Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Club Brugges" oficiāli apstiprināta par Beļģijas atceltās sezonas čempioni

Rolands Eliņš

"Club Brugges" oficiāli apstiprināta par Beļģijas atceltās sezonas čempioni
Brugge spēlētāji. Foto: Sportimage/PA Images/Scanpix

Beļģijas futbola līga oficiāli paziņojusi, ka vietējai sezonai pielikts punkts un par valsts čempioni apstiprināta „Club Brugge” vienība.

Beļģijas futbola līga bija pirmā Eiropā, kas koronavīrusa pandēmijas laikā nolēma atcelt sezonas izskaņu. Lēmums par to bija pieņemts jau pirms vairākām nedēļām, taču tagad tas oficiāli apstiprināts klubu sapulcē.

Sezonas pārtraukšanas brīdī pārliecinoša līgas līdervienība bija „Club Brugge”, kurai bija 15 punktu pārsvars pār „Gent”, savu tuvāko sekotāju. „Brugge” atzīta par Beļģijas čempioni, iegūstot savu 17. titulu Beļģijas līgas vēsturē un trešo iepriekšējo piecu sezonu laikā.

Beļģijas klubu sapulcē arī tika apstiprināts, ka „Brugge” un „Gent” saņems nākamās sezonas Čempionu līgas ceļazīmes, bet tiesības piedalīties Eiropas līgā ieguva „Standard Liege”, „Charleroi” un „Royal Antwerp”. Tāpat nolemts, ka pēdējā vietā esošā „Wassland-Beveren” izkritīs uz pirmo līgu.

Izmantotie resursi:
https://www.sport.be/nl/jupilerprol...