Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vai FK NND un "Triobet/Ulbroka" spēs gāzt čempionus no troņa?

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vai FK NND un "Triobet/Ulbroka" spēs gāzt čempionus no troņa?
Juris Gribusts finālā cīnīsies sesto sezonu pēc kārtas. Šosezon pretiniekos ilggadējie komandas biedri Lielvārdē
Foto: Floorball.lv

Šodien Arēnā Rīga teju visas dienas garumā norisināsies izšķirošās spēles par Latvijas čempionāta medaļām florbolā. Galvenajās cīņās pērn izcīnītos čempionu titulus centīsies aizstāvēt "Rubenes" dāmu un "Lielvārde/FatPipe" kungu komandas.

"Rubene" – "FK NND"
Pulksten 13:30 Arēnā Rīga un Sportacentrs.com
Pērn pirmo reizi labākās latviešu komandas medaļas dalīja Arēnā Rīga un šosezon tradīcija tiks turpināta. Dāmu konkurencē pērn finālā "Rubene" jau pirmajā trešdaļā iekrāja triju vārtu pārsvaru pār FK NND un atlikušajā spēles laikā nopietna cīņa par uzvaru neizvērtās, "Rubenei" tiekot pie kārtējām Latvijas čempionāta zelta medaļām, galvaspilsētas komandu apspēlējot ar rezultātu 6:1.

Šosezon atkal šīs divas komandas aizcīnījušās līdz galvenajai spēlei par titulu. Regulārajā sezonā "Rubene" izcīnīja uzvaru, savācot 46 punktus, FK NND apsteidzot par 12 punktiem. Kocēnu komandā šosezon rezultatīvākā spēlētāja līdz šim ar 52 (33+19) punktiem bijusi gados jaunā Laura Gaugere, apsteidzot pēdējo gadu ierastās līderes Lieni Adamani (23+27) un Edīti Bankavu (30+19). Rīdziniecēm rezultatīvākā šosezon ir Gunita Kārkliņa, kura atgriezusies Latvijā pēc vairāku sezonu spēlēšanas Norvēģijā. Latvijas izlases kapteine iekrājusi 48 (28+20) punktus. Otrā rezultatīvākā ar 40 punktiem ir Santa Torstere, bet Karīna Saidova iespējusi 25 punktus.

Šosezon visās četrās savstarpējās spēlēs "Rubene" izcīnījusi uzvaras, taču panākumi nākuši nebūt ne vieglās cīņās. Sezonas atklāšanas mačā "Rubene" Kocēnos uzvarēja ar 7:4, kaut arī septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām pārsvars bija tikai vieni vārti. Otrā apļa cīņā Rīgā NND trešā perioda sākumā atradās vadībā ar 5:2, taču nespēja nosargāt uzvaru, ciešot neveiksmi ar 6:7, izšķirošos vārtus trīs minūtes pirms pamatlaika beigām gūstot Lībai Daijai Mikovai. Trešajā cīņā mača vidū pēc Lindas Līces vārtu guvuma "Rubene" panāca 5:3 vadību. Kaut arī jāspēlē bija vēl vairāk kā puse no spēles pamatlaika, vārti vairs netika gūti un "Rubene" svinēja kārtējo panākumu. Visbeidzot, pēdējā savstarpējā spēle tika aizvadīta pirms mēneša Kocēnos, kad pēc diviem periodiem NND atkal bija vadībā (3:2), bet trešajā periodā pieredzējusī Edīte Bankava rezultātu izlīdzināja, bet divas minūtes pirms cīņas beigām Liene Adamane guva uzvaras vārtus – 4:3.

"FBK Valmiera" – "Pārgauja"
Pulksten 16:30 Arēnā Rīga un Sportacentrs.com
Iespējams, tieši šī cīņa varētu izvērsties par dienas spraigāko, jo gan Valmieras, gan Stalbes komandas dosies laukumā, lai cīnītos par pirmajām medaļām komandu pastāvēšanas vēsturē. Abas aizvadījušas spraigas septiņu spēļu sērijas ceturtdaļfinālā, Stalbes komandai tādu pašu maratonu mērojot arī pusfinālā. Līdz ar to "Pārgaujas" florbolistiem šī būs 15. spēle pēdējo 43 dienu laikā – grafiks vairāk nekā saspringts. Valmieras komandai grafiks nav bijis daudz vieglāks, jo viņiem šajā laikā par vienu spēli mazāk, ņemot vērā, ka pusfināla sērijā pret "Triobet/Ulbroka" sāncenšu pārākumu nācās atzīt pēc sešām cīņām.

Valmieriešiem komandas rezultatīvākais spēlētājs kārtējo sezonu jau ir Mārtiņš Broks, kurš iekrājis 70 (40+30) rezultativitātes punktus. Viņam ar 63 punktiem seko Ints Vilks, bet Ričardam Eglītim savā līdz šim individuāli veiksmīgākajā sezonā izdevies tikt pie 50 punktiem. No komandas sastāvā esošajiem spēlētājiem Latvijas čempionāta godalgas kaklā kāruši vienīgi Aigars Belasovs un Gatis Liepiņš.

"Pārgaujas" komandā spēlē šīs sezonas rezultatīvākais florbolists Gvido Lauga, kurš iekrājis 93 (55+38) punktus, pārliecinoši esot naskākais punktu vācējs komandā. Aiz viņa ar 65 (39+26) punktiem seko Lauris Ābols, bet trešais ir Oskars Balodis, kuram 56 punkti. Tieši izslēgšanas spēļu turnīrā savu punktu ražu ievērojami palielinājuši pieredzējušie Mārtiņš Rajeckis un Ingus Laiviņš. Šie divi florbolisti, tāpat kā Lauga, Kristiāns Miezītis un Andris Rodionovs vismaz pa reizei ir tikuši pie Latvijas čempionāta godalgām.

