Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Ceļazīmes uz Nākotnes līgu šosezon izcīna "Kalupe" un Mārupes SC

Rolands Eliņš

Ceļazīmes uz Nākotnes līgu šosezon izcīna "Kalupe" un Mārupes SC
Foto: LFF

Pirmās divas vietas "Altero.lv LIIGA" turnīrā nodrošinājušas FK "Kalupe" un Mārupes SC komandas, tādējādi izcīnot tiesības nākamajā sezonā pakāpties uz "Optibet" Nākotnes līgas čempionātu.

Čempionāta otrā posma spēcīgākajā jeb A grupā abām komandām vēl jāaizvada attiecīgi divas un trīs spēles, tomēr no labāko divnieka tās neviena konkurente vairs nevar izstumt. FK "Kalupe" futbolisti, kuri nedēļas nogalē pārtrauca uzvaru sēriju un ar 0:4 viesos piekāpās FK PPK/"Betsafe", ir aizvadījuši par vienu spēli vairāk un apsteidz mārupiešus par trim punktiem. Abas komandas atlikušajās kārtās sadalīs čempionu titulu, turklāt čempionāta noslēgumā 28. oktobrī tās Daugavpilī gaida savstarpējā spēkošanās.

Mārupes SC vietu labāko divniekā garantēja svētdien pēc 1:0 uzvaras izbraukumā pār Augšdaugavas NSS. Tuvākie sekotāji "Ogre United", kuriem atlikušas vēl divas spēles, atpaliek par astoņiem punktiem, bet Augšdaugavas NSS komanda, kurai priekšā vēl trīs mači, atpaliek par desmit punktiem.

Čempionāta pirmajā posmā komandas savas zonas ietvaros aizvadīja divu apļu turnīru. Sacensību turpinājumā katras zonas pirmo četru vietu ieguvēji satiekas A grupā, ņemot līdzi tikai savstarpējo spēļu rezultātus un aizvadot divu apļu turnīru pret komandām no otras zonas. Savukārt katras zonas 5.-8. vietu ieņēmušās komandas otrajā posmā veido B grupu, kurā cīnīsies par palikšanu līgā.

A grupas pirmo divu vietu ieguvēji nopelnīs tiesības 2024. gadā sacensties "Optibet" Nākotnes līgā, bet trešās pozīcijas īpašniece piedalīsies pārspēlēs ar "Optibet" Nākotnes līgas 12. pozīcijas ieguvēju. Savukārt pēdējo trīs vietu ieguvēji 2024. gadā pārcelsies uz "Dali Dali" 3. līgu.

Cīņā par izdzīvošanu B grupā svētdien nenotika svarīga spēle Staicelē starp FK "Staiceles Bebri" un FK "Liepāja-2". Liepājniekiem paredzama tehniskā zaudējuma saņemšana, kas nozīmēs, ka viņi kā pirmie šķirsies no izredzēm saglabāt vietu līgā. Smagā situācijā ir arī FK "Limbaži" komanda, kurai atlikušajās trīs spēlēs vietas saglabāšanai būs nepieciešami maksimāli iespējamie deviņi punkti.

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija

     [+] [-]

, 2023-10-09 11:30, pirms 7 mēnešiem
Kāpēc Liepājai tehniskais zaudējums? Raksts izveidots ieskatoties tabulā. Intereses par līgu redzams ka nulle

     [+] [-]

, 2023-10-09 15:13, pirms 7 mēnešiem
the return of the punkts rakstīja: Kāpēc Liepājai tehniskais zaudējums? Raksts izveidots ieskatoties tabulā. Intereses par līgu redzams ka nulle
Jā, bet kur ir tā tabula...?

     [+] [-]

, 2023-10-09 15:15, pirms 7 mēnešiem
Apsveicu Mārupes SC un FK Kalupe klubus ar iekļūšanu pirmo reizi Nākotnes līgā. abas tur tika pelnīti. Ja gadījumā FK Rīga Dinamo dabon diskvalifikāciju par toto - vai nesanāk, ka vieta arī būs Ogrei, vai Ilūkstei automātiski Nākotnes līgā?

     [+] [-]

, 2023-10-09 15:15, pirms 7 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Jā, bet kur ir tā tabula...?
LFF mājas lapā ir visu līgu tabulas un tās tiek atjaunotas ar ļoti lielu regularitāti.

     [+] [-]

, 2023-10-09 15:16, pirms 7 mēnešiem
the return of the punkts rakstīja: Kāpēc Liepājai tehniskais zaudējums? Raksts izveidots ieskatoties tabulā. Intereses par līgu redzams ka nulle
Izdomāts attaisnojums un neieradās uz spēli

     [+] [-]

, 2023-10-09 15:49, pirms 7 mēnešiem
Oho! Tiešām ciematiņā Kalupe ar 559 iedzīvotājiem ir tik spēcīga futbola skola, ka viņi izcīnījuši vietu 1.līgā? Vai tas ir kaut kāds Daugavpils sānprojekts tāpat kā Skanste ir Mettas sānprojekts?

