Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Poļi nosargā savus vārtus un tiek uz finālturnīru

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Poļi nosargā savus vārtus un tiek uz finālturnīru
Polijas izlase
Foto: IFF

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs Kocēnu sporta namā noslēdzās ar Polijas izlases uzvaru izšķirošajā spēlē pret Franciju, kas poļiem ļāva nodrošināt dalību finālturnīrā, kas novembrī norisināsies Šveicē.

Kocēnos notiekošajā turnīrā pēdējā dienā, līdzīgi kā pārējās, tika aizvadītas trīs spēles. Vispirms laukumā devās Ungārijas un Lihtenšteinas izlases, lai sadalītu piekto pozīciju šajā kvalifikācijas turnīrā. Ungāri jau pirmajā minūtē izvirzījās vadībā, kad konkurenti ievirzīja bumbiņu savos vārtos. Turpinājumā maģāri guva arī otros vārtus, bet otrā perioda izskaņā pēkšņi bija nonākuši 2:5 iedzinējos. Ļoti svarīgi izrādījās ungāru vārti 13 sekundes pirms perioda beigām. Trešā perioda pirmajā pusē ar diviem precīziem metieniem Ungārijas izlase rezultātu izlīdzināja, bet trīs ar pusi minūtes pirms finālsvilpes guva arī uzvaru nesošos vārtus – 6:5 un izcīnīta piektā vieta kvalifikācijas turnīrā, kas gan diez vai ir tas, pēc kā šī izlase brauca uz Latviju.

Nākamajā mačā laukumā devās komandas, kurām vairs ne par ko nebija jāuztraucas, jo gan Zviedrija, gan Norvēģija jau bija nodrošinājušas dalību finālturnīrā. Maču tiesāja latviešu tiesnesis Imants Vīnkalns kopā ar pieredzējušo somu soģi Ansi Silvo. Zviedri pirmajā periodā iekrāja divu vārtu pārsvaru, taču norvēģi īsi pēc pārtraukuma vienus vārtus prata atspēlēt. Tie gan izrādījās pēdējie vārti mačā. Līdz otrā perioda izskaņai pieredzējušie Albins Sjogrēns un Kevins Haglunds pārsvaru palielināja līdz 4:1, bet pēdējā periodā iemeta vēl trīs bumbiņas konkurentu vārtos, tādējādi svinot uzvaru ar 7:1.

Dienas svarīgākā cīņa bija turnīra noslēgumā, kad poļi un francūži cīnījās par pēdējo ceļazīmi uz finālturnīru. Poļiem ļoti vērtīgi izrādījās vārti skaitliskajā vairākumā pirmās trešdaļas pēdējā minūtē. Pēc pārtraukuma favorīti vēlreiz izmantoja skaitlisko vairākumu, taču Francija nepadevās, otrā perioda izskaņā rezultātu sadeldējot līdz minimumam, turklāt konkurenti pamanījās arī nerealizēt soda metienu. Izšķirošs izrādījās nogrieznis trešā perioda vidū, kad poļi ar dažu minūšu intervālu guva divus vārtus, panākot 4:1 vadību. Lai gan jāspēlē bija vēl septiņas minūtes, atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti un Polijas izlase, lai gan demonstrēja ne to pārliecinošāko sniegumu visa kvalifikācijas turnīra laikā, ceļazīmi uz finālturnīru Šveicē tomēr prata izcīnīt.

EUR2 kvalifikācijas turnīra ceturtās dienas spēļu kalendārs

LaiksStadijaSpēleRezultāts
09:00Spēle par 5.vietuUngārija – Lihtenšteina6:5
11:45Spēle par 1.vietuZviedrija – Norvēģija7:1
14:30Spēle par 3.vietuFrancija – Polija1:4

2022. gada pasaules čempionāta finālturnīra dalībnieces

Nr.ValstsVieta rangāPiezīmes
1.Zviedrija1EUR2 uzvarētāji
2.Somija2EUR1 uzvarētāji
3.Čehija3EUR3 2.vietas ieguvēji
4.Šveice4Turnīra rīkotāji
5.Latvija5EUR1 2.vietas ieguvēji
6.Norvēģija6EUR2 2.vietas ieguvēji
7.Vācija7EUR3 3.vietas ieguvēji
8.Slovākija8EUR3 1.vietas ieguvēji
9.Kanāda11Amerikas turnīra uzvarētāji
10.Polija12EUR2 3.vietas ieguvēji
11.
12.
13.
14.
15.
16.