Šajā sezonā komandas abas savstarpējās spēles aizvadīja nepilna mēneša laikā. Vispirms novembra otrajā pusē Stalbē "Pārgauja" neprata nosargāt uzvaru pamatlaikā, bet pēcspēles metienu sērijā pie vārtu guvumiem tika vienīgi Kristiāns Miezītis un Ingus Laiviņš, atnesot Stalbes komandai 5:4 panākumu. Pēc mēneša komandas tikās Valmierā, kur "Pārgauja" ātri panāca 3:0 vadību. Mājinieki atspēlējās, lai otro periodu tomēr zaudēto ar 4:6. Tomēr trešais periods aizritēja valmieriešu zīmē, kuri pamanījās izdarīt piecus precīzus metienus, Agrim Rogainim paliekot nepārspētam, kas Valmieras komandai nodrošināja 9:6 panākumu.

"Triobet/Ulbroka" – "Lielvārde/FatPipe"
Pulksten 19:30 Arēnā Rīga un LTV7
Saldais ēdiens, protams, mūs sagaida dienas izskaņā, kad "Lielvārde/FatPipe" centīsies nosargāt pērn izcīnītās zelta medaļas, sacenšoties ar "Triobet/Ulbroka" florbolistiem, kuri pirmo reizi komandas vēsturē iekļuvuši finālā. Arēnā Rīga gan abas komandas uzspēlēja jau pērn, Ulbrokas komandai spēlē par bronzas medaļām zaudējot Cēsu "Lekringam", kamēr Lielvārdes komanda galvenajā finālā tika galā ar "Mogo-RTU/Rockets".

Jau pirms šīs sezonas tieši Lielvārdes un Ulbrokas komandu komplektācija šķita vispārliecinošākā, daudziem ekspertiem paredzot abu komandu cīņu ne vien sezonas atklāšanas mačā pie Brīvības pieminekļa, bet arī pēdējā čempionāta mačā uz Arēna Rīga dēļiem.

Abu komandu savstarpējie dueļi izdevās vareni. Jau pieminētajā spēlē pie Brīvības pieminekļa vareni spēlēja valsts čempionvienība, pēc pirmā perioda esot vadībā ar 4:1, bet trešās trešdaļas sākumā panākot 7:3 vadību. Ulbrokas komanda nedomāja padoties, spēles 45.minūtē minūtes laikā ar trim precīziem metieniem sadeldējot rezultātu līdz minimumam. Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Artūrs Jurševskis izlīdzināja rezultātu. Brīdī, kad lielai daļai šķita, ka florbola cīņa zem klajas debess ievilksies papildlaikā, Gints Klēģers ar rezultatīvu metienu tomēr atgrieza vadību "Lielvārde/FatPipe" komandai, čempioniem minimālo 8:7 nosargājot līdz pat pēdējai tiesneša svilpei.

Otrs duelis tika izspēlēts februārī Lielvārdē. Šī bija cīņa par uzvaru regulārajā sezonā un par dalības maksas atlaidi nākamajai sezonai. Ulbrokas komandai pietika ar neizšķirtu pamatlaikā, lai praktiski nodrošinātu pirmo vietu. Tomēr pēc diviem periodiem minimāls 3:2 pārsvars bija Lielvārdes komandai. Kaspara Šķēla un Kārļa Bulāna vārtu guvumi trešās trešdaļas ievadā mainīja līderkomandu, bet Matīss Pēteris Polis spēja panākot 4:4. Ļoti svarīgi bija Edžus Ceriņa vāti divas minūtes pirms pamatlaika beigām, kas atkal vadības grožus deva Ulbrokai. Gints Klēģers atkal izcēlās mača izskaņā, taču šoreiz neizšķirts bija uzvaras vērtē Ulbrokas florbolistiem. Papildlaikā viņi ieguva tiesības uzspēlēt arī vairākumā, ko ar precīzu metienu noslēdza Artūrs Jurševskis – 6:5 "Triobet/Ulbroka" izcīnīja psiholoģiski svarīgu uzvaru, regulāro sezonu noslēdzot ar 54 punktiem, kas bija par trim vairāk nekā Lielvārdes komandai.

Ulbrokas komandā rezultatīvākais šosezon ir Kristers Eglītis ar 67 (40+27) punktiem, kuram izslēgšanas turnīrā tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. Jurim Gribusts ar 54 punktiem ir otrais rezultatīvākais, bet šis florbolists ir unikāls ar to, ka aizvadīs sesto Latvijas čempionāta finālu pēc kārtas. Vairāk par viņu ir vien Kasparam Loginam, kurš savulaik finālā spēlēja septiņas sezonas pēc kārtas. Artūram Jurševskim izdevies iekrāt 45 punktus un viņš ir trešais rezultatīvākais komandā.

Lielvārdes rindās kārtējo sezonu rezultatīvākais ir Toms Akmeņlauks, kurš savācis 87 (45+42) punktus, aiz sevis atstājot pieredzējušos "leģionārus" Ati Blindu ar 59 un Gintu Klēģeri ar 50 punktiem.

  -2 [+] [-]

, 2017-04-08 11:20, pirms 7 gadiem
Ulbroka paņems!