Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Pirmos punktus izcīna "Kurši", "Rubene" turpina apspēlēt valmieriešus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pirmos punktus izcīna "Kurši", "Rubene" turpina apspēlēt valmieriešus
Juris Zilberts divcīņā ar Aigaru Belasovu
Foto: Jānis Līgats

Elvi florbola līgas jaunā sezona sākusies ar Liepājas "Kuršu" izcīnītu 8:7 uzvaru viesos pār FK "Rīga", kas ļāvis pārtraukt četru zaudējumu sēriju savstarpējos dueļos, spēlējot pretinieku laukumā. Citā mačā "Rubene" prata tikt galā ar tradicionāli sīvajiem, bet vienlaikus parocīgajiem "FBK Valmiera" florbolistiem - 7:4.

"Kurši" pārtrauc četru neveiksmju sēriju un triumfē atklāšanas mačā
Jaunās sezonas pirmajā spēlē savā starpā tikās FK "Rīga" un Liepājas "Kurši". Pērnajā sezonā augstāku vietu turnira tabulā izcīnīja galvaspilsētas klubs, savstarpējās spēlēs uzvaras dalot uz pusēm. Pēdējās četrās viesošanās reizēs galvaspilsētā "Kurši" mājup bija spiesti doties ar zaudējumu kabatā. Bukmeikeri pirms spēles par diezgan izteiktiem favorītiem šajā spēlē tomēr uzskatīja Vēju pilsētas komandu. Arī Florbolazinas.lv Twitter kontā no teju 100 respondentiem 60% uzvaru paredzēja viesu komandai.

Spēles pirmā trešdaļa aizritēja ar liepājnieku teritoriālo pārsvaru, taču vārtus izdevās gūt tikai vienu reizi, kad ceturtajā minūtē precīzs bija Miķelis Krūms. Otrā trešdaļa aizritēja krietni rezultatīvākā cīņā un laukuma saimniekiem bija izdevies līdzsvarot notikumus laukumā. Sevišķi izcēlās Mārtiņš Zelčs, kurš florbola aprindās atgriezies pēc vienas sezonas pārtraukuma. Pēc nospēlētām 40 minūtēm uz tablo kaujniecisks neizšķirts 4:4 un atrisinājumam vajadzēja nākt trešajā periodā. Tajā jau pirmajā minūtē ne sevišķi veiksmīgu spēli aizvadījušo Armandu Puķīti paspēja pārspēt gan Miķelis Krūms, gan Kaspars Klamers, kas deva 6:4 vadību un rīdzinieki izšķīrās par vārtsarga maiņu, vietu vārtos uzticot Mārim Ronim. Jau pirmais metiens pa viņa vārtiem atkal bija rezultatīvs un mājinieki izmantoja 30 sekunžu pārtraukumu, taču arī tas nedeva vēlamo rezultātu, jo nākamais uzbrukums beidzās ar Mihaila Kostuseva precīzu metienu un uz tablo jau negaidīti graujošais 8:4. Rīdzinieki sāka aktīvi presingot, tādējādi iekrītot uz pretuzbrukumiem. Liepājnieki gan pret savām daudzajām izdevībām izturējās pavirši un vēl bīstamāki pretuzbrukumi vēlās jau uz viesu vārtiem. Tas radīja papildu intrigu, jo divas minūtes pirms pamalaika beigām rezultāts bija vairs tikai 8:7 liepājnieku labā. Parūpēties par pārsteigumu un atspēlēt visu deficītu FK "Rīga" tomēr nespēja, sezonu sākot ar minimālu zaudējumu.

Neskatoties uz piedzīvoto zaudējumu, lieliski florbola apritē atgriezies Mārtiņš Zelčs, kuram četri vārtu guvumi un labākā spēlētāja balva savā komandā. Pēc spēles viņš atzina, ka atgriešanās laukumā tiešām ir izdevusies un pašlaik vienīgā lieta, kas pietrūkst ir fiziskais spēks, jo tehniskais arsenāls diži neesot pazudis. Atliek ieiet ritmā un sniegums būs vēl labāks. Par maču Mārtiņš atzīst, ka žēl zaudēt spēli dēļ vienas neveiksmīgas minūtes, atzīstot, ka komandai neesot bijis pareizais noskaņojums pirms došanās laukumā uz trešo periodu. Kā šādos mačos ierasts, galvenais, kas pietrūka, lai atspēlētos, bija spēles laiks. Viesiem par labāko atzina Miķeli Krūmu, kuram divi vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle.

