Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Pēc trešās vietas Nīderlandes čempionātā van der Sārs atstāj "Ajax" ģenerāldirektora amatu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pēc trešās vietas Nīderlandes čempionātā van der Sārs atstāj "Ajax" ģenerāldirektora amatu
Edvīns van der Sārs. Foto: IMAGO/Pro Shots/Scanpix

LETA--AP. Edvīns van der Sārs pēc trešās vietas Nīderlandes čempionātā un nekvalificēšanās nākamās sezonas Čempionu līgai ir atkāpies no Amsterdamas "Ajax" kluba ģenerāldirektora amata.

Bijušais "Ajax" un Mančesteras "United", kā arī Nīderlandes izlases vārtsargs van der Sārs bija Amsterdamas kluba valdes loceklis kopš 2012. gada beigām un ģenerāldirektors kopš 2016. gada. Viņa līgums bija spēkā līdz 2025. gada vidum.

"Pēc gandrīz 11 gadiem valdē esmu noguris," teikts van der Sāra paziņojumā. "Nejūtos labi, pieņemot nenovēršamus lēmumus šī skaistā kluba nākotnē. Tāpēc nolēmu izbeigt tagad."

Pēctecis pagaidām nav nosaukts. Klubs paziņoja, ka uzraudzības padome ir lūgusi van der Sāru turpināt darbu līdz augustam.

"Mēs gribējām, lai van der Sārs paliek, taču viņš bija pieņēmis lēmumu. Mums tas ir jārespektē," sacīja uzraudzības padomes priekšsēdētājs Pjērs Eringa.

"Pēdējā sezona neatspoguļo visu periodu, kurā viņš vadīja "Ajax". Klubs viņa laikā ir piedzīvojis daudz panākumu, lielu izaugsmi un ieguvis starptautisku atpazīstamību," saka Eringa.

"Ajax" janvārī pēc neveiksmīgā sezonas sākuma atlaida treneri Alfredu Srēderu un līdz sezonas beigām viņa vietā iecēla bijušo aizsargu Džonu Heitingu.

     [+] [-]

, 2023-05-31 11:21, pirms 11 mēnešiem
Jāsaprot, ka Ajax ar savu piekopto politiku uz panākumiem var cerēt tikai cikliski.