Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Ar spēli pret Lihtenšteinu florbolisti sāk ceļu uz Zviedriju, tiešraide TV4

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar spēli pret Lihtenšteinu florbolisti sāk ceļu uz Zviedriju, tiešraide TV4
Latvijas izlases dalībnieki, foto: Floorball.lv

Šovakar pulksten 19:00 Liepājas Olimpiskajā centrā pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīru uzsāks Latvijas vīriešu valstsvienība. Pirmie pretinieki Lihtenšteinas izlase un mača tiešraidi būs iespējams vērot kanālā TV4.

Latvijas izlase kopā ar Vācijas valstsvienību ir B apakšgrupas galvenās favorītes uz pirmo vietu, kas automātiski nodrošinātu ceļazīmes uz pasaules čempionāta finālturnīru, kas decembrī paredzēts Zviedrijā. Ja neizdodas izcīnīt pirmo pozīciju, tad ir svarīgi nepalikt pēdējā vietā, jo turnīra noslēdzošajā dienā otrās un trešās vietas aizvadīs spēles pret A apakšgrupas (Somija, Igaunija, Francija, Nīderlande) otro un trešo labāko komandu un tās spēles uzvarētājs arī iegūs ceļazīmes uz finālturnīru.

Latvijas izlases sastāvā apvienota pieredze ar jaunību šajā turnīrā. Joprojām daudz tiks gaidīts no ilggadējā izlases kapteiņa Arta Raituma, tāpat arī no pēdējo gadu uzbrukuma līderiem Pētera Trekšes un Rolanda Kovaļevska, kurš gan vien nesen atguvies no savainojuma sadziedēšanas. Tieši savainojums un mazā spēļu prakse lika veikt izmaiņas Latvijas izlases sastāvā, no pieteikuma svītrojot Edgara Puriņa vārdu, kura vietā iekļauts Ralfs Polis, kurš šajā sezonā rezultatīvi debitējis Čehijas florbola Ekstralīgā. Noteikti interesanti būs pavērot Zviedrijas florbola Superlīgas vienu no labākajiem vārtsargiem Pontu Zariņu, kurš aizvadīs pirmo oficiālo turnīru mūsu izlases kreklā.

Šis arī kļūs par pirmo oficiālo turnīru mūsu valstsvienības treneru korpusam, kur par galveno kļuvis Heiki Lūkonens, pirms tam sekmīgi vadot vienu no vadošajiem Somijas florbola klubiem Espo “Oilers”. Lielākā daļa sagatavošanās posmā veltījuši tikai tos labākos vārdus jaunajam speciālistam, bet šajā nedēļas nogalē būs iespējams vērot pirmos viņa darba augļus darbā ar Latvijas valstsvienību.

Lihtenšteinas izlase uzskatāma par mūsu apakšgrupas izteiktu pastarīti. Kaut arī vairāk nekā puse no izlases sastāva dzimuši Šveicē, komandā nav neviena pusprofesionāla spēlētāja. Visi spēlē Šveices zemākajās florbola līgās, tostarp vienīgajā Lihtenšteinas klubā “UHC Schaan”, kas spēlē Šveices 1.divīzijā jeb pēc spēka trešajā spēcīgākajā līgā. Pāris florbolistiem ir pieraksti komandā, kas spēlē Šveices NLB čempionātā, taču šajā sezonā neviens no viņiem šajās komandās nav bijuši pietiekumos un darbojas klubu tālākajās komandās.

Latvijas un Lihtenšteinas izlases savā starpā aizvadījušas tikai vienu oficiālo spēli, kad 2014. gada 29. janvārī līdzīgā kvalifikācijas turnīrā, kas tika aizvadīts Valmierā, Latvijas valstsvienība bija pārāka, izcīnot uzvaru ar rezultātu 13:2 (5:1; 3:1; 5:0). Toreiz Latvijas izlasē ar trim punktiem rezultatīvākie bija Ainārs Juškēvičs (1+2) un Ingus Laiviņš (1+2), kuri jau ilgāku laiku florbola nūjas ir nomainījuši pret trenera dēlīti. Turpretim pieredzējušais aizsargs Morics Krūmiņš, kurš šajā sezonā spēlē Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā, atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm. Lihtenšteinas izlasē abus vārtus tajā spēlē iemeta Fabians Krāmers, kurš vairs nav izlases sastāvā.

Šovakar spēle Liepājas Olimpiskajā centrā sāksies pulksten 19:00 un tiešraidē to būs iespējams vērot kanālā TV4.

Latvijas izlases spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēleRezultāts
31.0119:00Latvija - Lihtenšteina
01.0219:00Latvija - Vācija
02.0219:00Latvija - Islande

  +1 [+] [-]

, 2024-01-31 12:58, pirms 3 mēnešiem
Jo uzrakstīt kad,cikos pārējās spēles,ir par grūtu.

     [+] [-]

, 2024-01-31 21:00, pirms 3 mēnešiem
Briesmīgi.