Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Video: Riherts: "Uzskatu, ka pārspēles nav vajadzīgas"

Elmārs Pēterāns
Elmārs Pēterāns
Šovakar Rīgas Hanzas vidusskolas stadionā vietu SMSCredit.lv futbola Virslīgā nodrošināja FS "Metta/LU", kas turnīra otrajā pārspēlē ar rezultātu 6:2, divu spēļu summā 9:3, bija pārāka pār FK Valmiera Glass/BSS komandu. Divus vārtus mājinieku labā guva Roberts Uldriķis, bet pa reizei bija precīzi Gatis Kalniņš, Armands Pētersons, Rendijs Šibass. Valmieras komandā vārtus guva Jānis Lapss un Valts Jaunzems. Sportacentrs.com piedāvā pēcspēles preses konferenci, kurā par pēdējo šīs sezonas spēli un sezonu kopumā viedokli sniedz Andris Riherts un Gatis Ērglis.
Vērtējums: +4

     [+] [-]

, 2015-11-26 04:20, pirms 8 gadiem
Tā tik ir saruna!

     [+] [-]

, 2015-11-26 08:24, pirms 8 gadiem
Ply off sistēma noslēgumā,katrā līgā

  +3 [+] [-]

, 2015-11-26 08:34, pirms 8 gadiem
Nu nākamgad iesaku nopirkt katrai komandai 1 mikrafonu un iedot žurnālistiem, savādi jau apnicis vienmēr jautājumu mēģināt no atbildes uzminēt.

  +4 [+] [-]

, 2015-11-26 08:37, pirms 8 gadiem
Riherts: "Uzskatu, ka pārspēles nav vajadzīgas"
Tā vietā notiek divu pēdējo komandu nomaiņa. Tādā gadījumā Metta jau sen būtu izlidojusi no virslīgas.

  +2 [+] [-]

, 2015-11-26 10:43, pirms 8 gadiem
Bik humoristi
Bet nu tas, ka žurnālistu jautājumus nevienā intervijā nevar dzirdēt, tas ir nenormāli besīgi.

     [+] [-]

, 2015-11-26 15:45, pirms 8 gadiem
Principā par šī pārspēļu nevajadzību var Rihertam piekrist,jo šobrīd 1.līgas un virslīgas meistarību līmenis ir ļoti atšķirīgs ,ko pierādīja šīs pārspēles un arī Latvijas kausa izcīņa.Šī sistēma ir lietderīga tad ,kad virslīgas autsaideru līmenis daudz neatšķirtos ar 1.līgas vadošo komandu
līmeni.Šobrīd tā nav.

  +5 [+] [-]

, 2015-11-26 16:47, pirms 8 gadiem
No vienas puses, varētu piekrist Algunam, es arī pati iedomājos par to, ka pārspēlēm bija lielāka jēga, kad Virslīgā bija 10 komandas (un līdz ar to autsaideru līmenis mazliet zemāks).
Taču! Gan Alguns, gan Riherts aizmirst to, ka pārspēļu eksistence piedod papildu intrigu cīņām gan Virslīgas lejasgalā (nevienam tomēr negribas pārspēlēs piedalīties), gan pirmās līgas augšgalā. Iedomāsimies: ja pārspēļu nebūtu, pēc Gulbenes izmešanas sezonas atlikusī daļa vairākām komandām pārvēsrtos par maznozīmīgu treniņturnīru (kā to arī tagad interpretē Spartaks). Un, ja arī Gulbene turpinātu spēlēt, viss gāja uz to, ka tā drīz vien bezcerīgi atpaliktu -- un efekts tas pats.
Savukārt pirmajā līgā ātri vien vairs nebija nopietnu šaubu par Caramba uzvaru (kaut arī pārsvars punktos nebija nemaz tik liels), galvenā intriga bija tieši cīņā par otro -- pārspēļu -- vietu.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-26 16:49, pirms 8 gadiem
principā, mettiešu un valmieriešu starpā nekāda dižā tehniskā atšķirība nav, tikai tas, ka Mettai kā lielākajai daļai Virslīgas komandu, aizritēja mierīgi, jo spēles notika visai reti, krietni retāk kā 1.līgā, tādēļ bija laiks, īpaši jau vasarā, ielikt lielāku vai nostiprināt fizisko bāzi ar treniņiem. Ņemot vērā, ka Metta ir daudz maz pusprofesionāla komanda nevis kā Valmierā - tīrākā amatieru, tad izšķirošais faktors bija tieši spēlētāju fiziskā kondīcija, ko ļoti labi varēja redzēt abās spēlēs, kur mettieši uzvarēja ļoti daudz divcīņas. Kamēr 1.līgas augšgala komandu spēlētāji netrenēsies biežāk kā 3-4 reizes nedēļā un treniņu apmeklējums būs tik pat švaks, tad pārspēlēm, tiešām nav jēgas.