Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Baibas Jurušas rekordu grāmata

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Baibas Jurušas rekordu grāmata
Baiba Juruša ar meitiņu Martu
Foto no personiskā arhīva

Žurnāla "Sports" jaunākajā numurā publicēts Renāra Buivida raksts par Latvijas sieviešu florbola izlases spēlētāju Baibu Jurušu.

Latvijas izlases florboliste Baiba Juruša 4. decembrī, izejot laukumā Šveices pilsētā Sanktgallenā, kļūs par vienīgo spēlētāju pasaulē, kura piedalījusies visos astoņos planētas čempionātos. Jurušas rēķinā ir arī Latvijas čempionātu 12 zelta un piecas sudraba medaļas, viņa spēlējusi visos valsts meistarsacīkšu finālos. Ārpus rekordu grāmatas pēdējā laikā arvien vairāk ierakstu ir ģimenes dzīves lappusēs, audzinot meitu Martu.

Jurušas pienākumos pasaules čempionātā būs ne tikai valstsvienības pārstāvēšana laukumā, bet arī līdzdalība Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) darbā, jo viņa atkārtoti izvirzīta dalībai IFF Atlētu komisijā.

"Pagaidām IFF Atlētu komisija tā pa īstam vēl nebija uzsākusi darbu. Ja Šveicē kongresā tikšu pārvēlēta šajā komisijā, tad būšu aktīvāka. Komisijas sastāva noteikšanā lielu lomu spēlēs tas, ka Šveicē kļūšu par vienīgo visu astoņu čempionātu dalībnieci, taču vērā tiek ņemti arī citi aspekti, piemēram, izglītība. Atlētu komisijas darbs iecerēts kā domu apmaiņa starp spēlētājiem un federācijas vadību, kā ar starp citām komisijām, piemēram, diskusijas ar tiesnešu pārstāvjiem. Sākotnēji tika apzināts spēlētāju vērtējums par notiekošo katrā konkrētā valstī," sarunā ar žurnālu Sports atklāj Baiba Juruša.

Ar visu publikāciju var iepazīties ŠEIT