Kuratņika "hat-trick" nodrošina "Rubenei" uzvaru
Ar Valmieras derbiju jauno sezonu sāka "Rubenes" un "FBK Valmiera" florbolisti. Pirms mača bukmeikeri par nelieliem favorītiem uzskatīja "Rubenes" komandu, bet Florbolazinas.lv Twitter kontā līdzjutēju aptaujā 52% respondentu uzvaru tomēr atvēlēja viesiem no Valmieras. Statistika gan neliecināja par labu valmieriešiem, kuri no 17 savstarpējām spēlēm uzvarējuši tikai trīs reizes, bet izbraukumā tikai vienu reizi spējuši panākt neizšķirtu, pārējos mačos zaudējot, tostarp pērn ar smago 1:10.

Šoreiz cīņa sākās veiksmīgi valmieriešiem, jo viņu viens no līderiem Ints Vilks ar precīzu metienu panāca vadību savai komandai, tomēr jau pēc divām minūtēm pretuzbrukumā Ārnijs Kuratņiks rezultātu izlīdzināja. Valmierieši vēlreiz panāca vadību, taču vairākumā "Rubene" ātri izspēlēja kombināciju, otros vārtus mačā gūstot Kuratņikam. Pēc pārtraukuma Ingars Matisons pirmo reizi cīņā vadībā izvirzīja laukuma saimniekus, bet Atis Stepāns pārsvaru dubultoja. Trešajā trešdaļā Kuratņiks vēl vienā pretuzbrukumā noformēja sev hat-trick. Kopumā gan noslēdzošajā trešdaļā bīstami uzbruka valmierieši, taču kliboja momentu realizācija. Par to viņi tika dārgi sodīti, kad Ingars Matisons mazākumā izskrēja viens pret vārtsargu Agri Rogaini, nomānīja to un panāca 6:2. Valmierieši nepadevās, ātri divus vārtus atspēlēja, bet Matisons ar metienu no centra astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām ievirzīja bumbiņu tukšos vārtos, nodrošinot "Rubenei" uzvaru ar rezultātu 7:4.

Uzvarētājiem par labāko spēlētāju atzina Arnijs Kuratņiks, kuram trīs precīzi metieni, bet valmieriešiem labākā spēlētāja balva Ričardam Eglītim, kuram divi vārtu guvumi.

Elvi florbola līga, 17.septembris
"FK Rīga" - "FK Kurši" 7:8 (0:1, 4:3, 3:5)
FK Rīga: Alvis Dāle 5 (2+3), Mārtiņš Zelčs 4 (4+0), Lauris Zaicevs 3 (0+3), Jānis Škutāns 1 (1+0), Jānis Belasovs 1 (0+1);
"FK Kurši": Miķelis Krūms 3 (2+1), Mihails Kostusevs 3 (1+2), Gints Siliņš 2 (1+1), Mārtiņš Vējš 2 (1+1), Ivo Popovs 1 (1+0), Kaspars Klamers 1 (1+0), Oskars Bergmanis 1 (1+0), Edgars Rimarenko 1 (0+1)

"Rubene" – "FBK Valmiera" 7:4 (2:2, 2:0, 3:2)
"Rubene": Ingars Matisons 4 (3+1), Ārnijs Kuratņiks 3 (3+0), Atis Stepāns 2 (1+1), Ritvars Bērziņš 2 (0+2), Dāvis Zēmelis 1 (0+1);
"FBK Valmiera": Ričards Eglītis 2 (2+0), Aigars Belasovs 2 (1+1), Ints Vilks 1 (1+0), Edvards Voldemārs Kažmers 1 (0+1), Matīss Salmiņš 1 (0+1)

Turnīra tabula

VietaKomandaUzvaras-zaudējumiVārtiPunkti
1.Lekrings1-012–73
2.Talsi/Irlava1-08–43
3.Rubene1-07–43
4.FK Kurši1-08–73
5.Lielvārde/FatPipe1-08–73
6.SK Pārgauja0-00–00
7.Rockets0-00–00
8.Triobet/Ulbroka0-17–80
9.FK Rīga0-17–80
10.FBK Valmiera0-14–70
11.Ķekava0-14–80
12.FK Bauska0-17–120