Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Ķekavai" simtā spēle virslīgā, "Rockets" pēc trešā panākuma

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Ķekavai" simtā spēle virslīgā, "Rockets" pēc trešā panākuma
Vai jubilejas mačā "Ķekavai" izdosies tikt pie panākuma?
Foto: Ķekavas Bulldogs

Apaļu jubileju Ulbrokas sporta namā varēs atzīmēt "Ķekavas Bulldogs" florbola klubs, kuru komanda aizvadīs simto maču Latvijas florbola virslīgā, tiekoties ar vietējo "Triobet/Ulbroka". Citā mačā savu panākumu sēriju turpināt centīsies "Rockets", kas uzņems FK "Bauska".

"Triobet/Ulbroka" – "Ķekava"
Pulksten 14:00 Ulbrokā un Sportacentrs.com
Lai gan "Ķekavas" komanda epizodiski demonstrē atzīstamu sniegumu, piecās spēlēs izcīnot piecus punktus un pašlaik balansējot uz izslēgšanas turnīra robežas, pēdējā spēlē piedzīvotais 6:14 zaudējums Stalbē neraisa pozitīvas emocijas. Tikmēr "Triobet/Ulbroka', neskatoties uz pamatīgiem robiem sastāvā, punkti krājas raitāk, četros mačos savācot septiņas "acis", kas ļauj atrasties labāko komandu kvartetā. Pēdējā spēlē Kocēnos komanda tika atalgota par neatlaidību, pašā spēles izskaņā atspēlējot trīs vārtu deficītu, kas deva vienu punktiņu turnīra tabulā.

Lieliski turpina spēlēt 19 gadus vecais Kristers Eglītis, kurš pēdējās divās spēlēs izcēlies ar hat-trick, bet sezonā kopumā viņam jau 11 (8+3) punkti. Ar sešiem punktiem tuvākie no komandas biedriem ir Juris Gribusts un Rihards Mallons, kamēr Kārlim Bulānam un Kārtim Petrovskim izdevies tikt pie pieciem punktiem. Ķekavas komandā ir trīs izteikti līderi, kas taisa rezultātu – Matīss Jansons (5+7), Klāv Jansons (9+1) un Henrijs uzraugs (5+5), no kuru snieguma lielā mērā atkarīgs cīņas beigu rezultāts.

"Ķekava" līdzšinējā sezonā lieliski spēlējusi skaitliski nevienādos sastāvos, ar 43% vairākuma realizāciju esot trešajā vietā un arī mazākuma neitralizācijā (83.3%) par viņiem labākas ir tikai divas komandas. "Triobet/Ulbroka" pretim var likt 33.33% vairākumā (6.vieta) un 68.75% skaitliskajā mazākumā (astotā vieta).

Jāpiezīmē, ka "Ķekava" komandai šī kļūs par simto spēli valsts spēcīgākajā līgā. Pret "Triobet/Ulbroka" ķekavieši Latvijas čempionātā aizvadījuši astoņas savstarpējās cīņas, visās piedzīvojot neveiksmes. Pērn Ulbrokā laukuma saimnieki uzvarēja ar 11:5 (4:2, 3:0, 4:3), bet atbildes spēlē uzvara vēl pārliecinošāka – 14:3 (6:0, 3:1, 5:2).

Igaunijas izlase – FK NND
Pulksten 14:00 Tartu
Sieviešu čempionātā ieplānotas trīs spēles un pirmā no tām tiks izspēlēta Igaunijas pilsētā Tartu, kur pie vietējās valstsvienības ciemosies Latvijas vicečempiones FK NND. Dienu iepriekš igaunietes gana pārliecinoši ar rezultātu 6:3 apspēlēja "Ķekavas Bulldogs", tādējādi turnīra tabulā pakāpjoties uz trešo vietu. Tikai punkts vairāk un otrā vieta ir tieši NND meitenēm, līdz ar to sagaidāma aizraujoša un neprognozējama savstarpējā divcīņa.

Igaunijas izlasē pašlaik līderes lomu uzņēmusies Merli Kaljuve, kurai 9 (3+6) rezultativitātes punkti, kamēr Līnai Luihai pašlaik 8 (5+3) punkti un kura ir labākā snaipere savā komandā. Latvietēm punkti sadalās līdzvērtīgāk, jo pie vismaz viena punkta sezonas ievadā tikurās jau 11 spēlētājas. Rezultatīvākā pagaidām ar 5 (3+2) punktiem ir aizsardze Gunita Kārkliņa, bet Karīna Saidova (3+1) un Santa Torstere (3+0) arī pa trim reizēm sarūgtinājušas pretinieču vārtsardzes.

