Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Desmitkārtējā Francijas čempione Sentetjēna atgriežas augstākajā līgā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Desmitkārtējā Francijas čempione Sentetjēna atgriežas augstākajā līgā
"Saint-Étienne" futbolisti. Foto: Mourad Allili/SIPA/Scanpix

Francijas augstākās futbola līgas kvalifikācijas turnīrā uzvarējusi titulētā "Saint-Étienne", pēdējā kārtā divu spēļu summā ar 4:3 pieveicot "Metz".

No 1957. līdz 1981. gadam Francijas meistarsacīkstēs desmit reizes triumfējusī Sentetjēna "Ligue 2" kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu. Kvalifikācijas turnīra pusfinālā zaļi baltie ar 2:0 pārspēja "Rodez", bet finālā, kurš tika izspēlēts abu komandu laukumos, tika galā ar šosezon augstākajā līgā cīnījušos Mecu, kurai iepriekšējās kārtas bija brīvas.

Sentetjēna savā laukumā ceturtdien bija pārāka ar 2:1, bet šodien ar tādu pašu rezultātu piekāpās izbraukumā. Senegālieša Lamina Kamarā un Lionā dzimušā Gruzijas valstsvienības futbolista Žorža Mikautadzes sitieni Mecai līdz 25. minūtei sniedza 2:0 pārsvaru, bet aizsargs Leo Petro 35. minūtē atguva līdzsvaru summā.

No spēles sestās minūtes vairākumā spēlējušās Sentetjēnas teritoriālais pārsvars auga augumā. 64. minūtē netika ieskaitīts Ivanna Masona vārtu guvums, taču Sentetjēnai izdevās nepieļaut cīņas noritēšanu līdz pendelēm, papildlaika izskaņā izšķirošos vārtus iesitot senegālietim Ibrahimā Vadži.

Sentetjēna "Ligue 1" piedalīsies pirmoreiz kopš 2022. gada, kad klubs klupa šāda kvalifikācijas turnīra finālā. Augstākajā līgā atgriezušās arī "Auxerre" un "Angers" vienības, savukārt to pametušas "Lorient" un "Clermont".

Izmantotie avoti:
https://www.ligue1.com/Articles/Mat...