Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Božinovs atstāj ''City'' – izīrēts ''Parma''

Božinovs atstāj ''City'' – izīrēts ''Parma''
Valērijs Božinovs
Foto: Professional Sport

Iegādājoties jau sešus jaunus futbolistus, Premjerlīgas klubs ''Manchester City'' uzsācis arī esošo spēlētāju izīrēšanu/pārdošanu citiem klubiem. Komandas bulgāru uzbrucējs Valērijs Božinovs nākošajā sezonā tiks izīrēts itāļu klubam ''Parma''.

Nesen jau ziņojām, ka angļu laikraksts ''Manchester Evening News'' šodien vēsta, ka komandu, visdrīzāk, pametīs Brazīlijas izlases pussargs Elano (28), Zimbabves izlases uzbrucējs Bendžani (30) , kā arī Bulgārijas izlases uzbrucējs Božinovs(23).
Pēc neilga laika jau kļuva zināms, ka Bulgārijas izlases spēlētājs uz gadu tiks izīrēts ''Parma''. Interesi par viņu izrādīja arī Itālijas galvaspilsētas klubs Romas ''Lazio''. Atgādināsim, ka komandu atstājis vēl viens uzbrucējs Daniels Staridžs (19), kurš pievienojies Londonas ''Chelsea''.

Božinovs jau savulaik spēlējis Itālijā. Vispirms, 2002. gadā viņš uzsāka profesionālo karjeru ''Lecce'' rindās, kur pavadīja trīs sezonas. 2005. gadā par 13 miljoniem eiro viņš pievienojās ''Fiorentina'', kur nospēlēja vienu sezonu, kopā ar Luku Toni veidojot vienu no bīstamākajiem ''Serie A'' uzbrukuma duetiem, taču jau nākošajā sezonā tika iesaistīts darījumā, kas paredzēja, ka rumānis Adrians Mutu dodas uz ''Fiorentina'', bet Božinovs tiks izīrēts ''Juventus''. 2007. gadā bulgāru futbolists pievienojās ''City'', kur viņu piemeklēja arī dažādi savainojumi, kā rezultātā Božinovs lielajā futbolā, varētu teikt, pazuda.

''Vēlos pateikt paldies ''City''. Itālija ir manas otrās mājas. Vēlos arī pateikties ''Parma'' kluba vadībai par ticību maniem spēkiem un spējām,'' sacīja Božinovs.
Savulaik Božinovs tika uzskatīts par vienu no perspektīvākajiem Eiropas uzbrucējiem.
Bulgārijas izlasi Božinovs pārstāv kopš 2004. gada, valstsvienības rindās aizvadot 22 spēles un gūstot piecus vārtus.

Jau ziņojām, ka šodien Mančestras klubam pievienojās Londonas ''Arsenal'' aizsargs Kolo Turē (28). Kopumā šovasar ambiciozajam klubam jau pievienojušies uzbrucēji Emanuels Adebajors (25), Karloss Tevezs (25) un Roke Santakruzs (27), pussargs Garets Barijs (28) un vārtsargs Stjuarts Teilors (28).

Izmantotie resursi:
football-italia.net

  +1 [+] [-]

, 2009-07-29 21:49, pirms 15 gadiem
patiik sis speletaajs bet protams...pamatsastavaa vietas vnk vinjam nav...

  +2 [+] [-]

, 2009-07-29 23:18, pirms 15 gadiem
iespēja progresēt un attīstīties. prieks. tieši Itālijā viņam būs labi manuprāt.

     [+] [-]

, 2009-07-30 13:07, pirms 15 gadiem
City vismaz domā ar prātu un viņu izīrēja!