"Kurši" – "FBK Valmiera"
Pulksten 17:00 Liepājā un Sportacentrs.com
Liepājas Olimpiskajā centrā savā starpā tiksies divas komandas, kurām sezonas starts vērtējams ar mīnus zīmi. Liepājnieki četros mačos izcīnījuši piecus punktus, kas pašlaik ļauj atrasties septītajā vietā, kur komanda aptuveni atrodas pēdējos gados. Tomēr parādītais sniegums laukumā īsti nepārliecina. Vēl bēdīgāka situācija ir ar valmieriešiem, kuri zaudējuši visās trijās spēlēs un ir palikuši kā vienīgie bez izcīnītajiem punktiem šosezon.

"Kuršiem" naskākais punktu guvējs šajā sezonā bijis Mihails Kostusevs, kurš iespējis 7 (4+3) punktus, kamēr Ivo Popovs, Kārlis Pupils un Kaspars Klamers tikuši pie pieciem punktiem. Valmieriešiem cerēto sniegumu demonstrējis Ints Vilks, kuram 5 (4+1) punkti, pamazām sezonai ieskrienas Mārtiņš Broks, kuram četri punkti, bet trīs ir Ričardam Eglītim. Pārējie pašlaik joprojām klusē un atbalstītāji gaida krasu snieguma uzlabojumu.

Abas komandas šosezon katastrofāli vāji spēlē skaitliski nevienādos sastāvos – vairākumā valmierieši ar 12.5% ir desmitie, bet liepājnieki ir uzreiz aiz viņiem ar 10% realizāciju. Mazākumā abas komandas ir divas vājākās – "Kuršiem" 50% neitralizācija, kamēr valmieriešiem bilance ir vēl bēdīgāka – 42.86% un pēdējā vieta līgā.

Liepājniekiem statistiski veiksmīgākās līdz šim bijušas pirmās trešdaļas, jo trijos no četriem mačiem spēles pirmais nogrieznis ir izdevies labāks kā konkurentiem. Tikmēr valmierieši vēl nav uzvarējuši ne tikai nevienā spēlē, bet pat nevienu atsevišķu periodu šī komanda šosezon nav pratusi uzvarēt.

Latvijas čempionātā abas komandas savā starpā tikušās 17 reizes un 11 gadījumos uzvaras izcīnījuši Vēju pilsētas florbolisti. Tomēr, spēlējot Liepājā, bilance ir neitrāla, katrai no komandām izcīnot pa četrām uzvarām. Vēl interesantāks ir fakts, ka valmierieši Liepājā ir uzvarējuši pēdējās trijās viesošanās reizēs, tostarp pērn ar 11:7 (2:1, 4:4, 5:2). Arī savā laukumā "FBK Valmiera" tika galā ar konkurentiem, svinot uzvaru ar 11:4 (2:1, 6:2, 3:1).

"Rockets" – "FK Bauska"
Pulksten 18:00 O.Kalpaka psk. Rīgā
Neskatoties uz dažādajām nedienām, "Rockets" palikuši par tikai vieniem no divām komandām, kas šosezon vēl nav piedzīvojuši nevienu zaudējumu, gana pārliecinoši uzvarot abās aizvadītajās spēlēs. Mazais spēļu skaits gan neļauj pašlaik atrasties augstāk par piekto vietu, taču ir visas cerības jau pēc šīs spēles ievērojami pietuvoties līderu pulkā. Tikmēr baušķenieki trijās aizvadītajās spēlēs nopelnījuši divus punktus, pašlaik esot ārpus "play-off" zonas. Nodemonstrētais sniegums mačā ar "Triobet/Ulbroka" gan bija visnotaļ solīds, kas liek domāt, ka komandai ir pa spēkam aizķert punktus turnīra tabulā, atliek tikai sagaidīt īsto brīdi.

