Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Lukašenko apmierināts, ka teju visa pasaule skatās Baltkrievijas futbolu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lukašenko apmierināts, ka teju visa pasaule skatās Baltkrievijas futbolu
Aleksandrs Lukašenko. Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko skaidro, kāpēc cīņā ar koronavīrusa pandēmiju šīs valsts izmanto savādāku stratēģiju, salīdzinot ar lielu vairumu citu. Valsts vadītājs ir gandarīts, ka līdz šim ne pārāk zināmais baltkrievu futbola čempionāts tagad raisa interesi daudzviet pasaulē.

Baltkrievijā patlaban kopumā reģistrēti 94 saslimušie ar koronavīrusu (vidēji 10 uz miljonu), 32 jau izveseļojušies, bet mirušo nav, informē worldometers.info/coronavirus vietne.

Sports ir apstājies gandrīz visā Eiropā, taču ne Balkrievijā, kur joprojām notiek arī valsts čempionāti hokejā un futbolā. Pasaulē tagad interesējas par baltkrievu futbolu, kas tiek translēts daudzās valstīs, jo sportā gandrīz nekas cits vairs nenotiek. "Visa pasaule skatās baltkrievu čempionātu. Tagad tā ir līgas labākā reklāma," atzīst vietējā futbola speciālists Anatolijs Baidačnijs (sport-express.ru).

Visa pasaule tagad seko Baltkrievijas futbola čempionātam. Sanāk, ka mūsu valsts ar sportu ir iesitusi pa koronavīrusu? "Nu vismaz kaut kas," apmierināti iesmejas prezidents Aleksandrs Lukašenko.

Visā pasaulē līdzjutēji mums ir pateicīgi, tas jāatzīst. "Pareizi, protams. Es vēroju Krievijā: tagad daži tur ļoti daudz uzvar, veicot likmes. Agrāk ne pārāk zināja mūsu komandas, līdz ar to kāds uzvarēja, bet kāds zaudēja. Tā kā ir labums," atklāj valsts vadītājs. Uz mūsu futbolu liek pat Lielbritānijā. "Nu!" smaida valsts vadītājs.

Baltkrievijai ir cita stratēģija, salīdzinot lielo vairumu citu valstu, kas ievieš dažādus ierobežojums un cīņā ar pandēmiju kaut kādā mērā upurē ekonomiku. "Mums tas jāpārdzīvo cienīgi un šodien jāturpina kustēties. Kad tas koronavīruss beigsies, citi centīsies atjaunot savu rūpnīcu pilnvērtīgu darbību, bet mēs jau būsim labā stāvoklī un strādāsim kā iepriekš," norāda Aleksandrs Lukašenko. "Ja kāda privātā kompānija tagad atlaidīs savus darbiniekus, tad tā diez vai turpmāk eksistēs Baltkrievijā."

Tādējādi šajā valstī sporta pasākumu turpināšanās nav saistīta tikai ar simpātijām pret šo jomu.

Izmantotie resursi:
Kanal ONT

  +3 [+] [-]

, 2020-03-30 15:04, pirms 5 gadiem
Slava baltkrievu Baķkam !

     [+] [-]

, 2020-03-30 18:03, pirms 5 gadiem
Ja cilvēks ir prece un, ja bizness ir pāri visam, tad tā ir pareiza domāšana. Tas, ka batjka tagad smaidīgs, nenozīmē, ka viņš savu tautu pasargās no infekcijas ar to, ka "visa dzīve" bezrūpīgi tur turpinās. Viņa reklamētā tālredzība ir tuvredzība, ja viņam nospļauties par realitāti, kas ienāk arī viņu valstī un cilvēkiem tajā. Oncis cildina savu bezatbildību un tuvredzību. Jau pēc mēneša nāksies glābt grimstošu kuģi, savu valsti un melot pasaulei, ka "vsjo pod kontrolem". Tā tas batjkas laiks arī izkūpēs- ar baltkrievu traģēdiju. Itāļi ierēca par Covid-19 vēl pirms mēneša; spāņi dusmojās, ka pāragri ievieš ierobežojumus; Asv domāja- ierobežojumi, tas attiecās uz citiem. Sarakstu var turpināt vēl un vēl, bet pietiks. Neapzinība un cēloņu seku ignorance ir slikta ziņa pasaulei.

     [+] [-]

, 2020-03-31 01:26, pirms 5 gadiem
marexs rakstīja: Ja cilvēks ir prece un, ja bizness ir pāri visam, tad tā ir pareiza domāšana. Tas, ka batjka tagad smaidīgs, nenozīmē, ka viņš savu tautu pasargās no infekcijas ar to, ka "visa dzīve" bezrūpīgi tur turpinās. Viņa reklamētā tālredzība ir tuvredzība, ja viņam nospļauties par realitāti, kas ienāk arī viņu valstī un cilvēkiem tajā. Oncis cildina savu bezatbildību un tuvredzību. Jau pēc mēneša nāksies glābt grimstošu kuģi, savu valsti un melot pasaulei, ka "vsjo pod kontrolem". Tā tas batjkas laiks arī izkūpēs- ar baltkrievu traģēdiju. Itāļi ierēca par Covid-19 vēl pirms mēneša; spāņi dusmojās, ka pāragri ievieš ierobežojumus; Asv domāja- ierobežojumi, tas attiecās uz citiem. Sarakstu var turpināt vēl un vēl, bet pietiks. Neapzinība un cēloņu seku ignorance ir slikta ziņa pasaulei.
Tad pec tavas logikas Baltkrievija jamirst jau uz ielam, bet nekas traki viniem nav.