Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Francūži pārsteidz ungārus, turpinot cīņu par finālturnīru

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Francūži pārsteidz ungārus, turpinot cīņu par finālturnīru
Francijas izlase ar saviem faniem
Foto: IFF

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kas norisinās Kocēnu sporta namā, šodien tika aizvadīta otrā spēļu diena un par pārsteidzošāko rezultātu parūpējās Francijas izlase, kas ar 7:4 apspēlēja ungārus, tādējādi sperot platu soli izšķirošajai kvalifikācijas spēlei par vietu finālturnīrā.

Francijas izlase vakar turnīra pirmajā dienā piedzīvoja 1:20 sagrāvi pret Zviedriju, kamēr Ungārija vien vakar ieradās Latvijā un šodien aizvadīja savu svarīgāko spēli grupu turnīrā. Pirmos vārtus mačā guva francūži, taču pamazām iespēlējās arī pretinieku komanda, kura prata ne vien atspēlēties, bet arī pārņemt vadības grožus savās rokās. Francijas valstsvienībai padevās lielisks otrā perioda ievads, kad divus vārtus guva Pols Valārs. Turpinājumā francūži prata arī palielināt savu pārsvaru, konkurentus tuvāk par vienu vārtu deficītu vairs nepielaižot. Skanot spēles beigu sirēnai, Francijas izlase varēja līksmot par 7:4 panākumu, kas komandai praktiski nodrošina otro vietu apakšgrupā un ļaus turnīra pēdējā dienā aizvadīt izšķirošo spēli par kvalificēšanos 2022. gada čempionāta finālturnīram. Lai tas nenotiktu, ungāriem rīt jāšokē florbola pasaule un jāapspēlē pasaules čempioni zviedri…

Dienas turpinājumā savas spēles aizvadīja visas četras D apakšgrupas komandas. Vispirms Norvēģijas izlase gana komfortabli tika pie sava otrā panākuma šajā turnīrā, apspēlējot Beļģiju ar rezultātu 12:1. Uzvarētājiem par labāko spēlētāju atzina Henriku Osterasu, kura kontā vārtu guvums un rezultatīva piespēle. Tikmēr beļģiem labākā spēlētāja balvu saņēma Aless Boutmans, kurš guva vienīgos vārtus savas izlases labā. Līdz ar to norvēģi nodrošināja vismaz otro vietu grupā, kamēr beļģiem vairs nav pat teorētiskas izredzes paspēkoties par braucienu uz Šveici.

Dienas noslēdzošajā spēlē sacentās Polijas un Lihtenšteinas izlases. Kā izteikti spēles favorīti tika uzskatīti poļi, taču sāncenši demonstrēja lielisku spēli aizsardzībā, ievērojami samazinot to bumbiņu skaitu, kas pēc poļu metieniem sasniedza vārtsargu. Grūti prognozēt kā būtu attīstījusies cīņas gaita, ja ne pirmās trešdaļas pēdējā sekundē vārtus negūtu jaunākais Polijas izlases florbolists Kaspers Salenskis. Drīz pēc pārtraukuma poļu kapteinim pārsvaru izdevās dubultot, taču, neskatoties uz vājo spēles nogriezni, konkurenti nepadevās, vienus vārtus atspēlējot. Turpinājumā poļi pārsvaru pieaudzēja līdz 4:1, bet pēdējos vārtus guva sāncenši. Lihtenšteinai cienīgs zaudējums ar rezultātu 2:4, kas gan tik un tā svītroja jebkādas cerības uz vismaz otro vietu turnīra tabulā.

Grupu turnīra noslēdzošajā dienā Lihtenšteina un Beļģija spēkosies par trešo vietu savā apakšgrupā, kamēr pēdējā mačā Polija un Norvēģija noskaidros to komandu, kura no D apakšgrupas kā pirmā nodrošinās braucienu uz finālturnīru decembrī. Starp šīm spēlēm formalitātes ceļazīmes iegūšanai jānokārto zviedriem, kuriem gaidāma spēle pret Ungāriju.

EUR2 kvalifikācijas turnīra otrās dienas spēļu kalendārs

LaiksGrupaSpēleRezultāts
11:00CUngārija – Francija4:7
13:30DNorvēģija – Beļģija12:1
16:00DLihtenšteina – Polija2:4

EUR2 kvalifikācijas turnīra trešās dienas spēļu kalendārs

LaiksGrupaSpēleRezultāts
11:00DLihtenšteina – Beļģija
13:30CZviedrija – Ungārija
16:00DPolija – Norvēģija

C grupas turnīra tabula

VietaValstsSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Zviedrija110020:12
2.Francija21018:242
3.Ungārija10014:70

D grupas turnīra tabula

VietaValstsSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Norvēģija220025:24
2.Polija220011:34
3.Lihtenšteina20023:170
4.Beļģija20022:190