Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Pārpirktā "Leevon" pirmā komanda pārceļas uz Jūrmalu, Saldū paliks 3. līga un jaunatne

Agris Suveizda

Pārpirktā "Leevon" pirmā komanda pārceļas uz Jūrmalu, Saldū paliks 3. līga un jaunatne
Foto: leevon.lv

Futbola klubs "Leevon" izplatījis oficiālu paziņojumu, apstiprinot, ka komandas spēlētājs un ģenerālsponsors Ēriks Frīdlanders ir nopircis galveno komandu un pārcels to uz Jūrmalu, pārdēvējot par "Jūrmalas FA", bet Saldū paliks "Leevon" jaunatnes struktūras un 3. līgas komanda.

"Lielu ažiotāžu publiskajā telpā pēdējās nedēļās ieguva runas par "Leevon Saldus" aiziešanu no Saldus pilsētas. Vēlamies verst uzmanību, ka "Leevon" organizācijas struktūrā ir:

bērnu futbola skola Rīgā;
bērnudārza vecuma treniņu grupas Saldū;
dublieru (jauniešu) komanda 3. līgā;
futbola akadēmija Saldū;
"Leevon Saldus" pieaugušo komanda 1. līgā.

Iepriekšējo četru sezonu laikā, kopš "Leevon" organizācija ienāca Saldū, katru gadu tika aizvadītas vairākas bērnu futbola nometnes ar Vācijas, Itālijas, Spānijas speciālistu līdzdalību. Izmantojot futbola akadēmijas sistēmu un individuālos treniņus, trīs gadu laikā uz patstāvīgu dzīvi ārzemēs palīdzējām pārcelties četriem akadēmijas audzēkņiem, no kuriem trīs vēljoprojām ārzemēs turpina savu futbola prasmju attīstīšanu un ceļu uz futbola virsotnēm. Ar bērnudārza vecuma grupu izveidošanu Saldū palīdzam futbolam piesaistīt pēc iespējas vairāk bērnu, kuri vēlas nodarboties ar šo brīnišķīgo sporta veidu un, sasniedzot skolas vecumu, pēcāk savas prasmes turpina slīpēt Saldus novada sporta skolā. Esam pateicīgi Saldus novada pašvaldībai un Saldus novada sporta skolai par atbalstu, sākotnēji šķietami trako ideju noticēšanai un palīdzēšanai tās realizēt. Mūsu prioritāte vienmēr ir bijusi un būs bērnu un jauniešu attīstība, vēlamies “Iedvesmot pilnveidoties!”, kas ir arī mūsu organizācijas sauklis.

Kā jau līdz šim, tāpat arī turpmāk turpināsim radīt platformu, kurā katram jaunietim un bērnam iemīlēt futbolu un caur to atrādīt savus talantus. "Leevon" turpinās būt platforma kas ļaus katram talantam spoži uzspīdēt un sasniegt savus mērķus! Vēlamies paziņot, ka ar visu augstāk uzskaitīto Saldus novadā turpināsim nodarboties.

Māra Landmaņa ("Leevon" organizācijas vadītāja) komentārs:
"Kvēlākie "Leevon Saldus" komandas atbalstītāji, kuri sekojuši līdzi galvenās komandas sasniegumiem no pirmās dienas, ir lietas kursā, kā mums gājis gadu no gada. Pirmos trīs gadus, kad līgas nosacījumos bija punkts, ka vienlaicīgi laukumā var atrasties minimums astoņi latvieši un maksimums trīs ārzemnieki, mums bija problēmas būt konkurētspējīgiem ar Latvijas lielajām pilsētām:

2020. gada sezonā 9. vieta no 9 komandām (sezona apstājās priekšlaicīgi Covid-19 pandēmijas dēļ),
2021. gada sezonā 7. vieta no 10 komandām (sezona apstājās priekšlaicīgi Covid-19 pandēmijas dēļ),
2022. gada sezonā 10. vieta no 14 komandām.

