Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Foto: Uzliesmo konflikts starp "Mettas"/LU un "Skonto" pārstāvjiem

Agris Suveizda
Rīgas futbola klubu "Metta"/LU un "Skonto" derbijs SMScredit.lv Virslīgā noslēdzās ar graujošu "Skonto" uzvaru (5:1). Taču tieši pēc spēles beigām emocijas sita augstāko vilni, kad turpat laukumā uzvirmoja konflikts starp "Mettas"/LU pārstāvjiem, vadību, apsargiem, kā arī "Skonto" spēlētājiem un treneriem. Nonāca līdz pat fiziskai saskarsmei. Kā redzams publicētajos attēlos, viena no centrālajām epizodēm bija "Mettas" ģenerālsekretāra un LFF valdes locekļa Ģirta Mihelsona saķeršanās ar "Skonto" trenera asistentu un bijušo Latvijas izlases uzbrucēju Mihailu Miholapu.

Incidenta iespējamais izcelšanās iemesls varētu būt "Skonto" spēlei nepieteikto futbolistu vēlme uz ģērbtuvēm doties pāri laukumam (par staigāšanu pa laukumu tika aizrādīts arī parastajiem skatītājiem). Grūstīšanās un nelielais kautiņš ātri aprima, taču vārdu pārmaiņa turpinājās vēl vairākas minūtes - kā piemēram, starp "Skonto" pussargu Igoru Kozlovu un "Mettas"/LU galveno treneri Andri Rihertu, Ģirtu Mihelsonu un "Skonto" vārtsargu Andreju Pavlovu vai arī vienu no "Mettas"/LU pārstāvjiem un kādu žurnālistu.

Pēc konflikta eskalācijas jeb Mihelsona saķeršanās ar Miholapu laukumā izskrēja arī vairāki "Skonto" fani, kas maču vēroja aiz žoga. Viens no "Skonto" faniem, kuram ir arī žurnālista akreditācija, netika ielaists stadionā, tādēļ pārējie ar viņu solidarizējās un spēli apsargu un policijas ekipāžas klātbūtnē vēroja ārpus stadiona teritorijas. Jāpiebilst, ka mača sākumā stadiona teritorijā netika ielaists arī savainotais "Skonto" aizsargs Vitālijs Smirnovs, kuram acīmredzot neesot bijusi nepieciešamā ieejas karte.

Atgādinām, ka šis nav pirmais konflikts šo komandu savstarpējās spēlēs. Pagājušajā sezonā pēc pirmā apļa spēles uzbrukumā cieta "Mettas"/LU izpilddirektore Maira Mihelsone.

Jāuzsver, ka galerijā nav redzama pilnīgi visa konflikta gaita. Foto: Juris Gūtmans
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-08-11 07:55, pirms 9 gadiem

Komentārs par 7. attēlu

Redzam, ka Riherts stāv blakus un visu labi redz, bet preses konferencē gļēvulis tik un tā piesauca Skonto fanus, ka tie esot provokatori

  -1 [+] [-]

, 2015-08-11 08:00, pirms 9 gadiem
Jāatzīmē, kā arī “Skonto FC” prezidentu Kārli Villerušu nelaida ģērbtuvēs, lai apsveiktu komandu.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-11 08:06, pirms 9 gadiem

Komentārs par 4. attēlu

Inteliģenti cilvēki rīkojas citādāk!

  +4 [+] [-]

, 2015-08-11 08:30, pirms 9 gadiem

Komentārs par 11. attēlu

Buda rakstīja: Jāatzīmē, kā arī “Skonto FC” prezidentu Kārli Villerušu nelaida ģērbtuvēs, lai apsveiktu komandu.
Vilerušs netika ielaists ģērbtuvē, jo viņam nebija mugurā vestes.

  -4 [+] [-]

, 2015-08-11 10:27, pirms 9 gadiem

Komentārs par 16. attēlu

Latvijas Nacionālā izlases treneris...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2015-08-11 10:53, pirms 9 gadiem

Komentārs par 16. attēlu

Cirks aizbrauc un Mettas klauni paliek LFF valdes loceklis Miķelsons apsarga vestē - lūk tas ir līmenis dzīvē vienmēr ir jābūt harmonijai un līdzsvaram - neko nevar izdarīt laukumā, tad visu kompensē ārpus tā ar savu pidiotismu... Žēl, ka šie čaļi, kuri ir izveidojuši labu skolu bērniem, rāda antifutbolu un organizatoriskās nekompetences pieaugušo līmenī...

