Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Turcijā zem gruvešiem atrastas Kristiana Atsu mirstīgās atliekas

Emils Ozerinskis

Turcijā zem gruvešiem atrastas Kristiana Atsu mirstīgās atliekas
Kristians Atsu. Foto: Zumapress/Scanpix

Gandrīz divas nedēļas pēc 6. februārī notikušās zemestrīces, Turcijā glābēji savas mājas gruvešos atraduši Ganas futbolista Kristiana Atsu ķermeni. Anglijas Premjerlīgā 80 spēles aizvadījušais futbolists nāves brīdī bija 31 gadu vecs.

6. februārī Turcijas dienvidus un Sīrijas ziemeļrietumu provinces satricināja zemestrīce, kas sasniedza 7,8 magnitūdas pēc Rihtera skalas. Zemestrīces postījumi bija neaptverami, dzīvības zaudējot vairāk nekā 45 tūkstošiem cilvēku, bet vēl aptuveni 115 tūkstošiem gūstot ievainojumus. Zemestrīces rezultātā mājas zaudēja 2,4 miljoni cilvēku.

Par vienu no zemestrīces upuriem kļuva 60 spēles Ganas valstsvienībā aizvadījušais Kristians Atsu. Lai gan dienu pēc postošā notikuma Turcijas komanda "Hatayspor", kuru ganietis pārstāvēja dzīves pēdējās trīs spēlēs, pavēstīja, ka futbolists ir atrasts dzīvs. Tomēr šī informācija neizrādījās patiesa. Zem mājas drupām Atsu ķermenis atradās teju divas nedēļas.

Savu karjeru profesionālajā Eiropas futbola Atsu uzsāka Portugāles vienībā "Porto", kļūstot par 2013. gada Portugāles čempionu un Superkausa ieguvēju. No "Porto" futbolists devās uz Londonas "Chelsea", kas spēlētāju iegādājās par trīs miljoniem eiro. No "Chelsea" Atsu devās uz īri Nīderlandes Eredivisie klubā "Vitesse", Anglijas Premjerlīgas vienībā "Everton", Spānijas La Liga klubā "Malaga" un palīdzēja "Newcastle" uzvarēt Anglijas otrajā spēcīgākajā līgā Championship un atgriezties Premjerlīgā.

Ņūkāsla no Londonas vienības Ganas futbolistu iegādājās par divas ar pusi reizes lielāku summu - 7,5 miljoniem. Pēc piecām "Newcastle United" rindās pavadītām sezonām Atsu devās uz Sauda Arābijas komandu "Al-Raed", bet šīs šajā ziemā futbolists nonāca Turcijā.

Premjerlīgas turnīrā kopumā Atsu aizvadīja 80 spēles, sakrājot trīs vārtu guvumus. Ganas izlasi Atsu pārstāvēja no 2012. līdz 2019. gadam, sakrājot desmit sitienus vārtos 60 aizvadītajās spēlēs.