Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aizgājis ''Manchester United'' īpašnieks

Mūžībā aizgājis ''Manchester United'' īpašnieks
Malkolms Gleizers
Foto: AP/Scanpix

85 gadu vecumā vakar mūžībā aizgājis Anglijas Premjerlīgas kluba "Manchester United" īpašnieks Malkolms Gleizers.

Miljardierim Malkolmam Gleizeram un viņa ģimenei piederēja ne tikai "Manchester United", bet arī Nacionālās futbola līgas (NFL) klubs Tampabejas "Buccaneers", kas 2003.gadā izcīnīja prestižo "Super Bowl" trofeju. Gleizeru ģimene Mančestras superklubu iegādājās laika posmā no 2003. līdz 2005.gadam. Kopējā darījuma summa bija 790 miljoni britu mārciņu (aptuveni 972 miljoni eiro).

Kopš 2006.gada aprīļa "Manchester United" vadības ikdienas pienākumus pārņēma Malkolma Gleizera dēli Džoels un Āvrams. Jāpiebilst, ka Gleizeru ģimenes darījums savulaik neguva plašu atbalstu līdzjutēju vidu, jo klubam strauji pieauga parādu apjoms.

Malkolms Gleizers sāka nodarboties ar uzņēmējdarbību 15 gadu vecumā, kad pārņēma tēva vadīto dārglietu un pulksteņu remontu biznesu. Laika gaitā Gleizeru ģimene, kura senči savulaik uz ASV pārcēlušies no Lietuvas, sāka darboties arī citās uzņēmējdarbības nozarēs.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage