Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Balogunu nopērk "Monaco", "Chelsea" pārvilina "Manchester City" audzēkni Pālmeru

Agris Suveizda

Balogunu nopērk "Monaco", "Chelsea" pārvilina "Manchester City" audzēkni Pālmeru
Folarins Baloguns. Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola čempionāta sestais spēcīgākais klubs "Monaco" pavēstījis par piecu sezonu līguma parakstīšanu ar 22 gadus veco ASV izlases uzbrucēju Folarinu Balogunu.

Londonas "Arsenal" audzēknis Anglijas Premjerlīgā ir aizvadījis tikai divas spēles, taču iepriekšējās divas sezonas pavadīja īrē Midlsbro un Reimsā un par 30+10 miljoniem eiro pārcēlies uz "Monaco". Ja Anglijas otrajā spēcīgākajā divīzijā Baloguns 18 spēlēs guva trīs vārtus, tad savu izlaušanās sezonu viņš aizvadīja tieši Francijā, 37 spēlēs spīdot ar 21 precīzu sitienu – vairāk par viņu iesita francūži Kiljans Mbapē (29), Aleksandrs Lakazets un kanādietis Džonatans Deivids (24).

ASV dzimušais, Anglijā uzaugušais nigēriešu izcelsmes "Arsenal' audzēknis Baloguns jaunatnes izlasēs pārstāvēja galvenokārt Angliju un vēl 2023. gada Eiropas U21 čempionāta atlases ciklā 10 spēlēs guva sešus vārtus, taču izlēma par labu ASV un šā gada jūnijā debitēja tās valstsvienībā.

Kamēr Baloguns izvēlējās dzimto valsti, par Eiropas U21 čempionu šovasar kļuva angļu uzbrūkošais pussargs Kouls Pālmers, kurš finālā pret Spāniju (1:0) asistēja vienīgo vārtu guvumā. Visu līdzšinējo karjeru gan profesionālajā, gan jaunatnes futbolā pavadījis "Manchester City", 21 gadu vecais uzbrūkošais pussargs negaidīti ir piekritis pievienoties Londonas "Chelsea", kas galdā gatava likt 40+5 miljonus sterliņu mārciņu jeb 46,5+5,8 miljonus eiro.

Pālmers karjeras laikā ir pieteikts 63 Premjerlīgas spēlēm, taču laukumā izgājis 19 un pamatsastavā – tikai trijās. Pagājušajā sezonā viņa spēļu statistika bija 2/14, bet šosezon viņš ir aizvadījis 10 minūtes Bērnlijā (3:0). Superkausā pirms sezonas viņš gan guva vienīgos komandas vārtus pret "Arsenal" (1:1, pendelēs 1:4).

Izmantotie resursi:
https://www.asmonaco.com/en/folarin...
https://twitter.com/David_Ornstein/...
https://twitter.com/FabrizioRomano/...