  +4 [+] [-]

, 2015-08-11 10:59, pirms 9 gadiem

Komentārs par 1. attēlu

Viens ar kruķiem arī nesās palīgā...

  +4 [+] [-]

, 2015-08-11 11:14, pirms 9 gadiem

Komentārs par 7. attēlu

Andrjušam Pavlovam atkal netur nervi?

  +8 [+] [-]

, 2015-08-11 11:20, pirms 9 gadiem
Buda rakstīja: Jāatzīmē, kā arī “Skonto FC” prezidentu Kārli Villerušu nelaida ģērbtuvēs, lai apsveiktu komandu.
Vai viņš bija ierakstīts spēles pieteikumā?

  +3 [+] [-]

, 2015-08-11 11:34, pirms 9 gadiem
Kas ir ko, huiliešu šļuras ar visu savu vadoni tik ļoti aizkaitināti, ka pēc spēles nervi netur? Labi, ka mums ir detektīvs Agris, kurš laicīgi visu objektīvo patiesību izkladzināja!
Slēpts komentārs: Zelta sietiņš

 +10 [+] [-]

, 2015-08-11 11:53, pirms 9 gadiem
Gan jau Mihuilam Miholapam latviski tika pateikts, ka pa laukumu nedrīkst staigāt, bet šis, kozjols un andjuša pavlovs latviski ne bū ne bē, un uzsāka konfliktu pret mettiešiem. Lasītājiem atgādināšu, ka 90 gados, kad Mihuilam iedeva pilsonību, šamais domāja , ka Latvijas prezidents ir guntis indriksons . Toļka skonta, toļka pabeda

  +4 [+] [-]

, 2015-08-11 11:55, pirms 9 gadiem

Komentārs par 2. attēlu

Viss problēmas cēlonis ir Hanzas vsk. sporta laukuma neatbilstība UEFA Infrastruktūras reglamentam - jebkura UEFA pārziņā esošā nacionālā čempionāta spēlei būtu jānotiek 1.kategorijas stadionā. Protams, vietējā asociācija (mūsu gadījumā LFF) var pieļaut izņēmumus. Lielākais pluss "hanzā" - skatītāju tuvums laukumam, mīnuss - nokļūšana improvizētajās tribīnēs un pēc spēles iziešana no stadiona. Visu var atrisināt, izsniedzot "all pass" tiem, kam ir tiesības uzkāpt uz futbola laukuma un iekļūt ģērbtuvēs, jo 99% apsardzes darbinieki noteikti nezina kāds izskatās Villerušs un kas viņš ir

  +6 [+] [-]

, 2015-08-11 12:01, pirms 9 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: nedirs , Pavlovs latviski runā
Nepļūti, savus sapņus atstāj pie sevis.

 +10 [+] [-]

, 2015-08-11 12:06, pirms 9 gadiem
Fiirers rakstīja: Viss problēmas cēlonis ir Hanzas vsk. sporta laukuma neatbilstība UEFA Infrastruktūras reglamentam - jebkura UEFA pārziņā esošā nacionālā čempionāta spēlei būtu jānotiek 1.kategorijas stadionā. Protams, vietējā asociācija (mūsu gadījumā LFF) var pieļaut izņēmumus. Lielākais pluss "hanzā" - skatītāju tuvums laukumam, mīnuss - nokļūšana improvizētajās tribīnēs un pēc spēles iziešana no stadiona. Visu var atrisināt, izsniedzot "all pass" tiem, kam ir tiesības uzkāpt uz futbola laukuma un iekļūt ģērbtuvēs, jo 99% apsardzes darbinieki noteikti nezina kāds izskatās Villerušs un kas viņš ir
Skonto FC ir divi Kārļi Villeruši. Par kuru Villerušu iet runa?
Slēpts komentārs: Zelta sietiņš

  +9 [+] [-]

