Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Arteta: ''Žezusam vieta sastāvā ir jānopelna''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Arteta: ''Žezusam vieta sastāvā ir jānopelna''
Gabriels Žezuss. Foto: Lukas Barth/Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas līderes ''Arsenal'' galvenais treneris Mikels Arteta pēc izcīnītās uzvaras pār ''Fulham'' bija gandarīts par Gabriela Žezusa atgriešanos sastāvā pēc traumas sadziedēšanas, taču norādīja, ka spēlētājam vieta sastāvā ir jānopelna.

Pēc gūtā savainojuma Pasaules kausa ietvaros Brazīlijas izlases sastāvā Premjerlīgas līderes ''Arsenal'' rindās pret ''Fulham'' atgriezās Gabriels Žezuss. Viņš spēlē iesaistījās uz maiņu, nomainot trīs piespēles atdevušo Leandro Trosāru.

''Mums tas ir liels notikums, ka viņš ir atpakaļ. Šodien tika sperts pirmais solis. Pirms mača nebijām pārliecināti, ka šī ir īstā spēle, kurā viņam dot iespēju atgriezties ierindā. Pirms dažām dienām viņš vēl teica, ka nejūtoties līdz galam gatavs, bet dienu pirms mača jau bija gatavs. Devām viņam iespēju. Viņš izskatījās gatavs un uzreiz izveidoja divas bīstamas vārtu gūšanas iespējas. Ir lieliski, ka Žezuss atkal spēlē,'' pēc spēles pauda ''Arsenal'' galvenais treneris Mikels Arteta, kurš gan norādīja - vieta sākumsastāvā ir jānopelna.

''Tāpat kā citās komandās, viņam sava vieta pamatsastāvā ir jānopelna. Mums ir arī citi futbolisti, kuri var spēlēt dažādās pozīcijās. Šī ir patīkama problēma, ticiet man. Kā treneru korpuss cenšamies izmantot spēlētāju kvalitātes, lai viņi spēlētu tajās pozīcijās, kurās var demonstrēt pašu labāko. Trosāram ir citādākas kvalitātes nekā Gabrielam un Ēdegors papildina viņu ļoti labi no izvietojuma viedokļa un sapratnes. Ir lieliski, ka komandā pastāv dažādība,'' esošo situāciju ar konkurētspējīgiem futbolistiem vērtēja galvenais treneris.

Londonas ''Arsenal'' aizvada pārliecinošu sezonu un ar izcīnītu 21 uzvaru 27 spēlēs ir Premjerlīgas līdere. Pagaidām klubs par pieciem punktiem apsteidz sīvāko konkurenti un pašreizējo čempioni Mančestras ''City''. Nākamo maču Premjerlīgā vienība aizvadīs 19. martā, kad uzņems ''Crystal Palace''.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/arsenal...