Ienākot 1. līgā no 2. līgas, līmeņu atšķirība starp līgām bija pārāk liela, lai tikai ar vietējo resursu spēlējot būtu konkurētspējīgi. Visus šos gadus darbojāmies uz entuziasma pamata, ieguldot savus privātos līdzekļus un laiku. Protams, vēlreiz ir jāsaka milzīgs paldies Saldus novada pašvaldībai un Saldus novada sporta skolai par sadarbību un atbalstu. Sākotnēji "Leevon" galvenās komandas projektu veidojām kā pievilcīgu platformu sponsoriem un atbalstam no malas (izveidojām raidījumus, nodrošinājām tiešraides preses konferencēm un spēlēm, kā arī veidojām cita veida aktivitātes, lai kļūtu pamanāmi un interesanti), bet diemžēl viss šis nepiesaistīja ievērojamu finansiālu atbalstu no malas un papildu ieņēmumus organizācijai nenodrošināja. Laikam ejot, nācās zaudēt vairākus pieredzējušos spēlētājus un speciālistus, kuriem savas karjeras nācās turpināt citviet.

Pirms pagājušās sezonas par kluba ģenerālsponsoru kļuva “RicFit” uzņēmums un par kluba direktoru kļuva šī uzņēmuma vadītājs Ēriks Frīdlanders (Eric Friedlander), kurš klubā kā spēlētājs kopā ir spēlējis trīs sezonas. Šis atbalsts palīdzēja vācu speciālistam Bjornam Lipfertam kļūt par mūsu komandas galveno treneri. Vēl viena izmaiņa, ko daudzi no sekotājiem nav pamanījuši, ka pirms iepriekšējās sezonas Latvijas futbola federācija izmainīja spēlētāju attiecību laukumā. Šajā gadā laukumā vienlaicīgi varēja atrasties jau astoņi ārzemju spēlētāji un trīs vietējie Latvijas pilsoņi. Šīs divas izmaiņas bija būtisks grūdiens tam, lai sezonu pabeigtu vēsturiski augstākajā vietā:

2023. gada sezonā 5. vieta no 14. komandām.

Lai šo sasniegtu, nācās piesaistīt vairākus ārvalstu spēlētājus un jaunos futbolistus no citām pilsētām, kuri vienlaicīgi ar mācībām dzīvoja un trenējās Saldū. Šajā sezonā 18 spēlētāji bija piesaistīti no citām pilsētām vai valstīm, kas rada daudz lielākas izmaksas. Ikdienā katrs spēlētājs jānodrošina ar ēšanu, dzīvesvietu un medicīnisko aprūpi. 1. līga šobrīd prasa profesionālu attieksmi un apstākļus, ko daži no iepriekšējo sezonu spēlētājiem nevarēja savienot ar mācībām vai darbu.

Ejot no sezonas uz sezonu, sapratām, ka, pareizi strādājot, spējam progresēt, un šeit, vēlreiz atkārtošos, milzīgs paldies Saldus novada pašvaldībai un Saldus novada sporta skolai par atbalstu, sadarbību un palīdzību līdz šim. Bet, pat ja mums izdotos piesaistīt papildu līdzekļus, jo ambīcijas ar katru gadu auga, tad diemžēl šobrīd, pat uzvarot 1. līgā, mēs Saldus pilsētā Virslīgas līmenī nevarētu startēt vairāku trūkumu dēļ:

Virslīgas akreditācija pieprasa pilsētas jaunatnes futbola struktūrai būt atbilstošai vismaz 1. līmenim (šobrīd 2. līmenis)
1. līmeņa struktūra pieprasa lielā mākslīgā laukuma esamību pilsētā, kvalitatīva treniņprocesa nodrošināšanai visu cauru gadu. (šobrīd mazais mākslīgais laukums)
1. līmeņa struktūra pieprasa konkrētu jaunatnes komandu skaitu, un to dalību vairākās vecuma grupās.
1. līmeņa struktūra pieprasa konkrētu skaitu licencētu treneru (1 UEFA-A; 2-UEFA-B; 3 LFF-C).
Ņemot vērā visu šo, nonācām situācijā, kur klubā ienākot ģenerālsponsoram ar ambīcijām, mēs šīs ambīcijas Saldus pilsētā izpildīt nespējam.

