Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Kocēnos pirmajā dienā bez intrigām

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kocēnos pirmajā dienā bez intrigām
Epizode no spēles starp Beļģiju un Poliju
Foto: IFF

Ar trim spēlēm vakar Kocēnu sporta namā uzsākās Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs vīriešu valstsvienībām. Aplūkojot spēļu kalendāru, intrigu kādā spēlē bija grūti sagaidīt un favorīti arī tika pie komfortabliem panākumiem.

Dienas pirmajā spēlē pasaules čempioni zviedri sacentās ar Francijas izlasi, tiekot pie panākuma ar rezultātu 20:1. Neskatoties uz daudzajiem ielaistajiem vārtiem, lielisku sniegumu Francijas izlases vārtos demonstrēja Tibo Legofs, tiekot galā ar 28 pretinieku metieniem. Tikmēr savus pirmos vārtus starptautiskās spēlēs guva Tims Matenčio, saņemot labākā spēle'tāja balvu. Uzvarētāju rindās par labāko atzina Malti Lundmarku, kurš guva vienus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.

Kā nākamās laukumā devās Norvēģijas un Lihtenšteinas izlases. Lai gan Norvēģijas izlase uz Kocēniem atvedusi krietni atjauninātu komandu ar desmit debitantiem ierindā, saspēlēšanās problēmas tika ātri atrisinātas un jau pēc pirmā perioda favorīti bija iekrājuši 4:0 vadību. Joahims Terjesens uzvarētāju rindās atzīmējās ar pieciem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli, sekmējot savas komandas uzvaru ar 13:1. Uzvarētājiem vienīgos vārtus guva Mario Nefs, saņemot labākā spēlētāja balvu komandā.

Rezultāta ziņā saistošākā bija dienas pēdējā spēle, kurā Polija spēkojās ar beļģiem. Lai gan poļi bija uzskatāmi par spēles lieliem favorītiem, labāk maču iesāka beļģi, kuri arī pirmie guva vārtus. Minimālo pārsvaru Beļģijas valstsvienība nosargāja vien nedaudz vairāk kā divas minūtes, bet pirmo trešdaļu zaudēja ar cerīgo 1:2. Turpinājumā gan krietni labāki bija favorīti, tiekot pie panākuma ar rezultātu 7:1. Uzvarētājiem par labāko atzina Karolu Pelcarski, kuram vārti un divas piespēles. Tikmēr beļģiem par labāko nosauca vienīgo vārtu guvēju Larsu Demāru.

Trīs spēles tiks aizvadītas arī šodien. Jau pirmajā spēlē varētu būt saistošākā cīņa par otro vietu C apakšgrupā, kas turnīra pēdējā dienā ļautu aizvadīt izšķirošo maču par ceļazīmi uz finālturnīru. Tajā sacentīsies Francijas un Ungārijas izlases. Dienas turpinājumā pie otrajām uzvarām centīsies tikt Norvēģijas un Polijas izlases, kas spēkosies attiecīgi ar Beļģijas un Lihtenšteinas izlasēm.

EUR2 kvalifikācijas turnīra pirmās dienas spēļu kalendārs

LaiksGrupaSpēleRezultāts
11:00CFrancija – Zviedrija1:20
13:30DNorvēģija – Lihtenšteina13:1
16:00DBeļģija – Polija1:7

EUR2 kvalifikācijas turnīra otrās dienas spēļu kalendārs

LaiksGrupaSpēleRezultāts
11:00CUngārija – Francija
13:30DNorvēģija – Beļģija
16:00DLihtenšteina – Polija

C grupas turnīra tabula

VietaValstsSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Zviedrija110020:12
2.Ungārija00000:00
3.Francija10011:200

D grupas turnīra tabula

VietaValstsSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Norvēģija110013:12
2.Polija10007:12
3.Beļģija10011:70
4.Lihtenšteina10011:130