Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Manchester United" skaisti vārti, Braitona pendelēs zaudē 3. divīzijas klubam

Agris Suveizda

"Manchester United" skaisti vārti, Braitona pendelēs zaudē 3. divīzijas klubam
Markuss Rešfords. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Līgas kausa izcīņas ceturtdaļfinālu futbolā sasniegusi "Manchester United", kad pēc Pasaules kausa pauzes sezonu atsākusi ar uzvaru pār otrās spēcīgākās līgas līdervienību "Burnley" (2:0).

• Pirmā puslaika vidū mančestrieši vārtus guva pēc skaistas saspēles – Ērons Vanbisaka uzreiz no gaisa piespēlēja gar vārtiem un vārtu priekšā atrada Kristiānu Ēriksenu. Otrā puslaika sākumā elegantus individuālus vārtus guva Markuss Rešfords, pēc reida trāpot tālajā apakšējā stūrī.

• Gan Ēriksens, gan Rešfords spēlēja Pasaules kausa finālturnīrā. Dānija ar Ēriksenu pamatsastāvā nepārvarēja grupu turnīru, bet Rešfords sāka tikai vienu no piecām spēlēm, guva trīs vārtus un ar Angliju izstājās ceturtdaļfinālā.

• "Manchester United" pamatsastāvā bija pieci Pasaules kausa dalībnieki – bez jau nosauktajiem arī Kazemiru (4/4+1), Brunu Fernandišs (4/4+2) un Tailers Malasija (piecas spēles rezervē). Ceturtdaļfināli beidzās pirms 11 dienām.

• Kazemiru spēlēja centra aizsarga pozīcijā.

• "Burnley" trenē ilggadējais "Manchester City" kapteinis Vensāns Kompanī.

• Premjerlīgas sezonu mančestrieši atsāks otrdien ar mājas spēli pret Notingemas "Forest", kas šovakar ar 4:1 uzvarēja Blekbērnas "Rovers".

• Vakara trešā spēle tika izšķirta pendelēs – Premjerlīgas klubs "Brighton" bez pasaules čempiona Alekša Makalistera pamatlaikā nespēja uzveikt trešās spēcīgākās līgas apakšgala klubu Čārltonas "Athletic", pendelēs divreiz atspēlējās, taču (Solomons Mārčs) neizmantoja iespēju uzvarēt un zaudēja septītajā sērijā. Izšķirošo kļūdu pieļāva Pasaules kausā spēlējušais ekvadorietis Moisess Kaisedo (3/3+1).

• Čārltonas "Athletic" nav uzvarējusi astoņās spēlēs pēc kārtas, Anglijas līgu sistēmā pašlaik ieņem 62. vietu un ceturtdaļfinālā būs vienīgais klubs, kas nespēlē Premjerlīgā.

Anglijas Līgas kauss, 1/8 fināls

SpēleRezultātsVārtu guvēji
MK Dons (3) - Leicester0:3 (0:2)Tīlemanss 18' Peress 29' Vārdijs 50'
Wolverhampton - Gillingham (4)2:0 (0:0)Himeness 77'(11m) Ait Nurī 90'+1
Southampton - Lincoln (3)2:1 (1:1)Edamss 25'74' - Bazunu 2'(s.v.)
Newcastle - Bournemouth1:0 (0:0)Smits 67'(s.v.)
Blackburn R (2) – Nottingham F1:4 (1:1)Vortons 43' – Džonsons 13'90'+3 Lingārds 54' Avoniji 79'
Charlton Athletic (3) - Brighton0:0; 4:3 p.
Manchester United – Burnley (2)2:0 (1:0)Ēriksens 27' Rešfords 57'
Manchester City – Liverpool22.12.

Anglijas Līgas kausa spēles ir pieejamas Viaplay platformā.