Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīga par finansiālajiem pārkāpumiem izvirza apsūdzību arī izkritušajai Lesterai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Premjerlīga par finansiālajiem pārkāpumiem izvirza apsūdzību arī izkritušajai Lesterai
Džeimijs Vārdijs. Foto: AP/Scanpix

Anglijas Premjerlīga izvirzījusi apsūdzības "Leicester City", kas pēc pagājušās sezonas izkrita uz pēc spēka otro līgu. Apsūdzībās norādīts, ka iepriekšējo trīs sezonu zaudējumi pārsnieguši pieļaujamo normu.

Lestera stāsies neatkarīgas komisijas priekšā par iespējamiem pārkāpumiem peļņas un ilgtspējības noteikumos. Premjerlīgas noteikumi paredz, ka klubs trīs gadu periodā trīs zaudēt ne vairāk kā 105 miljonus mārciņu jeb vidēji 35 miljonus sezonā.

"Leicester City" vēl nav publiskojusi datus par iepriekšējo sezonu. 2022. maijā publicētā atskaite vēsta, ka iepriekšējo 12 mēnešu griezumā klubs zaudējis 92,5 miljonus, bet vēl gadu iepriekš – 33,1 miljonu.

2016. gada Premjerlīgas čempione pērn izlidoja no Premjerlīgas. Šosezon Lestera spēlē pēc spēka otrajā līgā jeb "Championship", kur ilgu laiku atradās stabilā pirmajā vietā. Taču tikai viena uzvara pēdējos piecos mačos likusi atkāpties uz otro pozīciju, priekšā palaižot "Leeds United".

Pirmdien tika paziņots, ka par līdzīgu noteikumu pārkāpšanu "Nottingham Forest" sodīta ar četru punktu atņemšanu, bet novembrī "Everton" tika sodīta pat ar desmit punktu atņemšanu, bet pēc apelācijas izskatīšanas sods tika samazināts līdz sešiem punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  -1 [+] [-]

, 2024-03-22 18:28, pirms mēneša
Amorāli, ko izskatīt, kamēr MC nav sodīti!

     [+] [-]

, 2024-03-22 19:53, pirms mēneša
balts rakstīja: Amorāli, ko izskatīt, kamēr MC nav sodīti!
Tiem tomēr 100+ punkti esot ko izskatīt Gaidīsi gadus

     [+] [-]

, 2024-03-22 19:58, pirms mēneša
Īstenībā traki.
Zaudējis 90+ miljonus ar to visu ka pārdeva Fofanu par 80? mil.
Protams ka būs mīnusi nokrītot līgu zemāk un zaudējot lielo naudu.