Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Desmit punktus zaudējušajai "Everton" atkal draud sankcijas finanšu pārkāpumu dēļ

Agris Suveizda

Desmit punktus zaudējušajai "Everton" atkal draud sankcijas finanšu pārkāpumu dēļ
Liverpūles "Everton" pret Notingemas "Forest". Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīga paziņojusi, ka diviem futbola klubiem Liverpūles "Everton" un Notingemas "Forest" draud sankcijas par neiekļaušanos līgas noteiktajās finanšu robežās.

Līdz 2023. gada beigām klubiem bija jāiesniedz finanšu atskaites par trīs gadu periodu, kas beidzās līdz ar 2022./23. g. sezonu. Pieļaujamie finansiālie zaudējumi ir 105 miljonu sterliņu mārciņu apmērā, ja klubs visas trīs sezonas spēlējis Premjerlīgā, taču gadījumā, ja klubs spēlējis līgu zemāk, par katru šādu sezonu robeža samazināta par 22 miljoniem. Tādējādi "Everton" trīs gadu posmā bija jāiekļaujas 105 miljonu zaudējumu robežās, bet Notingemas klubam – 61 miljona zaudējumu robežās.

Premjerlīga paziņojusi, ka abi klubi ir apstiprinājuši neiekļaušanos līgas noteikumos un ka tiem draud sankcijas soda naudas, punktu atņemšanas vai cita veida sportisku sankciju izskatā. Liverpūles "Everton" novembrī jau tika atņemti 10 punkti par pārāk lieliem zaudējumiem laika posmā no 2019. līdz 2022. gadam (tātad jaunākajā finanšu atskaišu analīzē iekļautas divas sezonas no iepriekšējā trīs gadu perioda, par kuru sekoja sods), kad kluba zaudējumi atbilstoši līgas noteikumu definīcijai bija 124,5 miljoni un slieksni pārkāpa par 19,5 miljoniem sterliņu mārciņu. "Everton" šo lēmumu nekavējoties apstrīdēja, bet apelācijas iznākums vēl nav zināms.

Notingemas "Forest" ar 20 punktiem 20 spēlēs ieņem 15. vietu Premjerlīgā, bet Liverpūles "Everton" ar 17 punktiem 21 spēlē atrodas 17. pozīcijā, par punktu apsteidzot izkrišanas zonu. Bez atņemtajiem punktiem "Everton" tabulā būtu 12. vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.premierleague.com/news/...