Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Lielākā uzvara, žēl Parīzes, sapņi kļūst īsti: "Bayern" reakcijas pēc ČL triumfa

Andrejs Siliņš

Lielākā uzvara, žēl Parīzes, sapņi kļūst īsti: "Bayern" reakcijas pēc ČL triumfa
Minhenes "Bayern" - 2020. gada Čempionu līgas uzvarētāji. Foto: SIPA / Scanpix

"Mums ir uzvarēt griboši spēlētāji, un tas ir viss, kas trenerim nepieciešams," pēc uzvaras UEFA Čempionu līgas finālā pār "Paris Saint Germain" sacīja Minhenes "Bayern" galvenais treneris Hanss Dīters jeb Hanzi Fliks.

"Esmu lepns par komandu. Mūsu attīstība pēdējo desmit mēnešu laikā bijusi sensacionāla. Neesmu devis komandai nekādus ierobežojumus [svinībām], mums kārtīgi jānosvin, esam to pelnījuši. Saku lielu paldies visai komandai. Ir tik daudz cilvēku, kuri palīdzējuši, šī uzvara pienākas arī viņiem visiem. Komanda šodien bija apņēmības pilna. Parīzei bija daudz kvalitātes uzbrukumā, bet mēs aizsardzībā spēlējām drosmīgi. Domāju, ka bijām pelnījuši šo uzvaru, īpaši otrajā puslaikā parādītā snieguma dēļ. Mums ir uzvarēt griboši spēlētāji, un tas ir viss, kas trenerim nepieciešams," pēc milzīgā panākuma sacīja Fliks, kurš komandas vadību pārņēma pērnā gada novembrī.

"Tik drīz pēc spēles ir grūti apkopot visu," kvalitatīviem komentāriem pēc mača nebija gatavs "Bayern" vārtsargs Manuels Noiers, kurš Čempionu līgā triumfēja otro reizi karjerā (pirmo reiz - 2013. gadā). "Prieks pēc finālsvilpes bija milzīgs, tas ir liels atvieglojums. Bija piecu minūšu kompensācijas laiks. Visi nevarējām sagaidīt tiesneša beigu svilpi. Smagi strādājām, lai tiktu pie šī panākuma un nopelnījām to. Tas mums visiem ir sapnis."

"Izjūtas ir neaprakstāmas. Šis bija kā ceļojums, esam spēruši lielus soļus uz priekšu attiecībā pret to, kā jutāmies rudenī," pēc triumfa sacīja Tomass Millers. "Sākām sēriju, kas bija vienreizēja. Esam nopelnījuši šīs izjūtas. Mums ir komandas gars, puiši ir gatavi smagi strādāt. Šodien mūsu pusē bija arī veiksme, un Manuels Noiers bija līmenī. Šī nebija mūsu labākā spēle, bet turējāmies un tagad esam virsotnē. Mēs pat komandas iekšienē strīdamies par to, kuram kurš jāpiesedz pēc kļūdām. Paldies arī visiem par atbalstu no mājām."

Vienīgo vārtu autors Kingslijs Komans, kurš savulaik spēlēja tieši "Paris Saint Germain", neslēpa, ka ir pārlaimīgs: "Man tiešām jāuzsver tas, ka esmu ļoti, ļoti laimīgs. Šīs bija vienreizējs vakars, ne tikai klubam, bet arī visiem līdzjutējiem. Gribēju nospēlēt labi. Man nav nekas pret PSG, bet šobrīd par 100% esmu "Bayern", tāpēc tik ļoti gribēju uzvarēt. Man bija jābūt profesionālim, nevarēju domāt par to [ka spēlēju pret savu bijušo klubu] spēles laikā. Protams, žēl Parīzi un jūtu tai līdzi, jo nāku no šīs pilsētas."

"Šī ir manas karjeras lielākā uzvara. Nevaru aprakstīt, ko nozīmē būt laukumā ar šādu komandu. Izcīnīt titulu ar brāļiem ir labākais, ko iespējams sasniegt," emocionāls bija Džošuā Kimmihs. "Hanzi Fliks jau no paša sākuma mums devis daudz pārliecības. Katra uzvara mums deva arvien vairāk un vairāk pārliecības. Ja pieļauj kļūdu, kāds cits [komandas biedrs] palīdzēs. Arī šoreiz nebijām bez kļūdām, bet mums bija neliela neievainojamības izjūta. Domāju, ka bijām pelnījuši uzvarēt Čempionu līgā."

"Kurš to būtu varējis iedomāties - ierados no Kanādas, pievienojos tādam klubam kā "Bayern" un uzvarēju Čempionu līgā! Ja kāds man pirms diviem trim gadiem teiktu, ka tā būs, es teiktu - tu melo. Sapņi tiešām kļūst par realitāti," sacīja 19 gadus vecais kanādiešu aizsargs Alfonso Deivīss, kurš kļuva par pirmo Kanādas futbolistu, kurš triumfējis Čempionu līgā.

"Novembrī [kluba sporta direktors] Hasans Salihamidžičs man teica, ka vēlētos ar mani kopā vēlreiz uzvarēt Čempionu līgā," sacīja "Bayern" leģendārais vārtsargs un kluba valdes loceklis Olivers Kāns, kurš kopā ar Salihamidžiču triumfēja Čempionu līgā 2001. gadā. "Vārds un vēlēšanās. Domāju, ka atslēgas vārds ir "komanda". Galvenais bija izsalkums, ar kādu šie puiši spēlēja, viņiem nekad nebija gana. Vienmēr bija izjūta, ka zēni strādā, lai izcīnītu titulu, vienmēr bija ļoti koncentrējušies. Mūsu sistēma veidota ap komandu. PSG laiku pa laikam atrada iespējas, bet mēs bijām līmenī. Tādējādi tikām galā ar pasaules klases spēlētājiem kā Neimārs un Mbapē. Noiers divreiz glāba mūs. "Bayern" vārtsargam jābūt gatavam šādi spēlēt. Viņam nebija darba visu laiku, bet, kad bija, tad Manuels situācijas kontrolēja."

Izmantotie resursi:
https://fcbayern.com/