Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pūlis uzlīmē pastmarku iesniegumam Mettas uzņemšanai Virslīgā arī 2023. gadā

Emils Ozerinskis

Pūlis uzlīmē pastmarku iesniegumam Mettas uzņemšanai Virslīgā arī 2023. gadā
Ingars Pūlis. Foto: LFF

Pirmajā cīņā par vietu 2023. gada Virslīgas čempionātā pārspēļu veterāne "Metta" ar 2:0 uzveica "Grobiņu". Abus zaļibaltās komandas vārtus guva Ingars Pūlis.

• Lai gan "Metta" kā klubs ir ļoti pieredzējis Virslīgas pārspēlēs, tomēr spēlētāju sastāvā pēdējās sezonās ir ienākuši daudz jauni puiši no kuriem tikai Oskaram Vientiesam bijusi simboliska pieredze pārspēļu cīņās.

• Pirmajās desmit minūtēs abām komandām labākās izdevības bija pie stūra sitieniem. Mettiešiem uz priekšu devās Kārlis Vilnis, kurš no soda laukuma kreisās malas raidīja bumbu pāri "Grobiņas" vārtsarga Gustava Šukstes sargātajam cietoksnim.

• Pirmā puslaika vidū Jānim Bekam nebija jāsalst "Mettas" vārtos, jo Kurzemes komanda veidoja bīstamus uzbrukumus, liekot mettiešu vārtsargam iesaistīties cīņā. Savus mēģinājumus izpildīja gan Deivids Dobrecovs, gan Rodrigo Gaučis.

Pēc ļoti labas "Grobiņas" ofensīvas "Mettai" izdevās pretuzbrukums, kurā sava pretspēlētāja aizsegā no soda laukuma līnijas sitienu precīzi vārtu tālajā stūrī izdarīja Valmieras futbola audzēknis Ingars Pūlis, dodot rīdziniekiem vadību ar 1:0.

• 33. minūtē Rodrigo Gaučis bija tuvu rezultāta izlīdzināšanai, jau raidot bumbu garām mājinieku vārtsargam, taču uz vārtu līnijas pozīciju bija ieņēmis Jānis Grīnbergs, kurš ar galvu atvairīja "Grobiņas" uzbrucēja sisto bumbu.

• Desmit minūtes pirms pirmā puslaika beigām ļoti tika sakāpinātas "Grobiņas" emocijas, jo pēc standarta situācijas Viktors Ziemelis raidīja ar galvu bumbu vārtos, tomēr tika pacelts spēles tiesneša asistenta karodziņš. "Grobiņas" spēlētājiem protestējot, "Metta" devās pretuzbrukumā un ar noteikumu pārkāpumu Ralfs Džeriņš bija spiests apturēt Pūli. "Metta" uzskatīja, ka pārkāpums ir sarkanās kartītes vērtībā, bet grobiņnieki bija neapmierināti par ieraudzīto dzelteno.

• Spēles vērtīgākā futbolista balvai pavisam pārliecinošu pieteikumu puslaika izskaņā izdarīja Pūlis, kurš pēc komandas biedru pārtvertās bumbas devās straujā uzbrukumā. Artjomam Puzirevskim veicot piespēli uz priekšu, Pūlis nonāca soda laukumā un pārmeta bumbu pāri Šukstem, sasniedzot rezultātu 2:0.

• Arī otrajā puslaikā Pūlis bija veiklākais spēlētājs slidenajā Hanzas stadiona laukumā. "Mettas" uzbrucējs trešo reizi raidīja bumbu garām "Grobiņas" vārtsargam, tomēr no nonākšanas pavisam nelāgā situācijā kurzemniekus izglāba Kārlis Mikuļskis, kurš ņēma piemēru no pretinieku spēlētāja Grīnberga, atvairot bumbu uz vārtu līnijas.

• 79. minūtē neticībā galvas saķēra viss "Grobiņas" rezervistu soliņš. No pašas vārtu priekšas Ivo Gaučim neizdevās raidīt bumbu garām Bekam, tādējādi saglabājoties "Mettas" divu vārtu pārsvaram.

• Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Dāvids Družiņins izšķīrās par sitienu no distances, raidot bumbu vārtu augšējā stūrī, tomēr savu cietoksni neieņemtu atstāja lieliski spēlējošais Beks. Skanot tiesneša beigu signālam, "Metta" ielika vienu kāju durvīs uz nākamās sezonas Virslīgas turnīru - 2:0.

• Atbildes spēle norisināsies svētdien Liepājā stadiona "Daugava" rezerves laukumā. Cīņa sāksies pulksten 13:00 un to tiešraidē varēs vērot gan TV4 kanālā, gan Sportacentrs.com tiešraidē.

"Metta" - "Grobiņa" 2:0 (2:0)
Vārti: Pūlis 28' 41'
Brīdinājumi: Vientiess, Zeņģis - Mikuļskis, Džeriņš, Družiņins, Volkovs, Dobrecovs
Metta: Beks - Zeņģis, Vilnis, Kirkils, Grīnbregs - Keršis, Vientiess, Čiņajevs, Korrea (Rēķis 60') - Pūlis (Mbassi ), Puzirevskis.
Grobiņa: Šukste - Družiņins, I. Gaučis (Sāmietis 82'), Džeriņš, Mikuļskis- I. Ziemelis (Meļķis 64'), Krušatins, Andersons (Volkovs 64'), Knapšis (Kurtišs 71'), - R. Gaučis, Dobrecovs.
Galvenais tiesnesis: Artis Ķēniņš

Virslīgas pārspēles

Dat.LaiksSpēleRez.Laukums
24.11.19:00Metta - Grobiņa2:0 (2:0)Hanzas vidusskolas laukums
27.11.13:00Grobiņa - MettaLiepājas "Daugavas" rezerves laukums

Iepriekšējās pārspēles

GadsPārspēļu pāris1. sp.2. sp.Summā
2019.Metta - Super Nova0:03:13:1
2018.Metta - Super Nova7:23:010:3
2017.Metta - Progress/AFA Olaine1:13:14:2
2016.Metta - Olaine/Super Nova1:11:02:1
2015.Metta - Valmiera Glass3:16:29:3
2014.Metta - Rēzekne1:05:16:1
2013.Metta - Gulbene1:04:25:2

     [+] [-]

, 2022-11-24 21:03, pirms gada
Nozaga golu Grobi'nai.

  +2 [+] [-]

, 2022-11-24 21:03, pirms gada
Teikšu godīgi, Metta tika labi pavazāta, bet vińi jau pie tā ir pieraduši virslīgā !! Nekādas saspēles tikai aizsargājās un kaut kur sit bumbu, paveicās kad Grobińa iekrita uz tālajām piespēlēm. Mettas pārstāvji tik stāsta, ka tie būs nākamie izlases spēlētāji nu beidziet sevi mānīt. Bez Puzirevska nekā tur nav

  +2 [+] [-]

, 2022-11-24 21:20, pirms gada
Kā neitrāls vērotājs, tā arī nesapratu, kāpēc neieskaitīja Grobiņas pirmos vārtus. Aizmugure sitējam tur nebija noteikti. Varbūt sānu tiesnesim brilles aizsvīda un sajauca spēlētājus?

  -1 [+] [-]

, 2022-11-24 22:58, pirms gada
Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: Kā neitrāls vērotājs, tā arī nesapratu, kāpēc neieskaitīja Grobiņas pirmos vārtus. Aizmugure sitējam tur nebija noteikti. Varbūt sānu tiesnesim brilles aizsvīda un sajauca spēlētājus?
Labi vien ir, nepatīk ka kādi Grobiņieki būtu virsliga

     [+] [-]

, 2022-11-25 07:23, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: Labi vien ir, nepatīk ka kādi Grobiņieki būtu virsliga
Tāpat nebūtu, ja vien nedod kādas īpašas pielaides, jo A licenci viņi nekādi nevar nokārtot.