Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

BATE ar vārtiem papildlaika kompensācijas laikā izcīna Baltkrievijas kausu

Rolands Eliņš

BATE ar vārtiem papildlaika kompensācijas laikā izcīna Baltkrievijas kausu
Foto: EPA/Scanpix

Šodien aizvadīts Baltkrievijas kausa izcīņas futbolā fināls, kurā BATE ar 1:0 papildlaikā pieveica Brestas „Dynamo”, izšķirošos vārtus gūstot papildlaika kompensācijas laikā.

Borisovas BATE Baltkrievijas kausu ieguvusi ceturto reizi savā vēsturē, šajā ziņā kļūstot par Baltkrievijas rekordisti. Līdz šim trīs kausa uzvaras bija pieciem klubiem, to vidū arī Brestas „Dynamo”, kas bija līdz šim uzvarējusi visos trīs finālos, kuros piedalījās.

Šodienas mačā norisinājās ļoti sīva cīņa, kuras pamatlaikā vārtu guvumi netika fiksēta. Mača liktenis gan varēja pagriezties pavisam citā virzienā 85. minūtē, kad BATE soda laukumā tika nogāzts Brestas futbolists, taču pendele nozīmēta netika. Sekoja papildlaiks, kura otrajā pusē BATE uzbruka krietni vairāk.

Likās jau, ka uzvarētājs tiks noteikts pēcspēles sitienu sērijā, taču kompensācijas laika pirmajā un vienīgajā minūtē BATE izrāva uzvaru – pēc stūra sitiena bumba nonāca spēlētāju drūzmā „Dynamo” soda laukumā, kur BATE spēlētāji vairākkārt centās izdarīt sitienus, tie visi tika bloķēti, taču bumbu izsist tālāk neizdevās, un pēc vairākām haosa sekundēm bumbu vārtos beidzot ieraidīja BATE aizsargs Zahars Volkovs, panākot savas komandas uzvaru 1:0.

Jāatgādina, ka Baltkrievijā arī koronavīrusa pandēmijas laikā skatītājiem nav liegts apmeklēt futbola spēles, un izņēmums nebija arī šodienas fināls. Pirms mača baltkrievu medijiem ziņoja par garām rindām pie ieejamā, tiesa, norādīts, ka pārdošanā bija pieejami tikai 25% biļešu no kopējās Minskas olimpiskā stadiona ietilpības (22 tūkstoši skatītāju vietu).

Trīs spēles tika aizvadītas arī Igaunijas Meistarlīgā. Turnīra līderes statusu nostiprināja „Levadia”, ar 3:1 pieveicot „Tulevik” un tiekot pie trešās uzvaras trīs spēlēs. Tallinas „Kalev” tikmēr ar 2:0 apspēlēja „Tammeka”, savukārt visintriģējošāka spēle izvērtās starp „Narva” un „Flora”. „Flora” rindās divus vārtus guva somu uzbrucējs Rauno Sapinens, taču otrā puslaika lielāko daļu rezultāts bija 2:2. „Flora” uzvaras vārtus guva 88. minūtē, kad 21 gadu vecais igauņu pussargs Henri Jarvelaids izcēlās ar lielisku tālsitienu, panākot 3:2 savas komandas labā.

     [+] [-]

, 2020-05-25 10:10, pirms 4 gadiem
Skatītāju skaits finālā: 5761.