Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"FK Bauska" savā neveiksmīgajā sezonā labojusi vairākus antirekordus un ir ar neskaidru nākotni

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"FK Bauska" savā neveiksmīgajā sezonā labojusi vairākus antirekordus un ir ar neskaidru nākotni
Ģirts Laugalis joprojām ir komandas visu laiku rezultatīvākais florbolists
Foto: Elīna Gruncka, sportsbauska.lv

Viens no senākajiem Latvijas florbola klubiem FK "Bauska" aizvadītajā sezonā startēja neveiksmīgi, par mata tiesu saglabājot vietu starp valsts spēcīgākajām komandām. Par nākamo sezonu pašlaik jautājumu ir vairāk kā atbilžu.

Aizvadītajā sezonā FK "Bauska" regulāro čempionātu noslēdz pēdējā 12. vietā un tik vājš sniegums komandai bijis pirmo reizi tās pastāvēšanas vēsturē. Tādēļ neizbrīna, ka šajā čempionātā uzstādīti vairāki antirekordi. Komanda izcīnīja vien trīs uzvaras pamatlaikā, kas ir atkārtoti sliktākais rādītājs. Tikpat maz uzvaru izdevies izcīnīt arī 1998./99. gada sezonā, kad gan bija jāaizvada par četrām spēlēm mazāk kā šosezon.

Vēsturē iegājis smagais 7:21 (3:6, 0:4, 4:11) zaudējums Lielvārdē pret vietējo komandu, jo šī ir kļuvusi ne vien par rezultatīvāko Bauskas komandas spēli viesos, bet arī par mazāko zaudējumu viesos. Iepriekš lielākā sagrāve bija datējama ar 2007. gada februāri, kad Rīgā ar 5:18 tika kapitulēts "Latvijas Avīzei". Komanda atkārtojusi arī 2010. gadā uzstādīto antirekordu, zaudējot sešās mājas spēlēs pēc kārtas (no 14. janvāra līdz 25. februārim).

Ir bijuši gan arī pozitīvi notikumi, jo Ģirts Laugalis vēl vairāk uzlabojis kluba rekordus gūto punktu ziņā virslīgā (no 539 uz 566) un rezultatīvajās piespēlēs (no 324 uz 346), savukārt Pēteris Zeltiņš turpina spodrināt gūto vārtu rekordu (no 285 uz 296).

Aizvadītās sezonas laikā no komandas trenera pienākumu pildīšanas atteicās tās ilggadējais vadītājs Ingus Panteļejevs, komandas stūri pārņemot citam bijušajam komandas līderim Agrim Grandovskim., kuram gan sniegumu būtiski uzlabot neizdevās. Sazinoties ar Grandovski, lai noskaidrotu par kluba nākotnes perspektīvām, treneris neko diži pastāstīt portālam Sportacentrs.com pašlaik nevarēja, atzīstot vien to, ka komanda turpinās pastāvēt un Latvijas čempionātā spēlēs arī nākamajā sezonā. Pašlaik gan vēl neesot pilnīgas pārliecības, kādā līmenī būs komanda, jo sastāvs veidojas diezgan "zaļs" un lielāka skaidrība varētu būt jūlija mēnesī.

Vai jaunajā sezonā FK "Bauska" spēs iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā?

  • 8

  • 59