Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Kruifa dēļ atkāpjas ''Ajax'' direktoru valde

Kruifa dēļ atkāpjas ''Ajax'' direktoru valde
Deniss Bergkamps, Johans Kruifs un Vims Jonks
Foto: AFP/Scanpix

Vakar vakarā speciālā sanāksmē par savu atkāpšanos no amatiem paziņojuši visi leģendārā Nīderlandes kluba Amsterdamas ''Ajax'' direktoru valdes locekļi. Galvenais iemesls šādam pavērsienam esot domstarpības ar bijušo futbolistu, Nīderlandes futbola leģendu Johanu Kruifu, kurš ''Ajax'' klubā ir atbildīgs par organizatoriskajām lietām.

Lieta tāda, ka ''Ajax'' direktoru valdei neizdevās panākt kompromisu ar leģendāro Nīderlandes izlases, kā arī ''Ajax'' spēlētāju Johanu Kruifu. 61 gadus vecais speciālists, kurš no 2009. gada ir Katalonijas izlases galvenais treneris, kopš šī gada februāra Amsterdamas klubā pilda organizatoriskos pienākumus, atbild par tehniskajiem un finanšu jautājumiem, kā arī ir uzraudzības padomes loceklis. Pagājušajā nedēļā Kruifs tikās ar kluba valdi un ieteica, ka, ja ''Ajax'' vēlas atgriezties uz panākumu takas, nepieciešamas izmaiņas organizatoriskajā ziņā, kā arī personāla. Tiek lēsts, ka Kruifs vēlas, lai vairāk brīvības un lielāka atbildība par un ap klubu tiktu dota pašreizējam komandas trenerim Frankam de Būram (40), kā arī diviem citiem bijušajiem ''Ajax'' un Nīderlandes izlases spēlētājiem – Denisam Bergkampam (41) un Vimam Jonkam (44). Šāda ideja valdei nepatika.

Kā atzina kluba valdes priekšsēdētājs Uri Koronels, tieši organizatoriskajos jautājumos abu pušu viedokļi krasi atšķīrušies. Tāpat Koronels, kā arī vēl divi valdes locekļi (Kors van Eijdens un Jūps Krants) piebilda, ka strādās līdz tam brīdim un pametīs savus amatus tikai tad, kad viņu vietā tiks atrasti atbilstoši kandidāti. Kopumā ''Ajax'' klubu atstās pieci direktoru valdes locekļi. Lai ieceltu jaunus locekļus, būs nepieciešams sarīkot ārkārtas sēdi, piedaloties arī kluba akcionāriem.

''Mēs neesam lielāki par ''Ajax''. Johans Kruifs nav tikai kurš katrs šajā klubā. Viņš šeit ir kā puse no Dieva, bet varbūt arī Dievs. Kruifs klubam ir daudz svarīgāks nekā mēs,'' tā nu jau bijušais valdes priekšsēdētājs Koronels.

Pie Nīderlandes čempionāta ''Eredivisie'' zelta medaļām slavenais Amsterdamas klubs nav ticis jau kopš 2004. gada, bet Eirokausos ''Ajax'' pēdējo reizi triumfēja tālajā 1995. gadā, kad izcīnīja Čempionu līgas kausu. Savukārt pašreiz, kad līdz sezonas beigām atlikušas sešas spēles, ''Ajax'' turnīra tabulā atrodas 3. vietā, par pieciem punktiem atpaliekot no valsts čempiones ''FC Twente'', bet par sešiem – no ''PSV''. Eiropas līgā ''Ajax'' šosezon tika līdz 1/16 finālam, kur divu spēļu summā ar 0:4 (mājās 0:1, viesos 0:3) piekāpās Maskavas ''Spartak''. Komanda gan iekļuvusi Nīderlandes kausa izcīņas (''KNVB Cup'') finālā, kur par turnīra galveno trofeju cīnīsies pret ''Twente'' futbolistiem.

Izmantotie resursi:
www.ajax.nl

     [+] [-]

, 2011-03-31 15:11, pirms 14 gadiem
laikam liels respekts pret Kruifu..... ko lai citu saka

     [+] [-]

, 2011-03-31 17:31, pirms 14 gadiem
Jā, bieži tā negadās, ka atkāpjas valde domstarpību dēļ ar vienu cilvēku. Normālā situācijā būtu jāatlaiž pats Kruifs...

  -2 [+] [-]

, 2011-03-31 19:34, pirms 14 gadiem
Kruifs ir neaizskaramais.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja