī sēž tie divi prusaki, tur nekas nemainīsies.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-19 20:59, pirms 3 nedēļām
Pēc neveiksmes Kosovā, Auda šodien bija tālu no sava labākā snieguma

  +1 [+] [-]

, 2024-08-19 21:24, pirms 3 nedēļām
MazaisRagnars rakstīja: Puika būdams spēlēju gan Audas rindās, gan Mettas rindās (kad liela daļa "Audas" atdalījās un kļuva par "Mettu") un jāsaka, ka Mettas kultūra jau no pirmsākumiem ir bijusi diezgan greiza. Bērnu treneriem maksā minimālo algu, kamēr paši priekšnieki (Mihelsons un Riherts) kļūst resnāki un bagātāki. Klubam itkā ir lielākā jauniešu un bērnu akadēmija valstī, bet virslīgas klubs gadu pēc gada izskatās pēc amatieriem. Ok, šad tad uzpeld kāds augstākas kvalitātes spēlētājs, bet to uzreiz nopārdod, lai atkal iekasētu naudiņu. Nekas vairāk par biznesu tas klubs nav. Kamēr tur galvalī sēž tie divi prusaki, tur nekas nemainīsies.
Šie divi ''prusaki'' ir saražojuši lielu daļu no izlases spēlētājiem, pacēluši LV futbola līmeni, un ir ilggadīga vērtība Virslīgā.

  -2 [+] [-]

, 2024-08-19 21:25, pirms 3 nedēļām
Žēl, ka nenotika kāda maza sensācija 1/4 pāru spēlēs. Gan jau kādu dienu FK Metta arī spēlēs eirokausos.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-19 21:26, pirms 3 nedēļām
fkscd rakstīja: Pēc neveiksmes Kosovā, Auda šodien bija tālu no sava labākā snieguma
Cik redzēju sākuma sastāvu - tad FK Auda pamatsastāvā nebija 100% visi labākie.

  +4 [+] [-]

, 2024-08-19 21:27, pirms 3 nedēļām
fkscd rakstīja: Pēc neveiksmes Kosovā, Auda šodien bija tālu no sava labākā snieguma
Audai praktiski otrais sastāvs spēlēja, kādi 3 no Kosovas tikai bija palikuši, viens no tiem Zviedris vārtos.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-19 22:03, pirms 3 nedēļām
Kā izskatījās Grabovskis? Parādījā kaut ko no tehnikas brīnumiem?

  +3 [+] [-]

, 2024-08-19 22:50, pirms 3 nedēļām
Cerams Metta nav atmetusi ideju par trenera pamaiņu, Rihteram atvēlot citus pienākumus. Tīri paskatīties kas pamainītos, ienest kādas jaunas idejas, visi iegūtu domāju.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-20 07:36, pirms 3 nedēļām
Metai bija iespēja, bet ...

  +1 [+] [-]

, 2024-08-20 10:31, pirms 3 nedēļām
Nesaprotu tos ''Mettas'' nīdējus. Visražigākais latviešu futbolistu audzinātājs Latvijā. ''Mettas'' audzēkņi spēlē gandrīz visos Latvijas klubos, tāpat ārzemēs un vairāki arī Latvijas nacionālā izlasē. Kurš vēl klubs ar tādu devumu var mēroties?

     [+] [-]

, 2024-08-20 10:33, pirms 3 nedēļām
Bet Zviedris atkal būtu jāuzaicina uz izlasi. Patlaban noteikti labākais latviešu un arī virslīgas vārtsargs.

     [+] [-]

, 2024-08-20 12:19, pirms 3 nedēļām
MazaisRagnars rakstīja: Puika būdams spēlēju gan Audas rindās, gan Mettas rindās (kad liela daļa "Audas" atdalījās un kļuva par "Mettu") un jāsaka, ka Mettas kultūra jau no pirmsākumiem ir bijusi diezgan greiza. Bērnu treneriem maksā minimālo algu, kamēr paši priekšnieki (Mihelsons un Riherts) kļūst resnāki un bagātāki. Klubam itkā ir lielākā jauniešu un bērnu akadēmija valstī, bet virslīgas klubs gadu pēc gada izskatās pēc amatieriem. Ok, šad tad uzpeld kāds augstākas kvalitātes spēlētājs, bet to uzreiz nopārdod, lai atkal iekasētu naudiņu. Nekas vairāk par biznesu tas klubs nav. Kamēr tur galvalī sēž tie divi prusaki, tur nekas nemainīsies.
Žēl, ka tev futbolista karjera neizdevās .. bet nevajag jau izgāzt savu neapmierinātību, apvainojot cilvēkus, kuri daudzu gadu garumā ir smagi strādājuši, investējuši savu laiku, līdzekļus utt utt, lai daudziem jo daudziem bērniem būtu iespēja trenēties un spēlēt futbolu

     [+] [-]

, 2024-08-20 12:41, pirms 3 nedēļām
Nav Bruno, nav balles

     [+] [-]

, 2024-08-20 13:01, pirms 3 nedēļām
Kur var nopirkt RFS mājas spēļu biļetes, man rāda, ka nekur nevar. ';

     [+] [-]

, 2024-08-20 13:02, pirms 3 nedēļām
Jānis Derums rakstīja: Bet Zviedris atkal būtu jāuzaicina uz izlasi. Patlaban noteikti labākais latviešu un arī virslīgas vārtsargs.
Zviedris obligāti jāsauc uz Latvijas futbola izlasi un jāliek uzreiz vārtos.
';

     [+] [-]

, 2024-08-20 13:07, pirms 3 nedēļām
Jānis Derums rakstīja: Nesaprotu tos ''Mettas'' nīdējus. Visražigākais latviešu futbolistu audzinātājs Latvijā. ''Mettas'' audzēkņi spēlē gandrīz visos Latvijas klubos, tāpat ārzemēs un vairāki arī Latvijas nacionālā izlasē. Kurš vēl klubs ar tādu devumu var mēroties?
Ne jau tikai no ārpuses tie nīdēji nāk. Pats Riherts atzina vienā presenē, ka paši Mettas audzēkņi aprunā viņu un Mihelsonu aiz muguras. Zinu teikt, ka Mettas sieviešu komandai arī ir ne tas labākais sakāms par abiem kadriem. Es jau esmu iepriekš teicis, Mettai vajadzētu ieguldīt kādā kārtīgā PR pārstāvī un pašiem dibinātājiem/valdes kungiem paklusēt, jo gandrīz katru reizi kā viņi atver mutes, tā Mettai uzrodas vēl kāds nīdējs.