Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Talsi/Irlava" mērķis nākamajā sezonā – Arēna Rīga

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Talsi/Irlava" mērķis nākamajā sezonā – Arēna Rīga
Pēdējās sezonās par talsinieku līderi pieteicies jaunais Jānis Ragovskis. Vai viņa progress turpināsies arī jaunajā sezonā?
Foto: Talsi FK

Pirms aizvadītās sezonas apvienojās divas Kurzemes florbola komandas, izveidojot "Talsi/Irlava" klubu. Kurzemnieki ceturto sezonu pēc kārtas palika bez play-off, bet nākamajā sezonā mērķi ir ļoti ambiciozi.

Aizvadītajā sezonā "Talsi/Irlava" 22 spēlēs izcīnīja vien sešas uzvaras, no tām piecas pamatlaikā, regulārajā turnīrā ierindojoties tikai 11.vietā 12 komandu konkurencē, apsteidzot FK "Bauska". Komanda ilgāku laiku cīnījās par iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā, taču beigās palika septiņu punktu attālumā no play-off. Palikšana ārpus labāko astotnieka nozīmēja pārspēles par vietas saglabāšanu spēcīgāko pulkā un šo uzdevumu kurzemnieki izpildīja pārliecinoši, jau pirmajā kārtā tiekot galā ar "Ķekavu" – 8:3 un 5:3, varot doties vasaras brīvdienās.

Komandas vadītājs Mārtiņš Maķevics atzinis, ka aizvadītā sezona īsti neizdevās: "Iespējams, spēlētāji ne līdz galam noticēja, ka ir iespējams iekļūt izslēgšanas turnīrā un radās nolemtības sajūta. Sākām gan veiksmīgi, taču ļoti vājš bija sezonas vidus." Savukārt apvienošanos ar Irlavas klubu speciālists gan uzskata par veiksmīgu: "Sākumā šķita, ka varētu pievienoties vairāki Irlavas spēlētāji mūsu sastāvam, beigās tādi reāli spēlētāji bija kādi pieci-seši, taču šie spēlētāji ļoti labi iekļāvās komandā un parādīja labu sniegumu, ņemot vērā savu nelielo pieredzi šādā līmenī."

Pēdējo reizi Talsu komanda izslēgšanas spēļu turnīrā spēlēja vien 2012./13. gada sezonā, pārējos gados paliekot ārpus labāko komandu astotnieka. Neskatoties uz to, komandas mērķi nākamajai sezonai ir ļoti ambiciozi. Maķevics neslēpj, ka mērķis ir pavasarī spēlēt Arēnā Rīga. Nav grūti aprēķināt, ka, lai to paveiktu, nepieciešams ne vien iekļūt play-off, bet arī pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru. Ja tas padodos, komanda nonāktu ļoti tuvu savām trešajām medaļām šādā līmenī, jo līdz šim izcīnīts viens sudrabs un viena bronza.

Kur tik liels optimisms? Sarunā ar Sportacentrs.com Maķevics atzinis, ka "uzrunāti daudzi spēlētāji, tostarp vairāki Latvijas izlases florbolisti. Oficiālas pārejas vēl nav nokārtotas, tādēļ uzvārdus vēl nesaukšu." Vienlaikus Maķevics apstiprinājis baumas par to, ka komandā atgriezīsies visu laiku rezultatīvākais florbolists Artis Raitums, kurš pēdējās sezonās atzīstami cīnījies Somijas Elites līgā. Raitums kļūšot par "Talsi/Irlava" spēlējošo treneri.

Tas nozīmē, ka nākamajā sezonā Raitums pilnīgi noteikti pārrakstīs vairākus kluba rekordus, jo viņš ir ne vien pārliecinoši rezultatīvākais savas komandas spēlētājs, bet arī labākais vārtu guvējs un piespēļu dalītājs. Interesanti, ka aizvadītajā sezonā talsinieki nelaboja nevienu no saviem rekordiem vai antirekordiem, spēlējot virslīgā.

Citu komandu apskati:
"FK Bauska" savā neveiksmīgajā sezonā labojusi vairākus antirekordus un ir ar neskaidru nākotni

Vai "Talsi/Irlava" piepildīs mērķi par spēlēšanu Arēnā Rīga

  • 21

  • 70


     [+] [-]

, 2017-06-26 11:48, pirms 7 gadiem
Cerību kauss notiks Arenā Rīga?

  -1 [+] [-]

, 2017-06-26 17:24, pirms 7 gadiem
Protams, ka piepildīs mērķi tikt uz Arēnu, nav jau baigi grūti. Nopērc biļetes un skaties laimīgs. Starplaikā var pamēģināt uzskriet laukumā pamētāt pa vārtiem, tā, pilnai laimei.