Baušķenieki ar 44.44% vairākuma realizāciju pašlaik ir otrie labākie šajā rādītājā. Tikmēr mazākums gan varēja būt labāks (55.56% un desmitā vieta). "Rockets" komandai nevienādos sastāvos spēle diez ko nevedas, jo vairākumā ar 16.67% "raķetes" ir devītajā vietā, bet mazākumā ar 60% neitralizāciju viņi ir tieši virs saviem nākamajiem pretiniekiem.

Latvijas čempionātā abas komandas savā starpā tikušās 31 reizi, divdesmit mačos triumfējot rīdziniekiem, kamēr baušķenieki tikuši pie desmit uzvarām, vēl vienai spēlei noslēdzoties ar neizšķirtu rezultātu. Spēlējot Rīgā, "FK Bauska" uzvarējusi tikai divās cīņās no 16 aizvadītajiem mačiem, turklāt pēdējo reizi pie panākuma izdevies tikt ļoti tālajā 2003.gadā, pēdējās astoņās spēlēs ciešot neveiksmes. Pērn Bauskā "Rockets" grāva savus oponentus ar 17:5 (6:4, 5:1, 6:0), bet savā laukumā uzvara nāca krietni grūtākā mačā ar 5:4 (2:1, 2:3, 1:0).

"FK Ķekava" – "Ķekavas Bulldogs"
Pulksten 18:00 Ķekavā
Pirmais divu Ķekavas komandu duelis ar nominālajām laukuma saimniecēm FK "Ķekava" florbolistēm. Sezonas ievadu neviena no komandām nevar uzskatīt par spīdošu, jo "Ķekava" diezgan pamatīgi zaudēja "Rubenei", pēc tam uzvarot otrajā mačā, kamēr "Ķekavas Bulldogs" zaudējušas pirmās divas spēles, tostarp vakar viesos ar rezultātu 3:6 atzīstot Igaunijas izlases pārākumu. Tas nozīmē, ka "Ķekavas Bulldogs" pašlaik atrodas pēdējā, sestajā, vietā turnīra tabulā.

"Ķekavas" sastāvā pēc pirmajām divām spēlēm rezultatīvākā ar 3 (3+0) punktiem ir Ieva Jurkāne, kura nospēlējusi tikai vienu cīņu. Pa divām reizēm pretinieču vārtus izdevies iekarot Dinai Štālei, Laurai Skujevskai un Elīzai Elizabetei Bērziņai, kuras tad arī ir rezultatīvākās savā komandā. Tikmēr "Ķekavas Bulldogs" komandā punktu ziņā ārpus jebkādas konkurences ir Inga Ametere ar 8 (6+2) punktiem, kamēr tuvākajām sekotājām Zandai Ozoliņai (1+1) un Natālijai Babjukai (0+2) ir pa diviem punktiem. Bez Ameteres un Ozoliņās ar vienu vārtu guvumu izcēlusies arī Anna Mūrniece un tas arī viss.

"Rubene" – "Rīgas Lauvas"
Pulksten 18:00 Kocēnos
Titulētākā Latvijas florbola komanda pārliecinoši sākusi sezonu, izcīnot septiņus no deviņiem punktiem, vieglprātīgi izsējot drošu pārsvaru cīņā pret igaunietēm, kurām tika zaudēts papildlaikā. Tomēr pret divām galvenajām konkurentēm komfortablas uzvaras, kas ļauj ar pozitīvām domām raudzīties atlikušās sezonas virzienā. Tikmēr "Rīgas lauvas" nospēlējušas tikai vienu spēli un joprojām ir pirmo punktu gaidās.

Kocēnu komandā pa sešiem punktiem sapelnījušas trīs spēlētājas – pieredzējušās Evita Rudzīte (4+2) un Liene Adamane (3+3), kā arī gados jaunā, bet kopumā jau stipri pieredzējuši Laura Gaugere (3+3). "Rīgas Lauvas" tikmēr aizvadījusi tikai vienu cīņu, līdzīgā, bet tajā pašā laikā diezgan nerezultatīvā spēlē ar 2:4 piekāpās NND komandai. Ar vārtu guvumiem izcēlušās Anna Ankudinova un Linda Dadajeva. Šajā cīņā būs interesanti pavērot kā būs izmainījusies atstarpe starp abām komandām, salīdzinot ar pagājušās sezonas pusfināla divcīņām, kad "Rubene" galvaspilsētas klubam neatstāja nekādus variantus.