Tika nolemts un vienojāmies, ka "Leevon Saldus" komanda nākamajā sezonā sadalīsies un ies divos virzienos. Tādēļ vēlos apstiprināt, ka internetā izskanējusī informācija ir patiesa un "Leevon Saldus" galveno komandu pārņem Ēriks Frīdlanders (Eric Friedlander) ar partneriem un nākamajā sezonā startēs Jūrmalā, zem "FA Jūrmala" nosaukuma. No pagājušā gada komandas uz Jūrmalu dosies galvenais treneris un daļa spēlētāju, bet viss pārējais:

bērnu futbola skola Rīgā;
bērnudārza vecuma treniņu grupas Saldū;
komanda 3. Līgā;
futbola akadēmija Saldū;

paliks un turpinās savu darbu!

Par "Leevon Saldus" galvenās komandas kodolu nākamajā sezonā kļūs Saldus vietējie spēlētāji, pieredzējušie un jaunieši. Veiksim vienu soli atpakaļ, lai nākotnē veiktu divus uz priekšu. Mūsu iesāktais Saldū turpināsies un veidosim dziļas futbola saknes, tradīcijas, kuras nākotnē kļūs tikai stiprākas un plašākas. Milzīgs paldies ikvienam, kurš ikdienā ir bijis kopā ar mums, veltījis laiku apmeklējot spēles vai vienkārši sūtījis pozitīvas domas! Paldies "Leevon Ordenim", kas šajā sezonā katru spēli bija kopā ar mums! Paldies ikvienam un ceram, ka arī nākamajā sezonā Jūsu atbalsts būs tikpat jaudīgs, kā tas bijis līdz šim!

Ar cieņu un uz turpmāko sadarbību,

Māris Landmanis"


Izmantotie resursi:
https://leevon.lv/leevon-saldus-paz...

     [+] [-]

, 2023-11-26 21:42, pirms 5 mēnešiem
Būs interesants projekts. Ļoti cerams, gan, ka ilgtermiņa

     [+] [-]

, 2023-11-26 21:42, pirms 5 mēnešiem
Manuprāt, apinītis, tviterī šo jau pirms kādām 2 nedēļām rakstīja arī

  +2 [+] [-]

, 2023-11-26 22:07, pirms 5 mēnešiem
Runas jau klīda dažas nedēļas. Bet sākumā bija info, ka vispār Saldus pilsētā futbols pazudīs un viss pārceļas uz Jūrmalu.
Ehh... žēl, ka Saldus pilsēta pazudīs no Nākotnes līgas kartes un mani ventspilnieki atkal Kurzemē atradīsies pilnīgā vientulībā JFK Ventspils (Nākotnes līga), FK Liepāja, Grobiņas SC/LFS (Virslīga), FC Talsi (3.līga) - tagad arī Leevon Saldus (3.līga). Varbūt pēc Antona Grundmaņa stadiona uzlabojumiem, kas ir sarunāts starp LFF un Kuldības novadu (sola ieguldīt stadionā - sakopjot zālienu, būs laistīšanas sistēmas utt) cerams, ka Kuldīgā 3.līgā parādīsies lielā komanda (savā laikā tur bija plānots bāzēties FK Venta klubam, bet Ross Akmens pazuda ar visu koferi) .
Paldies Mārim Landmanim par detalizātu info - kāpēc šāds solis tika darīts. Tas noņem jeb kādu miglas plīvuri attiecībā par visādām baumām, sazvērestības teorijām utt. Īsāk sakot Saldus futbola infrastruktūra un vēl dažas lietas neatbilst Virslīgas prasībām, bet mērķis ir tikt līdz Virslīgai. Diemžēl Saduls pilsēta ir lielākais zaudētājs šajā stāstā - ceru, ka tur kādu dienu būs atbilstošs stadions, kas ļaus Saldus pilsētai parādīties Latvijas Virslīgas futbola kartē.