     [+] [-]

, 2023-10-09 17:12, pirms 7 mēnešiem
Pandora rakstīja: Oho! Tiešām ciematiņā Kalupe ar 559 iedzīvotājiem ir tik spēcīga futbola skola, ka viņi izcīnījuši vietu 1.līgā? Vai tas ir kaut kāds Daugavpils sānprojekts tāpat kā Skanste ir Mettas sānprojekts?
FK Kalupe eksistē ļoti ilgi - es nedomāju, ka tur spēlē tā ciematiņa puikas. Visticamāk tas pats stāsts kā ir ar Grobiņa SC - dēļ tā, ka blakus netālu ir liela pilsēta, tad sanāk, ka ir atsevišķs klubs, kas spēj piesaistīt spēlētājus no blakus esošās pilsētas.

     [+] [-]

, 2023-10-09 17:44, pirms 7 mēnešiem
Prieks par Fk Kalupe, patiešām ir pelnījuši vietu Nākotnes līgā.
Tie kas nezin, Fk Kalupe eksistē vismaz gadus 10-15,pat ja ne vairāk!
Šogad Fk Kalupe sastāvā spēlē daži bijušie futbolisti no Bfc Daugavpils un Fc Daugavpils.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-09 17:47, pirms 7 mēnešiem
Fk Kalupe aizvada mājas spēles, Daugavpils novada Višķu stadionā, smukā vietā Višķos.
Tur ir viens no labākajiem dabīgās zāles laukumiem Latgalē, cerams Lff atļaus aizvadīt mājas spēles Višķos.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-09 19:21, pirms 7 mēnešiem
Nu nu, salielīja te Kalupi.
Es gan tur pus sastāvu redzu, kas spēlēja Lokomotīvē un manliekas Noah.

Stipri pārdomāt šādu komandu vajadzētu Nākotnes līgā.. bet, ja jau Beitar acu priekšā mauc droši, tad šiem ar būs durvis atvērtas uz jauniem apvāršņiem.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-09 21:53, pirms 7 mēnešiem
Es jau šķiet par šo tēmu rakstīju un šaubos vai Kalupe spēlēs 1.līgā,kur jābraukā pa visu Latviju un Daugavpils veterāniem,kuri spēlē šajā klubā,diez vai tas vajadzīgs.Kā jau bieži tas redzams,tikai pavasarī uzzināsim ,kur kas spēlēs.Gan virslīgā,gan pārējās līgās.

     [+] [-]

, 2023-10-10 08:44, pirms 7 mēnešiem
Ambrē rakstīja: LFF mājas lapā ir visu līgu tabulas un tās tiek atjaunotas ar ļoti lielu regularitāti.
Skaidrs, paldies! Bet tik ļoti šī līga mani neinteresē, lai pats meklētu tabulas. Pie šī raksta bija jābūt tabulai, ja to būtu rakstījis sporta žurnālists.

Paldies citiem kolēģiem, kuri pastāstīja vairāk par Kalupi!

     [+] [-]

, 2023-10-10 09:39, pirms 7 mēnešiem
alguns rakstīja: Es jau šķiet par šo tēmu rakstīju un šaubos vai Kalupe spēlēs 1.līgā,kur jābraukā pa visu Latviju un Daugavpils veterāniem,kuri spēlē šajā klubā,diez vai tas vajadzīgs.Kā jau bieži tas redzams,tikai pavasarī uzzināsim ,kur kas spēlēs.Gan virslīgā,gan pārējās līgās.
2.līgā FK Kalupe brauca uz Staiceli, Limbažiem, Ogri - nu nenokritīs viņiem gabals, ja nākamo sezonu atbrauks vienu reizi līdz Ventspilij un Saldum.

     [+] [-]

, 2023-10-10 09:44, pirms 7 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Skaidrs, paldies! Bet tik ļoti šī līga mani neinteresē, lai pats meklētu tabulas. Pie šī raksta bija jābūt tabulai, ja to būtu rakstījis sporta žurnālists.

Paldies citiem kolēģiem, kuri pastāstīja vairāk par Kalupi!
Bet Tev viņa pietiekoši interesē, lai par to uzrakstītu komentāru. FK Kalupe ir viena no vecākajām komandām, kas spēlējusi 2.līgā. 3.līgā laikam ar sirmu bārdu, ja tā var izteikties ir FC Riga United.