Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Saūda Arābija pārvilina arī Glāzgovas "Celtic" zvaigzni Žotu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Saūda Arābija pārvilina arī Glāzgovas "Celtic" zvaigzni Žotu
Žota. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

LETA--AP. Saūda Arābijas čempionvienība futbolā "Al-Ittihad" pirmdien paziņoja par trīs gadu līguma noslēgšanu ar portugāļu uzbrūkošo pussargu Žotu.

Žota kļuvis jau par trešo pazīstamo Eiropas futbolistu, kas starpsezonā pievienojies "Al-Ittihad". Kā zināms, pirms viņa vienību papildināja Francijas izlases uzbrucējs Karims Benzemā un pussargs N'golo Kantē.

24 gadus vecais Žota karjeru uzsāka Lisabonas "Benfica" rindās, sezonu īrē pavadīja spāņu Valjadolidas "Real", bet 2021.gadā pārcēlās uz skotu vienību Glāzgovas "Celtic", ar kuru kļuva par divkārtējo Skotijas čempionu, Skotijas kausa un Līgas kausa ieguvēju.

Iepriekšējā sezonā Žota visos turnīros kopumā 43 mačos "Celtic" kreklā guva 15 vārtus, palīdzot vienībai izcīnīt visas trīs pašmāju trofejas.

Uz Saūda Arābiju pārcēlies arī treneris Stīvens Džerards, kurš turpmāk būs "Al-Ettifaq" vienības galvenais treneris.