Vienīgā mistērija ir - kas ir Ēriks Frīdlanders - un kāds budžets tiek solīts tai FA Jūrmala? Un vai tas nebūs kārtējais FC Jūrmala Noah stāsts - baigie mistiskie sponsori no Armēnijas, bet beigās palika parādā viesnīcām, spēlētājiem utt.

     [+] [-]

, 2023-11-26 22:07, pirms 5 mēnešiem
Izskatās jau labi. Jūrmalas vārds atgriežas uz Latvijas futbola skatuves, arī Saldus nekur nepazūd.

Saldum novēlu drīzumā atgriezies 1. līgā un progresēt prasību izpildē, lai kādreiz arī Saldus vārds būtu Virslīgā

  +1 [+] [-]

, 2023-11-26 23:02, pirms 5 mēnešiem
Jau veca ziņa

     [+] [-]

, 2023-11-26 23:03, pirms 5 mēnešiem
Lukstins88 rakstīja: Izskatās jau labi. Jūrmalas vārds atgriežas uz Latvijas futbola skatuves, arī Saldus nekur nepazūd.

Saldum novēlu drīzumā atgriezies 1. līgā un progresēt prasību izpildē, lai kādreiz arī Saldus vārds būtu Virslīgā
Ja FA Jūrmalas fārms būtu Saldus Leevon, tad jau ok

  +1 [+] [-]

, 2023-11-26 23:28, pirms 5 mēnešiem
Pastnieks5 rakstīja: Jau veca ziņa
Baumas bija vecas, bet oficiāla ziņa gan nē.

     [+] [-]

, 2023-11-26 23:31, pirms 5 mēnešiem
Viensviensvīrs rakstīja: Būs interesants projekts. Ļoti cerams, gan, ka ilgtermiņa
Aha. Paskatoties tos video, cerības par ilgtermiņu kļūst īpaši ticamas. Ceru, ka kļūdos, bet šitais pat neizskatās pēc klasiska totokluba, drīzāk pēc kaut kāda viena ambicioza pāva utopijas.

  +2 [+] [-]

, 2023-11-26 23:46, pirms 5 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Aha. Paskatoties tos video, cerības par ilgtermiņu kļūst īpaši ticamas. Ceru, ka kļūdos, bet šitais pat neizskatās pēc klasiska totokluba, drīzāk pēc kaut kāda viena ambicioza pāva utopijas.
nevajag cilvēku saukt par pāvu, ja viņam nav bijusi dota iespēja sevi pierādīt - varbūt šim Ērikam Vācijā ir kādi nopietni sponsori, kas vēlas ar projektu iepazīties tuvāk un ieguldīt Latvijas futbolā. Ceru, ka Saldus nekur nepazudīs, bet FA Jūrmala nebūs kārtējā futbola afēra.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-26 23:48, pirms 5 mēnešiem

  +3 [+] [-]

, 2023-11-26 23:49, pirms 5 mēnešiem
Ambrē rakstīja: nevajag cilvēku saukt par pāvu, ja viņam nav bijusi dota iespēja sevi pierādīt - varbūt šim Ērikam Vācijā ir kādi nopietni sponsori, kas vēlas ar projektu iepazīties tuvāk un ieguldīt Latvijas futbolā. Ceru, ka Saldus nekur nepazudīs, bet FA Jūrmala nebūs kārtējā futbola afēra.
Nuuu, tāds ir pirmais iespaids, redzot viņa video. Jau uzsvēru, ka ceru, ka kļūdos. Bet grūti noticēt, ka kāds gribētu investēt Latvijas futbolā bez toto mērķiem.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-27 08:36, pirms 5 mēnešiem
Baumas izrādījās patiesas un runas futbola aprindās par to klīda jau labu laiku atpakaļ.

  +2 [+] [-]

, 2023-11-27 09:54, pirms 5 mēnešiem
nu nez nez, ka tik atkal šmucīte nesanāk. LV ir pieredze, kas sevi skaļi piesaka, vēl skaļk pabeidz

  +1 [+] [-]

, 2023-11-27 10:19, pirms 5 mēnešiem
Šajā sezonā 18 spēlētāji bija piesaistīti no citām pilsētām vai valstīm

Kurai komandai līgā šis skaits bija vēl lielāks?
Un pretēji - kurām nebija gandrīz neviena no malas?

