Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kalniņam "hat-trick", "Metta/LU" spēlēs Virslīgā arī nākamgad

Kalniņam "hat-trick", "Metta/LU" spēlēs Virslīgā arī nākamgad
Gatis Kalniņš
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Šodien Rīgas Hanzas vidusskolas laukumā tika aizvadīta otrā pārspēle par tiesībām nākamgad spēlēt SMScredit.lv Virslīgā. Lai gan pirmajā puslaikā "Gulbenes" futbolisti izvirzījās vadībā ar 2:1, spēles turpinājums krietni sekmīgāks izvērtās "Mettai/LU", kura uzvarēja visā mačā ar 4:2 (divu spēļu summā 5:2). Trīs vārti Gata Kalniņa kontā.

Pirmajās minūtēs "Mettas" futbolisti vairāk kontrolēja bumbu, ik pa brīdim cenšoties uzlauzt nosacīto laukuma saimnieku "Gulbenes" aizsardzību. Ja Marks Bogdanovs "Gulbenes" vārtos darbojās diezgan droši, tad aizsargi ne vienmēr iedvesa pārliecību. Vienā no nedrošajiem momentiem viens pats pret vārtiem tika atstāts Gatis Kalniņš, kurš savu iespēju izmantoja.

Vēl dažas minūtes "Metta" turpināja uzbrukt, tomēr pamazām pamodās arī "Gulbene". Pirmās līgas vicečempioni pārņēma bumbas kontroli un ar ātriem triecieniem centās uzlauzt "Mettas" aizsardzību. 26.minūtē pēc standartsituācijas izspēles no laukuma vidus bumbu soda laukumā uzņēma Vīts Rimkus, panākot izlīdzinājumu – 1:1.

"Gulbene" turpināja veidot uzbrukumus un jau pēc septiņām minūtēm Jevģenijs Kazura ar tālsitienu pārspēja Artūru Biezo. "Gulbene" nedaudz negaidīti bija uz viļņa, turpināja uzbrukt, tomēr viņu emocijas pamatīgi noplaka pēc Alekseja Bespalova sarkanās kartītes. Puslaika beigās sāpju grimase parādījās "Gulbenes" mūra Marka Bogdanova sejā, tomēr vārtsargs palika laukumā.

Otro puslaiku gulbenieši sāka uzmanīgi, pamatīgi iesēžoties aizsardzībā un acīmredzami meklējot pretuzbrukumu iespējas. Spēle gan neizvērtās gluži pēc viņu plāna – "Metta/LU" pārliecinoši kontrolēja bumbu, terorizējot Bogdanovu un viņa vadīto aizsardzību.

57.minūtē Māris Savinovs pēc standartsituācijas palika pilnībā brīvs pie tālā vārtu staba, tomēr pamanījās neiesist, bet vēl pēc trim minūtēm "Mettas" futbolisti divreiz dažu sekunžu laikā trāpīja pa vārtu stabu.

Arī turpinājumā studenti meklēja variantus "Gulbenes" laukuma pusē, īpaši koncentrējoties uzbrukumiem pa kreiso malu, kur acīmredzami pietrūka noraidītais Bespalovs. 67.minūtē Artūrs Pallo ielauzās soda laukumā un tika nogāzts – Milašēvičs realizēja 11 metru soda sitienu (2:2).

Tomēr arī ar to "Mettai" nebija pietiekami (pie 2:2 "Gulbenei" bija jāgūst vismaz divi vārti), jo studenti acīmredzami turpināja uzbrukt. Iespējas pārspēt Bogdanovu bija daudz, tomēr tikai 85.minūtē Kalniņš pēc bumbas apstrādes soda laukumā pārspēja "Gulbenes" vārtsargu.

Pieredzējušais "Mettas" uzbrucējs gan nebija teicis savu pēdējo vārdu – pēc trim minūtēm ar lielisku tālsitienu Kalniņš panāca jau 4:2, izdzēšot pēdējās "Gulbenes" futbolistu cerības uz sekmīgu mača iznākumu.

