Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Dublieru čempionāts netiks organizēts, spēcīgākie pievienosies Nākotnes līgai

Emils Ozerinskis

Dublieru čempionāts netiks organizēts, spēcīgākie pievienosies Nākotnes līgai
RFS jauniešiem jaunajā sezonā varētu būt iespēja spēlēt Nākotnes līgā. Foto: Jānis Līgats

Latvijas futbola federācijas (LFF) valdes sēdē pieņemts lēmums, ka Virslīgas komandām vairs nebūs obligāta dublieru komandas uzturēšana, taču šīs funkcijas pildošās komandas tiks iekļautas Latvijas futbola līgu sistēmā.

LFF paziņojumā teikts, ka no 2022. gada dublieru komandas nodrošināšana Virslīgas klubiem vairs netiek noteikta kā obligāta prasība. Līdz ar to jaunajā sezonā vairs netiks organizēts dublieru čempionāts, bet tiks paplašināts Nākotnes līgas čempionāts, kurā varētu iekļauties četras labākās dublieru komandas pēc pērnās sezonas rezultātiem.

Tuvākajā laikā plānots sākt darbu pie reglamenta un izspēles kārtības izstrādes Nākotnes līga, 2. līgai un 3. līgai. LFF ar šīm pārmaiņām cer paaugstināt U21 vecuma futbolistu spēļu prakses kvalitāti vietējo čempionātu struktūrā.

"Secinājums, ka dublieru čempionāts, tā organizēšana un tā devums Latvijas futbolam ir sevi izsmēlis, ir briedis jau ilgāku laiku. Tas ir lēmums, kas nepieciešams Latvijas futbola ilgtermiņa attīstībai, lai samazinātu spēļu īpatsvaru ar niecīgu sportisko likmi un pavērtu vietu lielākam skaitam maču augstas konkurētspējas apstākļos," komentē LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Pagājušajā sezonā pirmās četras vietas dublieru čempionātā pēc koeficienta aprēķināšanas ieņēma "Daugavpils", "Riga", "Valmieras" un RFS dublieri. Tikmēr pirmās trīs vietas 2. līgas čempionātā ieņēma "Mettas" otrā komanda "Skanste", Valmieras komanda "Spēks" un "Karosta" no Liepājas. Šīm trīs komandām pienākas iespēja nonākt Nākotnes līgā pēc sportiskā principa.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13720/dublieru...

  +1 [+] [-]

, 2021-12-15 17:41, pirms 2 gadiem
sākas kārtējā ķīseļa vārīšana Lff virtuvē...kā jauna sezona tā kaut kādas izmaiņas....

  +1 [+] [-]

, 2021-12-15 18:26, pirms 2 gadiem
Tad sanāk, ka Nākotnes līgā spēlēs 13 - 14 komandas? Ja skatās sportisko principu. Bet pārējie dublieri, kur spēlēs? Piem. FKL? Un kā tad būs ar pārejam un izkrišanām ( uz Virslīgu un uz Otro līgu)?

  -2 [+] [-]

, 2021-12-15 18:40, pirms 2 gadiem
Nu tad beidzot, tas ko sen jau vajadzēja izdarīt

     [+] [-]

, 2021-12-15 19:16, pirms 2 gadiem
alexkli rakstīja: Tad sanāk, ka Nākotnes līgā spēlēs 13 - 14 komandas? Ja skatās sportisko principu. Bet pārējie dublieri, kur spēlēs? Piem. FKL? Un kā tad būs ar pārejam un izkrišanām ( uz Virslīgu un uz Otro līgu)?
Attiecīgi zemākās līgās, ja vēlēsies uzturēt dublieru komandu.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-16 17:20, pirms 2 gadiem
Pareizi,mums jau Latvijas futbolisti nav vajadzīgi......Visās Eiropas komandās ir U-21,23 kurus uztur,finansē galvenā komanda.Bet mēs jau neesam Eiropa tā kā viss saprotams un pie tam vēl tāds superiestādījums kā LFF.Tas nozīmē ka mums pazudīs apm 100 jauno futbolistu .

     [+] [-]

, 2021-12-17 22:50, pirms 2 gadiem
Ja skatas sportisko principu,tad Mettai jau sen jaspele 1 liga. katru gadu kaut ko izdoma un atkal viņi spele virsliga.

     [+] [-]

, 2021-12-21 15:43, pirms 2 gadiem
Marazms ...
Un sportiskā principa bojāšana ...
Tad ja nav jēgas tam, tad lai likvidē, nevis čakarē citus.