Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Čempionu līgas finālists Džeko kā brīvais aģents pievienojas "Fenerbahce"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čempionu līgas finālists Džeko kā brīvais aģents pievienojas "Fenerbahce"
Edins Džeko. Foto: Zumapress/Scanpix

37 gadus vecais uzbrucējs Edins Džeko, kurš šomēnes devās Milānas "Inter" sākumsastāvā UEFA Čempionu līgas finālā, kā brīvais aģents pievienojies Stambulas "Fenerbahce".

10. jūnijā Stambulā notikušajā Čempionu līgas finālā "Manchester City" izcīnīja pirmo Eiropas trofeju kluba vēsturē, ar 1:0 pieveicot Milānas "Inter". Edins Džeko devās starta sastāvā, bet 57. minūtē viņu aizvietoja Romelu Lukaku, kurš spēles izskaņā sagandēja vairākas vārtu gūšanas iespējas.

37 gadus vecajam Džeko, kurš ir Bosnijas un Hercegovinas izlases rekordists gan aizvadītajās spēlēs (129), gan gūtajos vārtos (64), noslēdzies līgums ar "Inter". Jau iepriekš bija panākta vienošanās ar Stambulas "Fenerbahce", un pieredzes bagātais uzbrucējs karjeru turpinās Turcijā.

Karjeras laikā Džeko spēlējis arī "AS Roma", "Wolfsburg" un "Manchester City" rindās. Viņš kļuvis par Vācijas Bundeslīgas un Anglijas Premjerlīgas čempionu, izcīnījis FA kausu un divas reizes ieguvis Itālijas kausu.

Slavenā "Fenerbahce" aizvadīto sezonu noslēdza otrajā vietā, par astoņiem punktiem atpaliekot no "Galatasaray", bet par diviem apsteidzot "Bešiktaš".