Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Engelis: "Nevaru pateikt, ka Koliņko būtu bijis slikts. Nē!"

Emils Ozerinskis

Engelis: "Nevaru pateikt, ka Koliņko būtu bijis slikts. Nē!"
"Super Nova" vadītājs Jānis Engelis. Foto: LFF

"Optibet" futbola Virslīgā pagalam šosezon neveicas Salaspils "Super Nova" vienībai, kas pēdējo 15 spēļu laikā guvusi tikai vienu punktu, aizvien neizbēgamākai sākot rādīties komandas palikšanai pēdējā vietā otro gadu pēc kārtas. Sarunā ar žurnālistu Edmundu Novicki, kluba vadītājs Jānis Engelis atklāti stāstīja savas pārdomas par treneru maiņu un sastāva problēmjautājumiem.

"Katru gadu arī mēs paliekam gudrāki. Pirmais gads Virslīgā bija uz to emociju un eiforijas fona - viesiem viss bija forši. Otrajā gadā tiem jaunajiem, kuriem jau ir otrais gads Virslīgā, arī viņiem kaut kas nosēžas. Lielu atalgojumu viņi "Super Novā" nesaņem. Citi klubi par lielāku algu viņus nepaņem," ieskicēja "Super Nova" vadītājs Engelis, izsakoties par to, kādēļ komandas kolektīvs nav izveidojies tik spēcīgs kā pašiem to būtu gribējies.

Salaspilī spēlējošā komanda kļuva par otro šajā sezonā (pēc "Jelgavas"), kas piedzīvoja galvenā trenera maiņu. Jūnija sākumā Engels un Aleksandrs Koliņko katrs devās savu ceļu, kluba vadītājam ieskicējot: "Neviens jau nav priecīgs par to kurā pozīcijā turnīra tabulā šobrīd atrodamies. Nevaru pateikt, ka Aleksandrs būtu bijis slikts. Nē! Par tiem spēlētājiem, ka nevarējām dabūt tik stiprus kā viņš vēlējās, tā ir man vaina jāuzņemas. Iespējams, sezonas gaitā viņš pazaudēja saikni ar spēlētājiem. Par viņu kā treneri un treniņu procesu man nebija pretenziju. Cik biju treniņos, izskatījās, ka ar atdevi treniņos viss ir kārtībā. Taču kā aizejam uz spēli - nav! Pirms spēles likās, ka 100% viss būs kārtībā."

Edmundam Novickim jautājot par lielākajiem robiem sastāva komplektācijā, Engels nevairījās atbildēt tieši: "Simt procentīgi tas ir centra aizsargs. Tāpat balsta pussargs. Ar vārtsargiem es arī neesmu sevišķi apmierināts. Pāgājušogad Kristaps Zommers mums daudz ko vilka ārā. Ja vārtsargs pavelk, ted uz emocijām arī komanda spēlē labāk. Šobrīd laižam iekšā, savus momentus neiesitam un tā spēļu laikā komanda nolūzt. Noteikti gaidīju vairāk no pieredzējušajiem spēlētājiem. Dažus jau esam atbrīvojuši, jo viņi nedeva to ko gaidījām. Sagaidam, ka pieredzējušie arī ģērbtuvēs palīdzēs jaunajiem. Tā kā var teikt, ka bija komandas klimata problēma."

"No Eduarda [Višņakova] gaidījām vairāk, arī no Oļgea [Laizāna]. Cerams, ka Eduards vēl atvērsies. Viņš pats arī pārdzīvo, ka bumba neiet vārtos... Savukārt par Denisu [Rakelu] man vispār nav pretenziju. Ar viņu mums bija konkrēta vienošanās. Abi ar Oļegu nāca uz treniņiem ātrāk par visiem jaunajiem. Uz laukuma centās, nevienā brīdī nebija ko pārmest. No Eduarda un Oļega jaatzīst, ka gaidījām vairāk, bet viņiem vēl ir laiks to labot," godīgi atzina "Super Nova" priekšnieks.

"Bija iespējams, ka Terzi būtu varējis būt komandā jau no sezonas sākuma, taču tas bija finansiāls jautājums, jo mums komandā bija gan Deniss Rakels, gan Artūrs Ļotčikovs. Tagad mums līdzekļi atbrīvojās. Skrebelam ar "Audu" bija lauzts līgums un viņš meklēja komandu, kur uzspēlēt. Izteicām piedāvājumu un viņš piekrita. Pēdējās spēlēs Zelmanis nevarēja atrast sevi ne Koliņko, ne Golubeva vadībā. Roberts pats palūdza, ka vēlās kaut ko dzīvē pamainīt. Abpusēji vienojāmies un viņš aizgāja. Esmu dzirdējis, ka no Virslīgas viņam ir viens piedāvājums, bet redzēsim vai tas realizēsies. Esmu teicis, ka nevienu pat ar profesionālo līgumu ar varu neturēšu, kas negribēs. "Super Nova" prioritāte ir jaunie spēlētāji un jauniešu akadēmija. Pat ja būs restarts pirmajā līgā, tad nekas traks arī nenotiks," par pēdējo nedēļu pārmaiņām Virslīgas kluba sastāvā iezīmēja Engelis.

"Super Nova" vadītājs ieskicēja arī komandas jaunā trenera meklējumus: "Jau ilgu laiku skatījāmies treneru sarakstu ar PRO licencēm. Būsim godīgi, tik daudz brīvo treneru jau tur nav. Mūsu prasībām atbilsts kādi pieci seši cilvēki, kas ir brīvi vai pusbrīvi. Lielākā daļa strādā ar jauniešiem, bet kādi divi trīs ir labās sistēmās, ko negribējām nemaz raustīt. No brīvajiem jau zinam, kas ir. Divus neizskatījām vispār. Nav noslēpums, ka uzrunājām Dmitriju Kalašņikovu. Interese bija abām pusēm, bet beigās nevienojāmies. Ar Sergeju Golubevu jau sen esmu pazīstams. Jau pirms mēneša ar viņu runāju un viņš izteica gatavību atgriezties Latvijā un trenēt vietējo komandu. Daudzi treneri strādā LFF izlašu štābos un saprotams, ka "Super Nova" tādu algu viņiem samaksāt nevarēs."

Pēc 21 aizvadītas spēļu kārtas "Super Nova" turnīra tabulā atrodas noslēdzošajā desmitajā pozīcijā. Komanda spējusi sakrāt vien septiņus punktus, pēc zaudējuma Daugavpilī nonākot jau 12 punktu deficītā no pārspēļu zonas.

  -1 [+] [-]

, 2023-07-06 17:18, pirms 10 mēnešiem
Vājprātīgs

     [+] [-]

, 2023-07-06 18:22, pirms 10 mēnešiem
"Pirms spēles izskatījās, ka viss būs kārtībā."

Bet tad uz laukuma parādījās pretinieks.

     [+] [-]

, 2023-07-06 19:34, pirms 10 mēnešiem
Ar SuperNovu vis ir skaidrs.No pēdējās vietas neizbēgs.Jautājums ir cits.Kura komanda no pirmās līgas būs gatava spēlēšanai virslīgā SuperNovas vietā?Es šobrīd 1.līgā tādu komandu neredzu.Mettas farmklubs?Grobiņai neticu,varbūt JDFS Alberts?