     [+] [-]

, 2023-11-27 10:21, pirms 5 mēnešiem
Kaut kā visai murgaini izklausās šis stāsts. Atvēru šo RikFit lapu, pa lielam tā ir personālā trenera lapa. Nu nav tādu ienākumu onlain trenerim, kas tur aiz viņiem stāv grūti teikt, bet nu baigi izskatās pēc projekta viendienīša.
Čalis klārē par VL, bet pat VL apakšgala komadām budžets ir pārsimts tūkstoši, kurus var atsist tikai tad, ja tu kā Metta spēlē pārsvarā ar savējiem U-21 čaļiem, saņemot kompensāciju no leģu fonda, pastāvīgi kādu notirgo vai izīrē un zem tevis ir jābūt nopietnai FS. Vai to visu varēs pavilkt man ir liels jautājums.
Viņi jau pirmajā līgā čīkstēja ka leģi ir vajadzīgi un ar visiem leģiem nespēja pat Skansti apsteigt, kas norāda uz to ka materiāla kvalitāte ir maigi sakot bēdīga un pat lai pretendētu uz VL nāksies vismaz pusi no šiem censoņiem mest ārā, virslīgā laikam pilnīgi visus.

Jelgava tika uz VL ar saviem audzēkņiem, bet viņi kā ceļarullis pārbrauca visiem un kā rezultāts puikas paaugās un noturējās VL.

Vai nu šis čalis ir kārtējā runājošā galva un aiz viņa stāv kāds kārtējais krievu naudas maiss, kurš baigi grib klubu kādā Eiropas augstākajā līgā. Tas ir vienīgais variants, kā no šī visa Latvijas futbols var gūt kādas dividendes. Tad jā var būt vēl viens spēcīgs klubs VL kas padarīs turnīru interesantāku.

  +3 [+] [-]

, 2023-11-27 13:49, pirms 5 mēnešiem
kāds varētu līdzēt saskaitīt cik klubi no Jūrmalas aizgājuši pa skuju taku , statistiķi sasparojieties

  +1 [+] [-]

, 2023-11-27 18:13, pirms 5 mēnešiem
Garais1606 rakstīja: Kaut kā visai murgaini izklausās šis stāsts. Atvēru šo RikFit lapu, pa lielam tā ir personālā trenera lapa. Nu nav tādu ienākumu onlain trenerim, kas tur aiz viņiem stāv grūti teikt, bet nu baigi izskatās pēc projekta viendienīša.
Čalis klārē par VL, bet pat VL apakšgala komadām budžets ir pārsimts tūkstoši, kurus var atsist tikai tad, ja tu kā Metta spēlē pārsvarā ar savējiem U-21 čaļiem, saņemot kompensāciju no leģu fonda, pastāvīgi kādu notirgo vai izīrē un zem tevis ir jābūt nopietnai FS. Vai to visu varēs pavilkt man ir liels jautājums.
Viņi jau pirmajā līgā čīkstēja ka leģi ir vajadzīgi un ar visiem leģiem nespēja pat Skansti apsteigt, kas norāda uz to ka materiāla kvalitāte ir maigi sakot bēdīga un pat lai pretendētu uz VL nāksies vismaz pusi no šiem censoņiem mest ārā, virslīgā laikam pilnīgi visus.

Jelgava tika uz VL ar saviem audzēkņiem, bet viņi kā ceļarullis pārbrauca visiem un kā rezultāts puikas paaugās un noturējās VL.