SMScredit.lv Virslīgas pārspēle

"Gulbene" – "Metta/LU" 2:4 (2:1)

Vārti: Rimkus 26' Kazura 33'- Kalniņš 12' 85' 88' Milašēvičs 67' (11m)
Brīdinājumi: Šiļuks 56' – Māris Savinovs 89'
Noraidījumi: Bespalovs 41'
"Gulbene": Bogdanovs, Jeļkins, Šiļuks, Korabļovs, Bespalovs, Idionovs (Vitkovskis 76'), Dzelzkalējs, Telešs (Kozlovskis 70'), Kazura, Lapss, Rimkus.
"Metta/LU": Biezais, Puķītis, Putāns, Pavļučenko (Ostrovskis 46', Priedēns 76'), Vardanjans, Kalniņš, Pallo, Rožkovskis, Milašēvičs, Māris Savinovs, Riherts (Skābardis 61').
Tiesnesis: Aleksandrs Golubevs

  +4 [+] [-]

, 2013-11-17 15:56, pirms 10 gadiem
Spēles komentētājs pastāstīja, ka, iespējams, DK sodīja ''Mettu'' par to, ka pēc pirmās spēles atļāva Lajukam atrasties ''Gulbenes'' ģērbtuvē.
Tāpat, pirmo spēli apmeklēja visu Virslīgas klubu pārstāvji (izņemot LM un ''Ilūksti'').

Savukārt šodien, spēles laikā ākstījās tikai Martusevičs.

  +8 [+] [-]

, 2013-11-17 15:59, pirms 10 gadiem
Kalniņam [Virslīgā vai pārspēlēs] pirmais hat-trick kopš 2009.gada spēles: LFF: FC Tranzīts - Jūrmala-VV

  +5 [+] [-]

, 2013-11-17 15:59, pirms 10 gadiem
Un tā Latvijas futbola sezona ir noslēgusies. Prieks par Mettas uzvaru pārspēlēs un, kā jau sacīju pirms mača, ja mettieši uzlabos realizāciju, noteikti uzvarēs. To viņi arī paveica. It sevišķ jau Gatis, kuram šodien hat-trick. Īstens uzbrukuma līderis. Lai arī šodien Metta atkal kontrolēja spēli, jāteic, ka Gulbene labu pretestību parādīja, patika daudz labāk nekā pirmajā mačā. Ja nebūtu Bespalovam kartītes, varēja uz tā viļņa varbūt vēl kādus vārtus gūt un tad jau, kas zina, kā viss pavērstos. Beigās atkal jūtami pietrūka spēka un acīmredzami arī motivācijas, saprotot, ka viss jau ir skaidrs. Vecmeistars Rimkus vēl golu ielika, bet skaistākie, protams, Kalniņa trešie vārti. Apsveicu Mettu ar palikšanu Virslīgā.

  +4 [+] [-]

, 2013-11-17 16:03, pirms 10 gadiem
Tapec ka psihopats Riherts nebija klat tapec komanda ari labak speleja un speja iesist.
Slēpts komentārs: strops

  -2 [+] [-]

, 2013-11-17 16:18, pirms 10 gadiem
Neko sev, Čeburs vēl spēlē!

  +6 [+] [-]

, 2013-11-17 17:00, pirms 10 gadiem
padomajiet, labi ja Gulbene nākam gad spēlētu virslīga, kas taja komadā spēlētu, kaut kādi atkritēji un veicmeistari kas nav vajadzīgi citām komandām, pat stadiona tur jedziga nav. Būtu Ilukstes variants un tadi klubi mums nav vajadzigi virsliga, jo tomer Metta gatavo ari futbolistus vadošajām Latvijas komandām un prieks kad Metta iesaista ari futbolistus no reģioniem, ļoti patika kā spēlē pallo un manliekas kad viņs ir no Valmieras
Nākamsezon, lai Gulbene turpina audzināt savus sporta skolas audzekņus.

  +3 [+] [-]

, 2013-11-17 17:03, pirms 10 gadiem
Nu ja tiri no aimugures ar taisnam kajam notriec zeme un nav sarkana,tad par ko jadod?

  +2 [+] [-]

, 2013-11-17 17:42, pirms 10 gadiem
Viss ir tā, kā tam bija jānotiek!Apsveicu Mettu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-11-17 17:49, pirms 10 gadiem
kaads kofs uz 1/2 ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-17 18:15, pirms 10 gadiem
markiss3 rakstīja: ceru , ka nakamsezona metta izlidos pa taisno ara no virsligas
Sapnot nav aizliegts!