, 2015-08-11 12:25, pirms 9 gadiem
Vai Riherts vainoja fanus konfliktā, vai uzsvēra ko citu? Konflikts izcēlās stadiona iekšējo noteikumu pārkāpuma dēļ. Ja neviens mirstīgais nedrīkst šķērsot laukumu pēc spēles, tad ievērosim noteikumus un pēc aizrādījuma arī dosimies laukumam apkārt. Tad par aizrādījumu tiek uzbrukts ~70 gadus vecam vīrietim un ir loģiski šādu agresiju apturēt. Šeit mēs nonākam pie mana komentāra sākuma - Riherts minēja skriešanu pār laukumu un lekšanu pār žogam. Pēc incidenta, kā arī šī raksta autors Agris min, - fani pārlec pāri žogam un cenšas iesaistīties, taču viņi nav konfliktā iesaistīti. Viņi vienkārši redzot incidentu kā mežoņi lec pār žogam un arī grib uzkurināt asinis. Bet līdz tam nenonāk.
Tāpat ari lamāšanās, pretīga uzvedība būtu jāizmet no futbola, Miholaps visu spēli ļoti skaļi un pretīgi lamājās un lielā mērā bija incidenta provokators, apmēram uzskatot, ka noteikumi uz Skonto pārstāvjiem neattiecas (laukuma šķēršošanu) un pagrūda un pasūtīja šo 70 gadus veco vīrieti.

Tāpāt par Smirnova neielaišanu, es gan nevaru teikt simtprocentīgi, taču paspriežiet taču loģiski, ja atnāk vienkārši čuvaks ar kruķiem, ņemot vērā, ka Latvijā apsargs nezina, vai tu esi futbola zvaigzne vai izliecies, jo pašmāju futbolisti nav Messi un Ronaldo, ko teju visa pasaule pazīst, tad kāpēc tā vienkārši jāielaiž, jo viņš kko tādu saka. Kāds cits to apstiprinās - lūdzu ! Protams, interesanta situācija, bet apsardze tāpēc ir domāta - viņiem ir jābūt drošiem ! Nevēlamies taču notikumus kā 49.vidusskolā !

Par skonto fana neielaišanu - laukuma saimnieki izvēlas, vai ielaist vai neielaist. Iespējams nevēlama persona.

Tas tā, no neitrāla līdzjutēja. Padomājiet loģiski, nevis izdomājiet pasakas, ka Riherts teicis, ka Skonto fani kāvušies uz laukuma un ka Mihelsonam neiztur nervi un viņš tāpat uzbrūk Miholapam zaudējuma rūgtumā. Tā veidojas dezinformācija, redz, jau pat sākumā tika rakstītas muļķības, ka nav ielaisti vairaki Skonto fani, bet patiesībā tikai viens.

Autora Agra Suveizdas versija ir ļoti tuvu patiesai un objektīva, nevis balstās uz vienas vai otras iesaistīto puses pārdzīvojumiem un stāstiem.
Slēpts komentārs: 4emsis

  +3 [+] [-]

, 2015-08-11 13:02, pirms 9 gadiem

Komentārs par 16. attēlu

Cerams abas komandas tiks sodītas! UN metai apkārt laukuma jāierīko pārnēsājami nožogojumi, lai vairāk nekas līdzīgs nenotiktu, kā tas ir ierīkots Ventspils 2. pamatskolas stadionā..
Bet visi šie iesaistītie cilvēki konfliktā man paliek pretīgi.. Gan skonto ar savām naudas ķibelēm, gan Metta ar savu nevarējumu neko sasniegt un lieku d**šanu un čīkstēšanu visapkārt!
Slēpts komentārs: Manning

  -1 [+] [-]

, 2015-08-12 01:26, pirms 9 gadiem
balkons rakstīja: Gan jau Mihuilam Miholapam latviski tika pateikts, ka pa laukumu nedrīkst staigāt, bet šis, kozjols un andjuša pavlovs latviski ne bū ne bē, un uzsāka konfliktu pret mettiešiem. Lasītājiem atgādināšu, ka 90 gados, kad Mihuilam iedeva pilsonību, šamais domāja , ka Latvijas prezidents ir guntis indriksons . Toļka skonta, toļka pabeda
Pavlovs runaa latviski