Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

''Shakhtar'' uzvar tiešo konkurenti un 14. reizi triumfē Ukrainas futbola čempionātā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Shakhtar'' uzvar tiešo konkurenti un 14. reizi triumfē Ukrainas futbola čempionātā
Doņeckas ''Shakhtar'' svin čempiona titula iegūšanu. Foto: ''Shakhtar''

Vakar par Ukrainas Premjerlīgas čempioni 14. reizi kluba vēsturē kļuva Doņeckas ''Shakhtar'', kas 29. kārtas spēlē ar 3:0 pieveica sīvāko konkurenti ''Dnipro-1'', tādējādi jau kārtu līdz beigām nodrošinot titulu.

Vakar 14. reizi par Ukrainas Premjerlīgas futbolā čempioni kļuva Doņeckas ''Shakhtar''. 29. kārtas spēlē svētdien tā ar 3:0 pārspēja sīvāko konkurenti ''Dnipro-1'' vienību, un pirms pēdējās spēļu kārtas vairs nav aizsniedzama nevienai. Ar 72 punktiem tā ir līdere, bet jau minētajai ''Dnipro-1'' ir astoņi punkti mazāk.

Klubs savā paziņojumā par iegūto čempiona titulu pateicās Ukrainas armijai par iespēju aizvadīt futbola čempionātu dzimtenē. Jāatgādina, ka joprojām valstī norit Krievijas izraisīta karadarbība, kuras aktīvā darbība sākās 2022. gada februāra beigās un nav noslēgusies joprojām.

Pirms šīs sezonas ''Shakhtar'' pēdējo reizi par čempioni Ukrainā kļuva 2019./2020. gada sezonā. Pagaidām gan klubs ir otrs titulētākais valstī, jo 16 tituli ir Kijivas ''Dynamo'', kas šī gada čempionātu noslēgs ārpus labāko trijnieka - ceturtajā vietā. Otro un trešo pozīciju savstarpēji sadalīs ''Dnipro-1'' un Andreja Cigaņika bijušais klubs ''Zorya''.

     [+] [-]

, 2023-05-29 10:37, pirms 11 mēnešiem
Apsveicu shakhtar ar trofeju pelnījuši bija šosezon