Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Favorītiem iespēja nodrošināt vietu finālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Favorītiem iespēja nodrošināt vietu finālā
Toms Akmeņlauks un Kristiāns Miezītis
Foto: Floorball.lv

Elvi florbola līgā vīriešiem šovakar Kocēnos un Valmierā tiks aizvadītas pusfinālu spēles. Pēc dramatiskajām uzvarām dienu iepriekš savā laukumā "Triobet/Ulbroka" un "Lielvārde/FatPipe" var nodrošināt vietu finālā. Abas spēles translēs arī Sportacentrs.com

"Pārgauja" – "Lielvārde/FatPipe" (sērijā 2:3)
Pulksten 13:00 Kocēnos un Sportacentrs.com
Stalbes florbolisti vakar viesos praktiski visu spēli atradās priekšā pašreizējiem valsts čempioniem, divas reizes iekrājot pat divu vārtu pārsvaru, tomēr uzvarai ar to nepietika. Laukuma saimnieki desmit minūtes pirms pamatlaika beigām pirmo reizi izvirzījās vadībā, taču, līdzīgi kā otrajā pārī, arī Lielvārdes novada sporta centrā bija nepieciešams papildlaiks, pateicoties Oskara Baloža vārtu guvumam. Līdz pēcspēles metienu sērijai uzvarētāja noteikšanai gan nenonāca arī Lielvārdē, jo papildlaika ceturtajā minūtē ar vārtu guvumu atzīmējās mājinieku līderis Toms Akmeņlauks, nodrošinot savai komandai panākumu ar rezultātu 7:6, tādējādi ļaujot pašreizējiem valsts čempioniem nonākt viena panākuma attālumā, lai otro gadu pēc kārtas Arēnā Rīga cīnītos par valsts čempionāta zelta medaļām.

Piektajā spēlē rezultatīvi nospēlēja abu komandu līderi, kuri arī ir visa izslēgšanas čempionāta labākie punktu guvēji. Gvido Lauga iekrājis jau 27 (13+14) punktus, bet Tomam Akmeņlaukam 24 punkti, no tiem 15 par rezultatīvām piespēlēm, kas viņu padara par labāko šajā rādītājā izslēgšanas spēļu turnīrā. Lauris Ābols ar 21 punktu ir ceturtais rezultatīvākais, bet Oskars Balodis – astotais. Lielvārdes komanda labāko desmitnieka var lepoties vēl vienīgi ar Aivi Kusiņu, kuram 20 punkti un piektā vieta.

Neskatoties uz sešiem ielaistajiem vārtsargiem, starp saviem amata brāļiem labākais atvairīto metienu procents joprojām pieder Lielvārdes vārtu vīram Jānim Bramanim, kurš ticis galā ar 87.21% metienu. Otrais tagad ir viņa komandas biedrs Jānis Salcevičs, līdz ar to šī komanda joprojām var aktīvi rotēt ar saviem vārtsargiem, kas ir liela priekšrocība attiecībā gan pret saviem pretiniekiem pusfinālā, gan arī pret pārējām divām komandām, kas cīnās otrajā pārī. Renārs Arājs ticis galā ar 84.02% metienu, esot piektais labākais līgā.

"FBK Valmiera" – "Triobet/Ulbroka" (sērijā 2:3)
Pulksten 17:00 Valmierā un Sportacentrs.com
Regulārās sezonas uzvarētāji "Triobet/Ulbroka" sestdien savā laukumā praktiski visu cīņu atradās vadībā pret "FBK Valmiera", taču pavirši nospēlēja mača pēdējās sekundes, kad ļāva valmieriešiem divas reizes gūt vārtus, spēlējot sešatā pret pieciem. Tomēr papildlaikā viens no mājinieku līderiem Edžus Ceriņš no tuvas distances dabūja bumbiņu vārtos, ļaujot "Triobet/Ulbroka" komandai uzvarēt ar rezultātu 7:6, pirmo reizi sērijā izvirzoties vadībā (3:2), vienlaikus nonākot vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas finālā.

Ceriņš vakardienas spēlē bija vienīgais mājinieku komandā, kuram izdevās tikt pie diviem rezultativitātes punktiem. Valmieriešiem divus punktus savāca trīs floroblisti (Ričards Eglītis, Mārtiņš Broks un Ints Vilks). Sestajā spēlē ar komandau bija, bet laukumā nedevās viens no pamatsastāva aizsargiem Gatis Liepiņš, bet spēlējošais treneris Aigars Belasovs atzina, ka sērijas sestajā spēlē viņš būs kopā ar komandu.

Valmierieši šosezon savā laukumā spēlējuši pārliecinoši, taču pēdējā cīņā ar 0:6 atzina savu pretinieku pārākumu. Vienlaikus jāatzīst, ka valmierieši ne pirmo reizi šosezon nonākuši vienas neveiksmes attālumā no sērijas zaudējuma – ceturtdaļfinālā komanda prata saņemties un uzvarēt sēriju, kaut arī tās gaitā bija nonākuši iedzinējos ar 1:3.

Ints Vilks vakardienas spēlē izcēlās ar diviem rezultativitātes punktiem, bet izslēgšanas turnīrā viņš savācis jau 22 (9+13) punktus, esot trešais labākais punktu guvējs. Broks savācis 18 (9+9), bet Ričarda Eglīša kontā ir 16 (11+5) punkti. Regulārās sezonas uzvarētāju pašlaik labākais punktu guvējs ir piektā mača varonis Ceriņš, kurš ticis pie 18 (14+4) punktiem, esot sestais labākais punktu guvējs izslēgšanas turnīrā. Tāpat viņš ir labākais vārtu guvējs, jo tik daudz precīzu metienu nav nevienam citam.