     [+] [-]

, 2013-11-17 18:18, pirms 10 gadiem
666.ru rakstīja: 1000 % Pirmajā spele ar izdomāta pendele!
Bija bija izdomata,vispar visas Mettas speles ir izdomatas...eh cik cilveki var but skaudigi...nu jaa Latvies ari mak spelet futbolu! Nu nebus mums krievu liga futbola!

  +4 [+] [-]

, 2013-11-17 18:39, pirms 10 gadiem
Otrā gada sindroms pārdzīvots -- ne bez uztraukumiem, bet tomēr beigās ar veselu ādu. Nākošgad būs rūdītāki.

  +2 [+] [-]

, 2013-11-17 18:44, pirms 10 gadiem
markiss3 rakstīja: ceru , ka nakamsezona metta izlidos pa taisno ara no virsligas
Neizlidos !!! Tici man!!!

  +3 [+] [-]

, 2013-11-17 18:48, pirms 10 gadiem
Bet pirmajā puslaikā Gulbene patīkami pārsteidza, nebiju gaidījusi, ka viņi var tik sakarīgi nospēlēt. Kaut arī neliels pārsvars Mettai bija, puslaika rezultāts nav gluži spēles gaitai atbilstošs, tomēr malači gulbenieši, ka radīja intrigu.
Slēpts komentārs: britiw_h-side

  -3 [+] [-]

, 2013-11-17 20:44, pirms 10 gadiem
Šodien pinībā bija redzama jaunā futbola filozofija:
1)diskvalificēts treneris omulīgi sēd ar spēles inspektoru(!) pāris metrus no tehniskās zonas un droši vada spēli;
2)viesu komanda demonstratīvi netiek laista ģērbtuvēs(jāgaida 40 min!);
3)komandu vadībai tiek dalīti mistiski un kļūdaini personu identitātes papīrīši;
4)ar kniedēm un bleķa gabaliem apkalts "apsargs" nelaiž ģērbtuvē kluba vadības pārstāvjus;
5)viesu komandai pretinieku diskvalificēts treneris vairākkārt draud ar kriminālpolicijas pieaicināšanu, ja netiks ievērotas VIŅA AUGSTĪBAS prasības.
Kā futbols var būt ar tādu attieksmi? Vai tā ir lieluma mānija, kultūras trūkums vai mūsdienīgs futbola huligānisms?
Slēpts komentārs: Duff05

  +4 [+] [-]

, 2013-11-17 22:16, pirms 10 gadiem
Duff05 rakstīja: Visā visumā viss ir tā kā tam ir jābūt! Meta vispār ir ir kautkas ļoti pozitīvs Latvijas futbola dzīvē,ir tikai viens bet, kas ir tik šausmīgi riebīgs un pretīgs,Riherts ir nacionālists un cilvēks kas ienīst krievus,tas viņu nobeigs! Un nekas viņam nesanāks!
Ej ārstējies no savas naciofobijas

  +1 [+] [-]

, 2013-11-18 00:22, pirms 10 gadiem
Duff05 rakstīja: Visā visumā viss ir tā kā tam ir jābūt! Meta vispār ir ir kautkas ļoti pozitīvs Latvijas futbola dzīvē,ir tikai viens bet, kas ir tik šausmīgi riebīgs un pretīgs,Riherts ir nacionālists un cilvēks kas ienīst krievus,tas viņu nobeigs! Un nekas viņam nesanāks!
Jaa,jaa visiem ir jalaiza pakalas krieviem un jaruna krieviski,lai pashi macas latvieshu valodu un nebus nekadu problemu!!!

  +3 [+] [-]

, 2013-11-18 12:59, pirms 10 gadiem
Duff05 rakstīja: Visā visumā viss ir tā kā tam ir jābūt! Meta vispār ir ir kautkas ļoti pozitīvs Latvijas futbola dzīvē,ir tikai viens bet, kas ir tik šausmīgi riebīgs un pretīgs,Riherts ir nacionālists un cilvēks kas ienīst krievus,tas viņu nobeigs! Un nekas viņam nesanāks!
Ja tā būtu, kādēļ gan Mettā gan šosezon, gan citus gadus ir spēlējuši krievi? Arī armēņi, kuri Latvijā pārsvarā tomēr pārstāv krievvalodīgo diasporu?