Vai nu šis čalis ir kārtējā runājošā galva un aiz viņa stāv kāds kārtējais krievu naudas maiss, kurš baigi grib klubu kādā Eiropas augstākajā līgā. Tas ir vienīgais variants, kā no šī visa Latvijas futbols var gūt kādas dividendes. Tad jā var būt vēl viens spēcīgs klubs VL kas padarīs turnīru interesantāku.
Nav jau teikts, ka krievu naudas maiss - varbūt līdzīgs stāsts kā ar Valmiera FC. Polijas otrās līgas Gdansk Lechia neoficiāls fārmklubs. Varbūt FA Jūrmala būs kaut kādas Vācijas 3. vai 4. Bundeslīgas neoficiāls fārmklubs - kas šeit sūtīs spēlēt kaut kādus leģionārus kuriem vajag spēļu praksi, bet viņu paša pamatsastāva klubā vietu nevar atrast. Lai tāds FA Jūrmala varētu cīnīties par vietu Virslīgā - vajag kādus 250k +, bet nu jārēķinās, ka var palikt ar garu degunu, jo ar to var nepietikt cīņā pret JDFS Alberts un SK Super Nova (ļoti iespējams, ka SK Skanste kuru katru mirkli var beigt eksistēt, jo tas ir tas pats FK Metta-2) un pēc Riherta izteikumiem var saprast, ka viņam nepatīk šāda SK Skanste dotēšana, kad pašai FK Metta vajag spēlētājus.
Jautājums paliks, ja ir kādi sponsori - vai FA Jūrmala pietiks pacietības, ja viņi tuvāko divu sezonu laikā nespēs iekļūt Virslīgā? Turpinās sakostiem zobiem iesākto ceļu, vai metīs plinti krūmos domādami, ka Virslīgā var tikt iekšā ar pliku gribēšanu vien?

     [+] [-]

, 2023-11-27 18:18, pirms 5 mēnešiem
treknais2 rakstīja: kāds varētu līdzēt saskaitīt cik klubi no Jūrmalas aizgājuši pa skuju taku , statistiķi sasparojieties
FC Jūrmala VV, FK Jūrmalas Spartaks. Tur laikam šobrīd bumbu dzenā kaut kādas 2x komandas 3.līgā, bet cik viņiem ir liels sakars ar Jūrmalu es nemācēšu teikt. Jūrmalā futbolu pie dzīvības uztur nevis kāda bērnu, vai jauniešu akadēmija, bet Slokas stadions. Daugavpilī viss ir otrādi - ir akadēmijas un spēlēt griboši cilvēki, bet nav stadiona - ja Slokas stadionu varētu vienkārši pārcelt uz Daugavpili, tad domāju, ka futbols Jūrmalā nomirtu pavisam, jo tur vienmēr ir bijušas komandas, bet ne klubi ar reāli eksistējošām akadēmijām apakšā, kā tas ir FK Metta, FK Tukums 2000/Telms utt.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-27 21:10, pirms 5 mēnešiem
Ētiski uzlabots Rosa variants.....

  +1 [+] [-]

, 2023-11-28 00:45, pirms 5 mēnešiem
Es gaidu, kad LFF+VID+ kāda valsts drošības iestāde ķepu uz sirds liekot, varēs apgslvot, ka ir kārtīgi izanalizējuši, ar ko tam vācietim ir biznesa/finanšu sakari, ir pierādīta viņa maksātspēja (bez toto iesaistes) sezonu uz priekšu, un tādā garā.

pēc FKV, Dinamo Rīgas un sazin cik vēl piemēriem veidzot būtu laiks neatdot klubu katram vējagrābslim ar apšaubāmām ētikas normām.

     [+] [-]

, 2023-11-29 11:37, pirms 5 mēnešiem
Ambrē rakstīja: FC Jūrmala VV, FK Jūrmalas Spartaks.
- FK Jūrmala / FK Jūrmala-VV (juridiski bija dažādas organizācijas, pirmajai no tām bankrotējot);
- FC Jūrmala;
- Spartaks.

Aiz iekavām arī Noah.

     [+] [-]

, 2023-11-30 07:50, pirms 5 mēnešiem
Redzēs kāds būs jaunais Jūrmala projekts, pagaidām zināms tas nav saprotams no kurienes nāk nauda, bet ir vēlme spēlēt virslīga, jo nopirka Leevon tiesības uz 1. līgu, kam tagad atkal jāsāk no 3. līgas.